folder Tahribat.com Forumları
linefolder Müzik & Sinema & Tiyatro & Kitap & Televizyon & Seminerler & Edebiyat
linefolder Elektro Gitar Hakkında Yardımcı Olacak Arkadaşlar Bir El Atın :D

Elektro Gitar Hakkında Yardımcı Olacak Arkadaşlar Bir El Atın :D

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    swordfish
    swordfish's avatar
    Erkek

Merhaba

Elektro gitar alıp öğrenmek istiyorum.Şu anda okul ve iş dolayısıyla kursa gitmem zor ama ileride belki.ELketro gitar ile alınması gereken aksesuarlar nedir ? Anfi,Hoparlör V.s Toplam ne kadara patlar bana.Ve hepsinden önemlisi daha önce hiç elime bile almadım gitar filan.

Bu sevdadan vaz geçmek istemiyorum kaç senedir aklımda anca fırsat oldu.Çok inatcıyımdır alırsam pes etmem uğraşır çalışırım habire.

Hadi arkadaşlar anlayanlar bilenler bir yardım etsin :)

Eskişehirin göbeğinde tecavüze uğrayan Rapci gençler : http://www.youtube.com/watch?v=248MKazGlpo&feature=plcp
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LizardKing
    LizardKing's avatar
    Erkek

ilk başta gitar çalmayı öğren ondan sonra elektroya geçersin.. he bide elektroyu kendi başına öğrenmek zor kursa gitmelisin.. yoksa hevesini alır sıkılır bırakırsın..

aldığın gitara göre değişir.. toplam dediklerin gitar amfi falan 200 ytl civarındadır.. istanbuldaysan tünel tarafına bak derim (taksim)

"Din en büyük rpg.dir.." arsiv.ozgurdusuncehareketi.org - evrimagaci.org
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aspirin
    aspirin's avatar
    Dişi

sap , köprü , eşik , manyetik once bunların ne oldugunu ogreneceksın

solid ve hollow iyi arastıracaksın

elektro gtar çalmak bı sanatı ıcra etmekdır

nasıl zor oldugunu nasıl sabır gosterecegını onceden bılmen gerekır

bıde dıkkat et moralını bozmak gıbı olmasında elektro gtarda yuksek akım sebebıyle geberme ıhtımalınde var tabı bunuda goz onunde bulundurman gerek ama

o zengın sesı duyunca ucuyosun ya bırak geberıver abi deger

gereklı arac ve gerecler : efektlerı bı dınlemen lazım zaten anfi alcaksın bir cok elektro gitar anfısınde distortion ve reverb bulunur zaten oscar schmidts19w marshall30w fender25w gibi bi anfi al bunlarda zaten distortıon ve reverb standart

bundan bır sene sonra dıger efektlerı dusunmeye basla boss zoom dod digitech korg markalarının processorunu alırsın

analog pedala sımdı hıc gırme ayarlamak ve ıstedıgın kombınasyon uzun surer ve analog pedalda tonları processorde oldugu gıbı kaydetme sansında yok

zaten distortıonu temız bı sekılde kullanman 1 yılı gecer bu arada dıstortıon kullanmakda zordur :)

sen en ıyısı ılk once dıstortıona yonel bellı bı sevıyeye geldıkden sonra efektler daha kolay olacaktır

Son söz:

Gitaristler iyi gitar arama cabalarına girmesinler onlar güzel çaldıkca iyi gitarlar onları bulacaktır. JOE SATRIANI

mimi " yim ben ...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    spybreak
    spybreak's avatar
    Erkek
    hoca valla ilk önce klasik gitarı öğreneceksin.. sonra elektroya geçeceksin ;) yoksa verim alamazsın.. curseninde söylediği gibi tünelde her türlüsü var ;)

REMEMBER! RESPECT IS EVERYTHING
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Falconeyd
    Falconeyd's avatar
    Erkek

ilk klasik gitarda elleri geliştir kasılsın sonra elektroya  geç

adam gibi gitar  10 watt  amfi(kalitelisinden) feln askıdır  300 yada  400 e gelir

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dipLoit
    dipLoit's avatar
    Erkek

eğer ortamlarda hoşuna gitti ben öğreniyim şunu dediysen evet önce klasikle başlayıp güzel güzel eğitimini alıcaksın.

ama müzik senin için tutku ötesi bişiyse:) hiç birine gerek yok. kendi kendine de öğrenirsin, direk elektroyla başlayarak da öğrenirsin. "önce klasik" olayı bir tabudur. bunu yıktığım için mutluyum, elektrodan daldım direk, eğitim falan da almadım ama her gün deli gibi uğraştım sabır taşı olman da lazım. gerçi seviyosan sabredersin. ha ben böyle böyle 5 ayda adam gibi çalmaya başladım. eğitim alırsan bu süre kısalır o da var tabi.

ilk gitarını profesyonel markalardan almamanı tavsiye ederim. sonuçta deli gibi abanıcaksın, gitar baya bi eskicek. ortalama bi gitar alır olayı kaptıktan sonra daha iyilerini bulursun. eğitim almıcaksan eğer internetten bol bol yararlanıcaksın. videolardan tutoriallara eğitim dokümanlarından uygulamalara başının çaresine bakıcaksın artık.

al gitarını evine her gün uğraş parmak alıştırması yap falan. vakit bulunca bi de kursa gidersin tam olur oh mis. 

bir imzam bile yok
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ecstatic_60
    ecstatic_60's avatar
    Erkek

bende buna benzer bi konu açacaktım madem açılmış bunun altına devam ediyim

ben aşa yukarı 3.5 senedir klasik gitar çalıyorum artık elektroya geçiyorum

bugünlerde elektroyu alıcam kurs işi falanda tamam ama ben alıcağım gitar konusunda size başvurmak istiyorum

aldığım gitarı çok iyi olamasada kötüde olmasın diyorum bunun için bana  CORT X2 önerdiler. bunun yanında birde ibanez in bi gitarı var ama modelini bilmiyorum 390 $ civarında fiyatı ama.

bana ibanez daha iyi dediler ama maali açıdanda CORT X2 bana daha uygun

sizce cort alırsam çok farkedermi ?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aspirin
    aspirin's avatar
    Dişi

ben hep soylerım yamahadan baskasını tanımam dıye ama

cortla calısmana devam edebılırsın tabı cortx6 da fena degıl ibanezin GRG170DXi iyi

tercıh senın

mimi " yim ben ...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Profesor
    Profesor's avatar
    Erkek
    hocam kaliteye göre değişiyor fiyatlar.biraz ilerletirsin sonra pedal alırsın manyak oluyor.benim direk elektroyla başlayan arkadaşlarım var.güzelde çalıyolar.önce klasikle başlamak.bende davul çalıyorum gel grup kuralım:)

neyse ne laannn....
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Falconeyd
    Falconeyd's avatar
    Erkek

Alıcaksan yeni alıosun zaten  Cort X-2  al  benim tanıdıklarım var alan çohk memnunlar

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ultrAsker
    ultrAsker's avatar
    Erkek
    hazır benzer konu acılmıs bende bisey soraym :D simdi bende elektro vr ama anfi yok arkadastan aldım guitar fxx pro yukle amfi isini görür dedi ama beceremedim böyle baska bi program falan varmı yada pc den nası hallaedebilirim simdi kim gidip anfi arıcak :D

i ve got nothing against god. its his fan club i cant stand.
Toplam Hit: 4809 Toplam Mesaj: 36