Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
Elektrikli Ocağa Dijital Termostat Eklemek
Elektrikli Ocağa Dijital Termostat Eklemek
-
Merhaba arkadaşlar elektronik elektirik bilgisi iyi olan bir arkadaş çevaplıyabilirmi
Şu şekilde bir termostat alsam
Şu şekilde elektrikli ocak alsam bu ocağın içindeki termostatı söksem yerine kendi aldığımı taksam istediğim sıcaklıkta 35C - 55C gibi sıcaklıklarda dijital'den girip ısıtmam mümkün olurmu ? yada bu termostat sıcaklığa nekadar dayanıklıdır randumanlı olurmu ? yani istediğim olay belli sıcaklıklarda 25C veya 77C e gibi sıcaklıklarda sabit ısıtma yapmak makul yollu
-
Up
-
teorik olarak kesinlikle olabilecek bişey ama uygulamada nasıl sonuç alınır bilmiyorum
-
jawsap67 bunu yazdı
teorik olarak kesinlikle olabilecek bişey ama uygulamada nasıl sonuç alınır bilmiyorum
Evet hocam olabilecek birşey ama bilen biriside teyit etsin istiyorum randumanlı olucakmı yada o termostatı değil bunu kullan felan diye öneri veriri mesela
-
labarotuvarda fühler diye bir eleman kullanmıştık (google amicaya arattığımda bulamadım sanırım almancası fühler)
neyse bu emmi oğlu platin telden oluşuyor ısındıkça direnci değişiyor
belirli standartı var mesela
0 derece 100 ohm
0 derece 500 ohm , 1000 ohm gibi
ufak bir devre ile direnç yada akım ölçümü yaparak
bunu dereceye döndürebilirsin
http://en.wikipedia.org/wiki/Resistance_thermometer
burada pt100 sanırım elemanın kodu elektronikçiye gidip pt100 yada pt1000 desen verir herhalde
-
hacı cıhazı al termostat cubuğu yada ntc elemanını metal yüzeye skıca değicek şekilde yerleştir sıkıştır neyse metaldeki sıcaklığı sağlıklı bir şekilde ekrandan göre biliceğinden ocağın ayar düğmesiyle istediğin sıcaklığa ayar laya bilirsin
he otomatik o cıhazdan ayarlamak istiyorum dersen ocağın ayar düğmesini iptal edip bir ton şey yapman yeni devre yada farklı bir cıhaz eklemen gerekir vs vs vs -
erir butarz ısıtıcılardaki termometler sistem içerisindeki kablo vs erimemesine uygun olarak konulmaktadır. sıcaklıgı dengesız yaparsan heryerı cok sıcak olabılır içerideki kabloları eritebilir sorun olabilir
-
wert bunu yazdı
labarotuvarda fühler diye bir eleman kullanmıştık (google amicaya arattığımda bulamadım sanırım almancası fühler)
neyse bu emmi oğlu platin telden oluşuyor ısındıkça direnci değişiyor
belirli standartı var mesela
0 derece 100 ohm
0 derece 500 ohm , 1000 ohm gibi
ufak bir devre ile direnç yada akım ölçümü yaparak
bunu dereceye döndürebilirsin
http://en.wikipedia.org/wiki/Resistance_thermometer
burada pt100 sanırım elemanın kodu elektronikçiye gidip pt100 yada pt1000 desen verir herhalde
Hocam elektronikten fazla anlamıyorum yav :S hiçbirşey anlamadım rezistansmı alayım napayım
-
up :D
Bu arada kettle lardaki termostat çok dandik gözüküyor obile iş görüyorsa bu dijitallerde iş görür :S
Peroksit tarafından 21/Eyl/12 18:07 tarihinde düzenlenmiştir -
uçucan az kaldı :D
-
Amd-x bunu yazdı
uçucan az kaldı :D
Ne alaka hacı :S herkez bu lafı diyor amq anlamadımki ısıtmayla alakalı birşey soruyorum ben ucacan kaçaçan :@