Elektiriğe Ve Doğalgaza %9 Zam
-
HolyOne bunu yazdı
Hadi doğalgazı anladım dolara endexli (petrolu, doğalgazı amerikadan almıyoruz gerçi arap ülkelerinden geliyor ama hadi neyse)
Elektriğe neden zam geliyor? Amerikadan kablomu çekili bize? kendi barajlarımızdan elektrik üretiyoruz. Enerji reformları da yapıldı heryer rüzgar gülü, güneş paneli doldu, bizim aramızda bile 2-3 tane güneş santrali kuran adam var. Ampuller daha az elektrik tüketiyor, elektronik aletler daha az elektrik tüketiyor. %9 zam nerden geliyor elektriğe ?
Çünkü elektriğin çoğunluğunu doğalgaz santralleri ile üretiyoruz.
Kaynak : http://www.emo.org.tr/genel/bizden_detay.php?kod=88369
SerYolcu tarafından 30/Eyl/14 20:48 tarihinde düzenlenmiştir -
-
%9 normal beyler abartmayın , % 10 yapsalardı ozaman ağır olurdu
-
Maliye Bakanı Mehmet şimşek; Bugünkü fiyat artışlarına rağmen Eurostat verilerine göre AB ülkeleri arasında konut ve sanayi doğalgaz fiyatında en ucuz ülkeyiz.
bu adamlar resmen bizimle t*ş*k deçiyor yemin ediyorum, psikolojim bozuldu. -
makarnayı pişirmeden yerler artık, bedavadan kullananların da,onlardan ücretini temin edemeyen devletin başındakilerinin de anasını avradını...
-
HolyOne bunu yazdı
Hadi doğalgazı anladım dolara endexli (petrolu, doğalgazı amerikadan almıyoruz gerçi arap ülkelerinden geliyor ama hadi neyse)
Elektriğe neden zam geliyor? Amerikadan kablomu çekili bize? kendi barajlarımızdan elektrik üretiyoruz. Enerji reformları da yapıldı heryer rüzgar gülü, güneş paneli doldu, bizim aramızda bile 2-3 tane güneş santrali kuran adam var. Ampuller daha az elektrik tüketiyor, elektronik aletler daha az elektrik tüketiyor. %9 zam nerden geliyor elektriğe ?
Çünkü canım şeyhim, ülkede kullanılan elektriğin %50'sini üretebiliyoruz anca, kalanı ithal :)))))
Bloom demiş ayrıca unuttum ben onu, elektrik üreten firmaların büyük kısmı da doğalgazdan üretiyor :') (dipnot %45 olması gerek onun, eski bir foto o[yada ben yanlış hatırlıyorum, güncelmiş])
SweetyVolty tarafından 30/Eyl/14 22:41 tarihinde düzenlenmiştir -
SweetyVolty bunu yazdıHolyOne bunu yazdı
Çünkü canım şeyhim, ülkede kullanılan elektriğin %50'sini üretebiliyoruz anca, kalanı ithal :)))))
Bloom demiş ayrıca unuttum ben onu, elektrik üreten firmaların büyük kısmı da doğalgazdan üretiyor :') (dipnot %45 olması gerek onun, eski bir foto o[yada ben yanlış hatırlıyorum, güncelmiş])
la nası güncelmiş o
karadeniz bölgesinde akar su bırakmadılar ortalığın mk lar dağları delip suların yönlerini değiştirdiler yüzlerce mw düzeyinde hidroelektrik santral kuruldu hala daha yetmiyor uzak ara önde doğalgaz
peki bukadar enerji nereye gidiyor
-
ersn bunu yazdı
%9 normal beyler abartmayın , % 10 yapsalardı ozaman ağır olurdu
Adam haklı a.q,
-
-
Elektrik ve doğalgaz kullanan birisi olarak aslında tepki göstermek istiyorum. Çıkıp Ankarada TBMM önünde bağırarak isyan etmek ve bu zamların hesabını sormak istiyorum. Maliye ve Enerji Bakanlarına sorular sormak istiyorum bağırarak.
Ama bunları yaparsam, bu devletin kahraman polisi sahip olduğu bütün jopları götüme sokar.
İşte bu yüzden sesimi çıkaramıyorum.
Zamların nedeni budur...