Elektrik Faturalarındaki Artış

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saatci
    muaythaist
    muaythaist's avatar
    Erkek
    DrKeworks bunu yazdı

Ben 65 tl ve civari oduyorum genellikle, corlu tarafindayim. Kis gelince zaten siz az yakmaya devam etseniz bile artiriyo adi herifler. Gecenlerde bizim bir arkadasin evine 8.300 tl fatura geldi. Evet 8.300 tl. Gittik itiraz ettik. Adam diyoki saatinizde sorun vardir ama itiraz edip okutabilmeniz icin once faturayi odemenkz gerekli. Sonra itiraz edip geri alabilirsiniz. 

Birincisi; ulan gavat biz 8.300 tl’yi nerden getirip odeyelim?

İkincisi; faturayi yazan yavsak hic kestigi faturaya bakmiyo mu? İnsan o faturayi gorunce bir sorun oldugunu anlayip birime haber verir. Ama yok iste.. amk ulkesinde vatandasi ziken zikene..

aynı şekilde köydeki boş eve 2000TL'ye yakın elektrik faturası gelmişti, paşa paşa ödedik, sonra paşa paşa itiraz ettik, paşa paşa da iade aldık.

he ödeyecek 2000TL yoksa napıyorsun, hakkını arayamıyorsun, devlete borcunu ödemeyen bir suçlusun. ilk yaptırım gelip elektriğini kesmeleri olacaktır.

aklıma şu an geldi, birine kıl mısınız, elektrik saatini okuyan elemana ateşleyin teşvik edici birşeyler, kessin 1,5 milyonluk fatura, parayı bulsun da ödesin ya da uğraşsın derdini anlatmayla :D

Ali Asaf & Elif Dua & Zeynep Sena & Ayşe Zehra'nın Babası
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    dcpromo
    dcpromo's avatar
    Erkek

70-80 lira bandında gelen fatura geçen ay 150 lira geldi. Müstehak. 

dcpromo tarafından 25/Ara/18 09:14 tarihinde düzenlenmiştir

next next next install
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek

güzel bi haberle güne başlayamıcak mıyız arkadaş.

goo.gl/qBNZmW
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sunyy2003
    sunyy2003's avatar
    Erkek

Bende bu konuyla ilgili bir konu acacaktim ama acmadan once 160 tl elektrik hadi anliyorum yaklasik gunde 14 saat klima acik ama dogalgaz 341 tl geldi 

tek bir an var ATA mın diz çöktüğü çalar harmandalı zeybek oynar bu dilden firar eden her söz yaydan çıkmış ok gibi (sagopa kajmer) Sago sıcak ekmek üzerine bal kaymak. "Bla bla" larını tartıda tartar bakkal aylak. Aşkın bir sabunsa köpürt beni Pentax
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rahmandaburda
    rahmandaburda's avatar
    Homo
    muaythaist bunu yazdı
    DrKeworks bunu yazdı

Ben 65 tl ve civari oduyorum genellikle, corlu tarafindayim. Kis gelince zaten siz az yakmaya devam etseniz bile artiriyo adi herifler. Gecenlerde bizim bir arkadasin evine 8.300 tl fatura geldi. Evet 8.300 tl. Gittik itiraz ettik. Adam diyoki saatinizde sorun vardir ama itiraz edip okutabilmeniz icin once faturayi odemenkz gerekli. Sonra itiraz edip geri alabilirsiniz. 

Birincisi; ulan gavat biz 8.300 tl’yi nerden getirip odeyelim?

İkincisi; faturayi yazan yavsak hic kestigi faturaya bakmiyo mu? İnsan o faturayi gorunce bir sorun oldugunu anlayip birime haber verir. Ama yok iste.. amk ulkesinde vatandasi ziken zikene..

aynı şekilde köydeki boş eve 2000TL'ye yakın elektrik faturası gelmişti, paşa paşa ödedik, sonra paşa paşa itiraz ettik, paşa paşa da iade aldık.

he ödeyecek 2000TL yoksa napıyorsun, hakkını arayamıyorsun, devlete borcunu ödemeyen bir suçlusun. ilk yaptırım gelip elektriğini kesmeleri olacaktır.

aklıma şu an geldi, birine kıl mısınız, elektrik saatini okuyan elemana ateşleyin teşvik edici birşeyler, kessin 1,5 milyonluk fatura, parayı bulsun da ödesin ya da uğraşsın derdini anlatmayla :D

