folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Elektrik Nasıl Çarpar

Elektrik Nasıl Çarpar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tuncaxxz
    tuncaxxz's avatar
    Erkek

beton temasını merak eden varsa ; 220v ile sosis pişiriliyor bir sürü video bulabilirsiniz.

48 V ortalama bir değerde bir insanın kalbini durdurabilir. kalbi etkilemesi için 35mA yetiyor. çok merak etmeyin böyle şeyleri :) 

punto cero
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

ben 2-3 kere çarpıldım bir şey olmadı yani saniyelikti hep bunların vucuda kötü bir etksş olmuşmudur?

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih54
    Fatih54's avatar
    Erkek
    baltalama olmasın ama 7 yaşındayken bir aletin fuse-sigortasına dokunmuştum (sigortanın diğer tarafı alete bağlıydı) ve çarpıldım 5 saniye sürdü sonra fişi çıkartınca kendime geldim beyni hissetmiyorsun.

Sonuç olarak; ileriye dönük zararı olur mu?
    Not: Olaydan sonra ağrı olmaddı
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vukuat
    vukuat's avatar
    Erkek

70 volt 30mA seni öldürmeye yeter fazdan topraga çarpılmalar genelde öldürmez fazdan nötr e yada fazdan faza çarpılırsan kurtulma şansın yok kalmaz seni ufaktan sallamış bişey olmaz biz gün boyu elektrikle sevişiyoruz.

yunusozturk.com
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ersn
    ersn's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

beni birkeresinde çarptı 3-4 saniye aralıksız çarpıldıydım. Demiri kaldırdım bir ucu florsananın teline değmiş resmin halay çektiydim aq

küfrederiz villalara kulübeden
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek

Halay çekmenin nedeni kaslarda oluşan spazmlar. unbalanced'ın da dediği gibi elektriğin çarpması için devre tamamlanmalıdır. Elektrik çarpmasının görünmeyen bir etkisi de kalp ritmini bozmasıdır. Hemen belli olmasa da Allah korusun rastgele bir zamanda kalbi durdurabilir. Bu yüzden en kısa sürede hastaneye gidip durumu anlatmanızı tavsiye ederim.

Olaylara karışmayın!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kasv4
    kasv4's avatar
    Erkek

0-64 volt gıdıklar seni ama onun üstü s.et neyse :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HuwelAsK
    HuwelAsK's avatar
    Erkek

kablolar üzerinden geçen pozitif ve negatif elektronların çarpışması söz konusu.Bu çarpışma direnç en zayıf yerde kısa devreye sebep olur.Örneğin elektikli sobanın içindeki tel en zayıf nokta olduğu için ısıya sebep olur.Vücutda zayıf bir iletkendir ve yeterli ters kutupların çarpışma sahasında yanarak atacak bir sigortadan öteye geçmeyecektir: )

Wordpressten tiksiniyorum
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    IEFLaM
    IEFLaM's avatar
    Erkek
    BeYaZZZ bunu yazdı

konuyu gizleyin çoluk çocuk okur denemeye kalkar mazallah başımıza iş açılır

Sitem hep aşinalardan gelür biganeden gelmez
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Erkek
    HuwelAsK bunu yazdı

kablolar üzerinden geçen pozitif ve negatif elektronların çarpışması söz konusu.Bu çarpışma direnç en zayıf yerde kısa devreye sebep olur.Örneğin elektikli sobanın içindeki tel en zayıf nokta olduğu için ısıya sebep olur.Vücutda zayıf bir iletkendir ve yeterli ters kutupların çarpışma sahasında yanarak atacak bir sigortadan öteye geçmeyecektir: )

Elektronun pozitifi yok, iyon dersen olur

Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
Toplam Hit: 4595 Toplam Mesaj: 22