Elektrikli Araç Tavsiye
-
Elektrikli arabayı telefon pili gibi düşünmemek lazım.İngilterede taksicilik yapılmış tesla model s var, 8 yılda 700 km yol yapmış batarya sağlığı %80.
Çinlilerin geliştirdiği lifepo4 piller minimum 2500 döngüde %80 düşüyor.Yukarı örnekteki teslanın 2014 model arabada kullandığı batarya ve termal yönetimiyle bu menzili vermiş.Lifepo4 bataryalarla daha iyi olacağını düşünüyorum.
Çinlilerle tesla eze eze geliyor.Avrupadaki otomobil sirketleri geri kaldıkları için yok elekteikli erken, yok önce hibrit olmalı, yok otomobiller yanıyor diyo.
Lifepo4 piller düşük yoğunluklu, ucuz maliyetli, kırılma bükülme testlerinde yanma gözlenmiyor.Lityum iyon gibi değil.
Lifepo4 pil ve termal yönetim sistemli araçlar öne çıkıyor.Togg yerine tesla almak daha mantıklı.
Mini elekteikliler için citroen amy boşverin.Relive var facebook gruplarında arada geziniyorum genel olarak memnunlar.Evin ikinci aracı yapmalıl şehiriçi arabası.Bunda lifepo4 pil var ,170 km menzil, 100km son hız kliması var otobana çıkabiliyor.
-
Araçlar için katı hal bataryalar ve super kapasitörler hala devreye girmedi. Eğer maddi durumunuz çok iyi sevideyede değil ve batarya nedenli değer kaybı sizi üzecekse hibrit bakın. Bu ikisi devreye girdikten sonra almak daha mantıklı.
-
Herkes farklı fikir veriyor. Neyse aldık artık. Hakkımızda hayırlısı. =)
-
Hayırlı olsun. Kazasız belasız sürersin inşaallah.
O paralara bende Tesla Togg Torres arasındayım.
Şarj edilebişşr hibritler bana daha da mantıklı geliyor fakat 2m üstü çok düşünmüyorum.
-
Bende düşünüyorum ama tam bilgi edinemeyince bakınıyorum öyle
uplayayım tecrübeli olanlar paylaşsın
-
CiRKiN bunu yazdı
Bende düşünüyorum ama tam bilgi edinemeyince bakınıyorum öyle
uplayayım tecrübeli olanlar paylaşsın
Hocam önceden evde şarj imkanı yoksa Türkiye'de elektrikli araç sıkıntılı derdim ama şimdi imkan varsa da sıkıntı. Belli bir kW'ı aşınca iki n katı fatura geliyor. Ama fiyat / performans olarak bence Tesla model Y en iyisi. Yeni çıkacak model y Juniper'i bekliyorum bende. İyi birsey çıkmazsa model y alacağım.
-
1 Yıldır skywell elektrikli araç kullanıyorum. 45 bin km ye yaklaştım. Bayaryası büyük (wltp 643 KM) Elektirkli araç kullanmak konforlu. Aracı müşterilerimde trifaze taşınaiblir şarj ile şarj ediyorum. (Bedava) Uzun yollarda genelde para ödüyorum. Dez avantajı: aptal bir araç otonom çarpışma önleyici vs yok.Kalite yalıtım inanılmaz düşük. Çok yavaş şarj oluyor. Şimdi olsa TOGG alırdım.
-
real_agabey bunu yazdı
Hayırlı olsun. Kazasız belasız sürersin inşaallah.
O paralara bende Tesla Togg Torres arasındayım.
Şarj edilebişşr hibritler bana daha da mantıklı geliyor fakat 2m üstü çok düşünmüyorum.
4.5 ay önce Ioniq 5 progressive aldım.
Korkunç memnunum.
-
Elektrikli scoter al hızlı gider. Dikkat ette önündeki ağaca carpma yoksa adam döver gibi ağaca kafa atsan kafan şişebilir
-
TheErne bunu yazdı
Elektrikli scoter al hızlı gider. Dikkat ette önündeki ağaca carpma yoksa adam döver gibi ağaca kafa atsan kafan şişebilir
https://youtube.com/shorts/M_V7cAi1o0A?si=G76u1GPycwdIoqcC