Elektrik Hk. (Elektrik-Elektronik-Makine Müh. Bakmalı)
-
bide böyle birşey geldi aklıma bilmem olabilir mi?
milk_i beka proje için sağol.
ben şimdi şey hazırlıyorum, kendi kendini besleyen bir ev projesi.
-
hocam bu tulumba olayı çok güzel olmuş
-
valla uğraşıyom işte bilmem artık. Aklıma geleni çiziktiriyorum ama belkide daha evvel yapıldı kimbilir?
-
6 Mw güneş pili sistemi kurdum ama kesinlikle ve kesinlikle bildiğim tek bişey var
o panelin ucuna motor bağlayamassın. invertörle yaptığım voltaj değişikliğinden sonra koyarım dersen oda olmaz
2 ay sonra inverteri alırsın eline.
-
uchak bunu yazdı:
-----------------------------6 Mw güneş pili sistemi kurdum ama kesinlikle ve kesinlikle bildiğim tek bişey var
o panelin ucuna motor bağlayamassın. invertörle yaptığım voltaj değişikliğinden sonra koyarım dersen oda olmaz
2 ay sonra inverteri alırsın eline.
-----------------------------valla ben elektrikten anlamam elektrikten anlayanlar gelsin dedim başlıkta zaten. Dedklerim proje bazında şeyler.
olabilirmi olmazmı konusunda bilgi alışverişi.
Asıl maksat gizli projeleri açığa çıkartmak. Kimbilir belki birileri hayata geçirebilir.
İnanıyorum ki buraya karşı sitedeki arkadaşların ilgisi biraz daha fazla olsa emin ol millet saçma veya son derece mantıklı çalışan çalışmayan bir dolu proje ekler buraya.
Devirdaim motoruna rüzgarlı havalarda sadece rüzgarın gücüyle çalışan bir pompa eklemesi yapsak sanırım fotovoltaik paneller ve invertörün yükünü hafifletmiş oluruz? Olmazmı?
yada oraya metanla çalışan bir motor koysak olmazmı?
yalnız yükü fazla ağır olmayacak ki yakıt tüketimi düşük olmalı. Yoksa motoru direkt jeneratöre bağlarım olur biter.
Birde alttaki havuzu hava basınçlı olarak düşünün. Tek çıkış yukarıdaki havuza açılan boru. Bu da mümkün olabilir.
Beyin fırtınası yapıyoruz hadi?
-
aslında tuğrul baba okadar uğraşmaya gerek yok biliyormusun sen illada bir tribün döndürcem diyorsun onun için rüzgar değirmeni kullansan
birde buhar tribünleri ile çok ilgilendin
bildiğim kadarı ile güneş santralleri termik santraller vs nükleer santlerlein çalışma prensibleri aynıdır su buharı elde edip janaratörü göndürmek :d bizim isteğimiz satde bir şeyin sürekli olara dönmesi değilmi o konuda biraz daha düşündek bence daha iyi olur
-
maksat bir şeyleri döndürmek evet.
ona yoğunlaşmak lazım.
Rüzgar sabit değil onun için üzerinde fazla durmuyorum ben.
-
-
yahu bunlar benim sadece fikirlerim işe yarıyorsa yap kullan. Göster kime istersen. Sorun değil.
Bilakis sonucunu getirirsen sevinirim bile..
-
şimdi burda gördüklerin mıknatıs yeşil renler bir kutup kırmızı renkler bir kutup bunda bir sorun yok
yeşil-yeşil bir birini iterken kırmızı-yeşiller birbirini çakecekler siyah renkle gösterdiğim oklar
şimdi oradaaçık mavi ile gösterdiğim yerlerde ise gene o etkileşim olacak ama siyahlarınki kadar değil
çünkü uzaklık farkı olacak arada
yorum sizin akılma böle bişi geldi