folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Elektriklenen Bir Cisim, Başka Bir Elektriklenen Cismi İter Mi?

Elektriklenen Bir Cisim, Başka Bir Elektriklenen Cismi İter Mi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek
    SeyhSamil bunu yazdı
    KrypT bunu yazdı

Sadece iki tip elektrik yükü var hocam; pozitif, negatif. Bunun çeşitleri yok. Aynı yükler birbirini iter, farklı yükler birbirini çeker. İlkokulda söyledikleri gibi. Bunun dıdısı, mıdısı yok.

Teknik olarak kimseye veya hiçbir şeye dokunamadığını biliyor muydun?

dostum emin misin mıknatısın + ve - siyle statik elektriğin + ve - sinin birbirini etkilediğine 

çünkü mıknatıs sadece demir vari şeyleri çekiyor statik elektrikse kağıdı çekebiliyor.

Hocam mıknatısta + ve - değil, N ve S  uçlar var. Bunlar farklı şeyler ve isimleri de farklı. Birbirleri ile yakın ilişkili olsa da manyetik ve elektrik çekim farklı şeyler.

while (1<2)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

elektrikte aynı yüklü cisimler bir birlerini iterler , zıt yüklü cisimler bir birlerini çekerler. 

elektroskop konusuna bir bak

https://www.google.com.tr/search?q=elektroskop+nedir&espv=2&es_sm=122&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=ypC5U71-tNjsBr_ugNAB&ved=0CCIQsAQ

Mıknatıslanma ise yüklü bir cismin dairesel yörünge erafında dönmesi ile oluşur, Doğal mıknatsıslarda moleküllerin etrafındaki  elektronlar biribirne  paralel eksenler etrafında döndüklerinden doğal mıknatıs oluyorlar..

Yapay mıknatıslarda  biz elelktrik kablosunu sargı haline  getirerek, kablodan geçen elektronları zorla  dairesel yörüngede dolandırtıyor ve elektro  mıknatıs yapmış oluyoruz..

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
Toplam Hit: 1982 Toplam Mesaj: 13