folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Elektriklenen Bir Cisim, Başka Bir Elektriklenen Cismi İter Mi?

Elektriklenen Bir Cisim, Başka Bir Elektriklenen Cismi İter Mi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    S0KR4T3S
    S0KR4T3S's avatar
    Erkek

Örneğin bir çam çubuğu kazağa sürttürdüğümüzde + veya - yükle yükleniyormuş

kendisi gibi yüklenmiş bir başka cismi iter mi (++,--), yani mekanizma mıknatıs gibimidir?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

bu elektrik filan değil. itme filan olmaz. 

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek
    kaygusuz bunu yazdı

Tabiki iter veya çeker. 6. Sınıfta yaptığımız bir deneyle: tarağı saçımıza sürüyoruz akan suya yaklaştırıyoruz ve ta ta çekiyor. İki plastik çubuğu (ebonitti biri heralde hatırlamıyorum) elektrikliyoruz ve yan yana koyuyoruz ta taaa itiyor birbirini. Ama saniyelik falan oluyodu. Ha bide şu var elektrik olduğunun ispatı olarak kazağımızı hızlıca çıtıpıtı ettirerek çıkarıyoruz hemencecik tavandaki florasana atıyoruz ve anlık ışığı inceliyoruz

iyibu! yeniden..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek
    by_Tet bunu yazdı
    kaygusuz bunu yazdı

Tabiki iter veya çeker. 6. Sınıfta yaptığımız bir deneyle: tarağı saçımıza sürüyoruz akan suya yaklaştırıyoruz ve ta ta çekiyor. İki plastik çubuğu (ebonitti biri heralde hatırlamıyorum) elektrikliyoruz ve yan yana koyuyoruz ta taaa itiyor birbirini. Ama saniyelik falan oluyodu. Ha bide şu var elektrik olduğunun ispatı olarak kazağımızı hızlıca çıtıpıtı ettirerek çıkarıyoruz hemencecik tavandaki florasana atıyoruz ve anlık ışığı inceliyoruz

kaç volttu ölçebiliyormuydunuz ? o statik anlık bişeydir. kuvveti nedir ?

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sherlock.
    r10aldinho
    r10aldinho's avatar
    Erkek

statik elektrik denir ona.

sürtünme ile + yüklenen cam çubuk, + yüklü cam çubuğu iter, - yüklü cam çubuğu çeker. 

terside doğrudur. sürtünme ile - yüklenen cam çubuğu, - yüklü cam çubuğu iter, + yüklü cam çubuğu çeker.

_________

ekleme:

http://www.frmartuklu.net/genel-bilgi-elektrik/289116-itme-ve-cekme-ne-demektir-statik-elektrik-nasil-meydana-geliyor.html

>>>>>"Benzer yükler birbirlerini iterler. İki adet yüklü cam çubuk birbirlerini iter, çünkü her ikisi de pozitif bir yüke sahiptir. İki plastik çubukta birbirlerini iterler. Bunların ikisi de bir negatif yüke sahiptir.  Ancak, yüklü bir cam çubuk ile yüklü bir plastik çubuk birbirlerini çeker. Cam çubuktaki yük ile plastik çubuktaki yük, zıt yüklerdir. Pozitif veya negatif bu yüke statik elektrik adı verilir.<<<<<<<<<

r10aldinho tarafından 06/Tem/14 18:46 tarihinde düzenlenmiştir

İlk batışını ben gördüm güneşin, Gün dönümüne sen yetiştin, Kaptanı benim bu geminin, En son ben çıkarım, Panik etmeyin ___________________________________________________________ iletisim: www.tahribat.com@gmail.com
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek
    kaygusuz bunu yazdı
    by_Tet bunu yazdı
    kaygusuz bunu yazdı

kaç volttu ölçebiliyormuydunuz ? o statik anlık bişeydir. kuvveti nedir ?

http://www.fenokulu.net/portal/Sayfa.php?Git=KonuKategorileri&Sayfa=KonuBaslikListesi&baslikid=30&KonuID=160

Sonuçta itiyor ve çekiyor bir elektriklenme oluyor hocam. Elektrik olmasa florasan yanmaz. Bunu akım haline getirebilirmiyiz bilmiyorum. Sonuçta dediğin gibi elektrostatik. Ama konuda istenilen şeyleri cevaplıyor. İtiyor çekiyor ufak da olsa akım yaratıyor vs. Zaten şuanki elektriği tam anlamıyla yakalayabilmek için alternatif akım gibi rastgele akıma sahip bi voltaja ihtiyacımız var bu sayede artı ve eksi farketmeden prize fiş takıyoruz mesela

