Elektrik Hk. (Elektrik-Elektronik-Makine Müh. Bakmalı)
-
-
ışığın bunu çevirebileceğine eminmisin? yanlış hatırlamıyorsam uzayda bir astronotu 10cm hareket ettirebilmesi için 100 yıl ışığa tabi tutulması gerekiyor.
Bu çarkı sadece ışığın momentumuyla çevirebilmek ? hmm.. bilemem. fizikçi olan sensin ama o sürate gelebilmesi?
ben şimdi buhar tirbünü arıyorum ama sanırım bulamayacam. Şematik olarak basit bir düzenek geerkli.
-
TugrulBaba bunu yazdı:
-----------------------------wert anladım senin dediğini onun için devirdaim motoruna (şemada görünmüyor ama o bakımdan haklısın) fotovoltaik panel bağladım kafamdan (ilk mesajımdada dedim) yani güneş enerjisinde elektrik üreten panellerden.
bunlardan 2-3 tane bağlasan gün boyunca ürettiği ve artan enerjiyide depolayan bir akü sistemi koysan fizik kurallarına aykırı gelmez sanırım.
şimdi demek istediğim şey şu jeneratörün kapasitesi yüksek ama devirdaim motoru sadece suyu tahliye etmekte kullanılıyor.
buhar tribünü bulun bi arkadaşlar.
----------------------------şimdi bişi geldi aklıma dai panelleri koyarsan bu kadar şeye gerek kalmaya bilir depoymuş çartmmış curtmuş
şimdi yukarıdaki depoda ki suyun a kadar potansiyel enerjisi olsun o potansiyel su akarken kineteğiye dönüşecek akarken tribünü çevirecek ve
tribüne b kadar enerji aktaracak yani suyun kinetik enerjisi a-b kadar olacak şimdi bu kinetik zaten devirdaim moturundan geçerken bek bir sorun olmayacak taki suyun kinetik enerji potansiyele tamamen dönüşene(tamamen dünüştüğünde ne olacak potansiyel a-b) kadar şimdi burada panelleri bağlayacam diyorsun devir daim motoruna ok panellerde c kadar enerji üretsin şimdi burada suyun tamamen yukarı çıkması içinne kadar enerji lazım en yukarıda iken enrjisi neydi a şimdi ney a-b ne kadar lazım b kadar enerji lazım bu enerji zaten tribünden gelen enerji olacak geri senin kuulanacağın enerji ne kaldı c yani sadece güneş panelleride yeterli olur
( fotovoltaik panelle güneş paneli aynımı bilmiom bana öle teknik konuşma :P ben müh okumuyorum sadece fizik okuyorum)
-
TugrulBaba bunu yazdı:
-----------------------------ışığın bunu çevirebileceğine eminmisin? yanlış hatırlamıyorsam uzayda bir astronotu 10cm hareket ettirebilmesi için 100 yıl ışığa tabi tutulması gerekiyor.
Bu çarkı sadece ışığın momentumuyla çevirebilmek ? hmm.. bilemem. fizikçi olan sensin ama o sürate gelebilmesi?
ben şimdi buhar tirbünü arıyorum ama sanırım bulamayacam. Şematik olarak basit bir düzenek geerkli.
-----------------------------okadar hızlı dönermi bende bilmiyorum ama döndüğünü biliyorum :P
işine yaraya bilir die düşündüm
http://www.promotiontextile.com/trsolarstrom.htm
-
biyogaz fikri güzelde.
abicim geçen sene bizim hoca göstermişti. ineğin ismide '' sarı inek'' googlede aratırsak belki hocanın gösterdiği siteye ulaşabiliriz:(
hayvanın bokundan gaz üretmek :)) o gazlada beleşe ısınmak.. hocaya sorayım internet sitesini unutmassam eğer.
-
ya sadece işin bok kısmına takılmamalı her ne kadar ben biraz o kısıma ağırlık versem de.
bu gazla çalışabilen motorlar, jeneratörler ya da buhar tirbünleri icad edebilmeli.
buhar tirbünü nasıl yapılır basit?
-
-
hocam burdada türbinin tahrik edilmesi falan var bi bak istersen projenin gidişatına ufakda olsa bi etki edebilir :D
edit:Hocam senin projen için biraz ağır tabi bunlar 6500 kva lık jeneratörler falan ben sadece çalışma mantığını göstermek istedim
-
Eğer bu yaygınlaşırsa her köy kendi yakıtını kendi üretir.Bunu gaz türbini yapılabilirmi?Maliyeti ne?Ne kadar sıkıştırabiliriz?
-