folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Elektriğin Yönünü Değiştirmek İstiyorum (Resimde Daha Net Anlarsınız)

Elektriğin Yönünü Değiştirmek İstiyorum (Resimde Daha Net Anlarsınız)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sunyy2003
    sunyy2003's avatar
    Erkek

fazla bir elektrik bilgim yok yapmak istediğimi resimde anlattım fikirler istiyorum

tek bir an var ATA mın diz çöktüğü çalar harmandalı zeybek oynar bu dilden firar eden her söz yaydan çıkmış ok gibi (sagopa kajmer) Sago sıcak ekmek üzerine bal kaymak. "Bla bla" larını tartıda tartar bakkal aylak. Aşkın bir sabunsa köpürt beni Pentax
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

amacını yazarsan faydali cevaplar gelebilir hocam. 

alternatif akum yani sehir sebekesinde sabit arti eksi olmaz,  kutuplar 50hz olarak degisir. 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sunyy2003
    sunyy2003's avatar
    Erkek

Faz ve notr den bahsetmek istedim

tek bir an var ATA mın diz çöktüğü çalar harmandalı zeybek oynar bu dilden firar eden her söz yaydan çıkmış ok gibi (sagopa kajmer) Sago sıcak ekmek üzerine bal kaymak. "Bla bla" larını tartıda tartar bakkal aylak. Aşkın bir sabunsa köpürt beni Pentax
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Ne amaçla kullanmak istediğini anlat çünkü bu dediğin biraz saçma birşey.

Şebekede kullandığımız alternatif akım zaten saniyede 50 defa (50hz) yön değiştiriyor.

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akmarky
    akmarky's avatar
    Erkek

uzun uğraşlar sonunda anladım ama galiba yanlış anladım ; şebekeden gelen voltajın yüzde 10 unu + yüzde 90 ı eksi alternans olarak kullanmak istiyorsun sanırım.... ve bunuda röleyle kontrol etmek istiyorsun eğer böyleyse diyot ile halledersin işini devreyide paralel bağlayıp böylersin

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    endenius
    endenius's avatar
    Erkek

neyi ne amaçla kullanacağını belirtmeden işe yarar bir cevap alacağını sanmıyorum hocam

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    n3xt
    n3xt's avatar
    Erkek

dpdt switch kullanarak manuel olarak kolaylıkla yapabilirsin,

http://www.1728.org/dpdt.gif

İş kurma işi biraz uzun sürdü. ben askere gitmicem demedim ki lan.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek

kardesim elektrik fazdan gelir, notrden geri doner. yonunu de ancak notrden daha fazla akim gondererek degistirirsin ki, bunun sebeke geriliminde imkani yok.

sayac konusu da acan sendin hocam. amacin biraz sakincali gorunuyor. 

All I need is a possibility.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Sanırım arkadaş saati kısa devre yaptırmak istiyor.

Elektrik %10 sayaca, %90 eve gelsin istiyor.

Bunu  böyle yapamazsın, saati kısa devre yaparsan üzerinden akım geçmez.

Sakıncalı şeyler bunlar.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

Kaçak elektrik mi kullanacaksın hocam. Arka arkadaya çok sakıncalı konular açılmış. Lütfen vazgeç bu sevdadan. G.DOğunun yükünü yeterince yükledik.

http://www.tahribat.com/Forum-Ir-Sinyal-Alici-Cozumlemem-Gerekli-199334/

http://www.tahribat.com/Forum-Dijital-Elektrik-Sayaclari-Hakkinda-Sorum-Var-200050/

http://www.tahribat.com/Forum-Elektronik-Elektrik-Sayaci-Pc-Baglantisi-Kurmak-Cilgin-Elektronikcileri-Bekliyorum-200430/

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jawsap67
    jawsap67's avatar
    Erkek

Adamın derdi kaçak elektrik değil bence.Zaten öyle olsa sayacın öncesinden bi şekilde kazıklar 2 kabloyu olur biter

Düzen hayatından memnun, düzülen ne zaman değişecek
Toplam Hit: 1973 Toplam Mesaj: 14