Edit: tabi sen daha iyisini bilirsin hocam ama elektrostatikteki statik enerji 'elektrik' değilmidir? Neden ismi elektriklenme?

by_Tet tarafından 06/Tem/14 18:44 tarihinde düzenlenmiştir

iyibu! yeniden..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    S0KR4T3S
    S0KR4T3S's avatar
    Erkek
    r10aldinho bunu yazdı

sürtünme ile + yüklenen cam çubuk, + yüklü cam çubuğu iter, - yüklü cam çubuğu çeker. 

terside doğrudur. sürtünme ile - yüklenen cam çubuğu, - yüklü cam çubuğu iter, + yüklü cam çubuğu çeker.

_________

ekleme:

http://www.frmartuklu.net/genel-bilgi-elektrik/289116-itme-ve-cekme-ne-demektir-statik-elektrik-nasil-meydana-geliyor.html

>>>>>"Benzer yükler birbirlerini iterler. İki adet yüklü cam çubuk birbirlerini iter, çünkü her ikisi de pozitif bir yüke sahiptir. İki plastik çubukta birbirlerini iterler. Bunların ikisi de bir negatif yüke sahiptir.  Ancak, yüklü bir cam çubuk ile yüklü bir plastik çubuk birbirlerini çeker. Cam çubuktaki yük ile plastik çubuktaki yük, zıt yüklerdir. Pozitif veya negatif bu yüke statik elektrik adı verilir.<<<<<<<<<

nasıl yani + yüklü bir cam çubukla, + yüklü bir plastik çubuk birbirini itmez mi diyorsun?

Bir sorum daha var statik elektrikte oluşan + ve - yükler mıknatıstakiyle aynımıdır? yani mıknatısın + sı statik - yi çeker mi_?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Sadece iki tip elektrik yükü var hocam; pozitif, negatif. Bunun çeşitleri yok. Aynı yükler birbirini iter, farklı yükler birbirini çeker. İlkokulda söyledikleri gibi. Bunun dıdısı, mıdısı yok.

Teknik olarak kimseye veya hiçbir şeye dokunamadığını biliyor muydun?

while (1<2)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    S0KR4T3S
    S0KR4T3S's avatar
    Erkek
    KrypT bunu yazdı

Sadece iki tip elektrik yükü var hocam; pozitif, negatif. Bunun çeşitleri yok. Aynı yükler birbirini iter, farklı yükler birbirini çeker. İlkokulda söyledikleri gibi. Bunun dıdısı, mıdısı yok.

Teknik olarak kimseye veya hiçbir şeye dokunamadığını biliyor muydun?

dostum emin misin mıknatısın + ve - siyle statik elektriğin + ve - sinin birbirini etkilediğine 

çünkü mıknatıs sadece demir vari şeyleri çekiyor statik elektrikse kağıdı çekebiliyor.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek

http://tr.wikipedia.org/wiki/Elektroskop

elektroskop dediğin olay bu mantıkla çalışır zaten hocam. Tabiki iter ve çeker

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sherlock.
    r10aldinho
    r10aldinho's avatar
    Erkek
    SeyhSamil bunu yazdı
    r10aldinho bunu yazdı

_________

ekleme:

nasıl yani + yüklü bir cam çubukla, + yüklü bir plastik çubuk birbirini itmez mi diyorsun?

Bir sorum daha var statik elektrikte oluşan + ve - yükler mıknatıstakiyle aynımıdır? yani mıknatısın + sı statik - yi çeker mi_?

mıknatıstaki yükler ile statik elektrikteki yükler farklı şeyler.

koyu renkli olana gelince; öyle demiyorum hocam.

sürtünme ile yüklenen cam çubuk pozitif yüklenir, plastik çubuk ise negatif yüklenir.

bu yüzden birbirlerini çekerler demek istedim.

kaynak: http://w2.anadolu.edu.tr/aos/kitap/EHSM/1221/unite08.pdf

2. sayfadaki son paragraf

İlk batışını ben gördüm güneşin, Gün dönümüne sen yetiştin, Kaptanı benim bu geminin, En son ben çıkarım, Panik etmeyin ___________________________________________________________ iletisim: www.tahribat.com@gmail.com
Toplam Hit: 1981 Toplam Mesaj: 13