Elektrik-Elektronik Mi Elektronik Mi Yoksa Bilgisayar Mühendisliği Mİ?
-
XpertVision bunu yazdı:
-----------------------------
bende bişi sorcam bilgisayar mühendisliği benim hedeflerimin arasında bilgisayar mühendisliği okurken programlama dillerini öğretiolardır sanırım hangileri bunlar hiç anlamam ama hiç deilse 6 ayda felan öğrenilcek bişimiş bu lise 3. senem az biraz bakarım seneye bakamam hiç deilse hep merakım vardır yani şöle abzürt abzürt yazılar yazmaya şimdiden temelini örenirim üniversitede rahat rahat geçerim sınavları :| mutalak C dir :/ ablam elektonik müh 1. yada 2. sınıfta C C++ öretiolardı :S
-----------------------------bize lise2 de flowchart örettiler :D akış şeması felan ^^
-
Mekatronik diyen arkadaşlara katılmıyorm. Mekatronik Türkiye şartlarında iş bulma da avantajlı gibi aslında ama kaç kişinin 2 kişinin işini yapıp tek kişi parası alacaksın. Ki günümüzde mühendisler tek kişilik de çalışamıyor özel sektörde.
Ayrıca Avrupa'da çalışmak istediğinde sorun çıkar sana mekatronikte. Çünkü Avrupa da mühendislikler birleştirilmiyor kollara ayrılıyor. Yani makineyle elektroniği birleştirmektense makineyi kollara ayırıyor elektroniği kollara ayırıyor. Bir konuda uzmanlaşmış adam istiyorlar yani. İTÜ de ve sanırım ODTÜ'de mühendislikler birleştirilmiyor zaten aksine ayrılıyor.
Ben senin dediklerinden elektroniği seçerdim. Çok daha geniş alanlı bir sektör. Zaten bilgisayara da bir bilgisayarcı kadar olmasa da hakim olman lazım.
-
kardes ikiside guzel meslekti ve gelecegide vardir ama yuzde doksani sana kalmis bir sey habgisini seviyorsan onu sec
elektronigi seviyorsan onu sec pc muh seviyorsan pc sec ama sevdigin olani sec
ek olarak matematigi seviyorsan eletronik kolayina gelir
muhendislik icin matematik sart bunuda unutma
-
bok var mekatronikte sanki. okumakla adam olunmuyor. işi kafana sokacan alacan bilgileri sonra dayın olacak yiyecen ekmek. elektrikte iş var. ama elektronikte okadar değil. lisede ilk ders bilgisayar adil hoca dediydiki: çocuklar bu bölümde iş bulamazsınız ekmek yemek zor derdi doğruymuş. pc ci ol
-
wert bunu yazdı:
-----------------------------mekatronikte okadar ayrıntılı ve okadar derinlemesine işleyeceğini(konuları) zannetmiyorum yani bilgisayar bilgin bir bilgisayar mühendisi kadar
elektronik bilgin bir elektronik mühendisi mekine bilgin bir makine mühendisi kadar olacağını zannetmiyorum
benim terciğim elektronik olurdu çünkü dijital elektronikte ister istemez bilgisayarın alt yapını asemblyi vsvsvsvs işleyeceksin
geli kalanında sen kendini geliştirirsin o diplomayla iş bulma evresi geride kaldı(kısmen) artık adamlar sana ne yaptın(diploma)ın yanında ne yapabiliyorsunuda soruyorlar(bulunduğun anda/zamanda kullanabileceğin bilgilerin) yani anlayacağın kendini geliştireceksin benim fikrimi göre bu ikisi arasında kalmış biri(bende kalmıştım) için en uygunu elektronik olurdu
şimdi diyeceksin sen ne yaptın
ben fizik okuyorum
ben diplomamla iş yapamam ama bende mekanik elektrik bilgisi(temel olarak yani temel dediysem yüzeysel değil derinlemesine) ve seneye elektronik bilgisayar optik bilgiside olacak ve seçmeleri derslerden seçmeyi düşündüğüm sensörler ve optoelektronik dersi var okuldan mezun olduktan sonra geri bana kalıyor kendimi geliştirmemde bilmem anlata bildimmi
-----------------------------hayatımın en entel yazısını yazdım onuda kimse okumamış :D