Vardır onun bi itiraz şekli hocam. 8.300 ü herkes bulamayabilir. Savcılıkta filan hak aranmalı. Gelsinler baksınlar eve dersin, biz bu elektriği bu evde istesek harcayamayız filan dersin. Isyerı mi bu sanayi mi alttarafı bi ev. 8.300 ohaa :D 

1 mkyb gitsin yerine 20 Pakistanlı'nın bu ülkeye gelmesini kabul ediyorum. Pakistanlılar terbiyeli insanlar ayrıca da kültürümüze ayak uydurmaya çalışıyorlar, bu konuda oldukça çaba gösteriyorlar. Misal Afganlar öyle değil, yine Afganlar da terbiyeli insanlar 1 mkyb gitsin 2 Afganlı gelsin. Ama bu Afganlar darülharpcı yinede inanıyorum ki, kültürümüzden kısa sürede etkilenip ayak uydurucaklar. 1 mkyb gitsin 25 Moğol gelsin, şu budist olanlardan, çok saygılı insanlar, şimdiye kadar bir terbiyesizliklerine şahit olmadım. 1 tane yamyam gelsin, 1 tane mkyb gitsin ülkeden. Niyet önemli benim için; Yamyamların insanları yemesine karşı değilim. Ama insanların anasına, bacısına sövülmesine karşıyım. O yüzden mkyb gitsin. Yerine her millet den en az 1 kişiyi kabul edebilirim.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Bu artis birden bire olmadi adim adim arttirildi.

Ilk önce kayip kacak bedeli faturada görünüyordu, cok kisi cikip mahkemeye verip kayip kacak bedelini geri almaya baslayinca devlet bir kanun cikartti ve kayip kacak bedeli icin mahkemeye verilmesinin önüne gecildi.

Yargitay 2014 yilinda kayip kacak bedelini tuketicinin ödemesinin uygunsuzluk-hukuksuzluk oldugunu savunarak tüketicinin kkb ni ödememesi gerektigini hukmetmisti.

Fakat Anayasa mahkemesi kamu yarari var diyerek kkb ni tüketicinin ödemesi gerektigi yönünde hüküm verince kkb icin mahkemeye verilmesinin önü kapatilmis oldu.

Hatta o dönem de "kayip kacak bedelini niye elektrik firmasi ödesin" denilmisti yetkili bir agizdan diye hatirliyorum. bununla ilgili haberi bulamadim ama.

-

sonrasin da sayac okuma bedeli adi altinda yüklü miktarda tutarlar yansitilmaya baslandi.

Oyle ki okumaya gelen memur özel taksi tutup gelip sayaci okusa ayni taksiyle ofisine dönse o kadar tutar cikmaz

-

sonrasi kdv oranlari, Trt payi, enerji aktarim ücreti, enerji tüketim vergisi vs vs

-

Vatandasi düsünen kimse yok. Bu elektrik dagitimi özellestirirken vatandasin korunmasi gerekirken firma korundugu icin bütün yük vatandasin sirtina biniyor.

Ayni sey köprü gecislerinde de görüyoruz. Vatandas degil firmalar korunuyor.

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    21li
    21li's avatar
    Erkek

evde ısıtma sistemi olarak full doğalgaz kullanıyoruz tv desen birtek akşamları birkaç saat açık kalıyor onun dısında hani elektriği öyle hunharca kullanan kimselerde değiliz. 190 tl gelmiş. vallaha ben bu 190 tl nin en fazla 30, 40 tl sini kullanmışımdır gerisi haram zıkkım olsun.

Çocukken müzik kesilince sandalyelere oturmaya çalıştığımız oyun, meğerse hep otobüsün alıştırmasıymış.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

sikişten elektrik üretecek bir türbin yok mu ya ? devlet bizi siktikçe elektrik üretelim ısınmaya falan da para vermeyiz.

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cohndoe
    cohndoe's avatar
    Erkek

elektriğe ve doğalgaz 10% indirim gelmiş, yılbaşından itibaren...

cohndoe ///// ygzkoc ///// R10 YaÖzKo
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    dcpromo
    dcpromo's avatar
    Erkek
    silivri soğuktur neyse alkjhsfaj
    dcpromo tarafından 25/Ara/18 15:47 tarihinde düzenlenmiştir

next next next install
Toplam Hit: 5616 Toplam Mesaj: 35
dağıtım bedeli trt payı elektri elektrik faturası