folder Tahribat.com Forumları
linefolder Yazılımlar / Diğer Programlar
linefolder Elektronik Cihazlara Yazılım Olayı

Elektronik Cihazlara Yazılım Olayı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

bugunlerde kafama takıldıda mesela arabalarda beyin var ne bileyim radyolar falan fishman bunlar c demi yazılıyor?Ayrıca şu var bununla ilgili arkadaşlar varmı?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpY-EaFw
    SpY-EaFw's avatar
    Erkek
    holyone yazar kasa için program yazmaya çalışıyordu onun gibi bişi sorusan olur da hangi dilde olur bilmiyorum :)

ilk oyu bu sefer ben kullanamadım :Y abi ben kullanmadan oy vermeyin aq
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    pic assembly

λ
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

alakası ne anlayamadım bak toyotada çalıştım az bişey arabalara otomatik takıyorlar

onun için özel pc ler var picle kontrol ediliyor ama pahalı çok fabrikalarda görmüşsündür üzerinde klavye filan ona göre işlemler yapılıyor bu kadar biliyorum pahalı ama onlar

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmiRReiS
    EmiRReiS's avatar
    Erkek
    mikrodenetleyiciler ve pic programlama. Öncelikle assembly de pic e göre kodu yazarsın sonra bunu devreye entegre edersin.

.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    orena
    orena's avatar
    Erkek
    Bu tür cihazlarda daha basit mikro işlemciler kullanılır, şu anda piyasada en çok kullanılan mikroişlemciler atmel marka işlemcileridir, bu işlemcilere göre kod yazmanın 2 yolu vardır, java yada c gibi gelişmiş bir dille yazar binary e çevirirsin yada doğrudan binary yazarsın, doğrudan binary yazmak g.t ister ve herkes yazamaz, coder oturmuş binary ile yazmışsa senin c de 200 kb olan program asm de 21 kb ye kadar düşer ki istenen de budur, çünkü daha az kod demek daha az işlem gücü demektir, atmel düşük kapasiteli mikroişlemcilerde işlemci gücüne ihtiyaç duyuldukça işlemci sayısı artırılır, maliyeti kırmak istiyorsan büyük çapta üretim yapacaksan işlemci sayısını minimum tutman gerekir yani programı baba bir asm coder a yazdıracaksın demek oluyor.

Hayattan istediklerimi alamadım, çok param yok, onu bırak bir evim bile yok, hatta arabam da yok, zor geçiniyorum, hayat filmlerdeki gibi değil. İki çocuğum var, ihtiyaçlarını zor karşılıyorum babam diyip sarılmasalar hayat hiç çekilmezdi.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    ben yazmıyıcamda merak ettim.pic programlamayı ilk gördüğümde bana gülmüştüm :D
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

arkadaşlar anladığım kadarıyla bu iş önemli bi iş acaba bu işte eleman sıkıntısı yasanıyormu ? (ki eminim yasanıyordur). yani bu işe başlasam sizce rahat iş bulabilirmiyim ?

birsey daha ;

elinde bu işle ilgili dökümanı olan varsa paylaşabilirmi ? 

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek
    yolbulucu bunu yazdı:
    -----------------------------

arkadaşlar anladığım kadarıyla bu iş önemli bi iş acaba bu işte eleman sıkıntısı yasanıyormu ? (ki eminim yasanıyordur). yani bu işe başlasam sizce rahat iş bulabilirmiyim ?

birsey daha ;

elinde bu işle ilgili dökümanı olan varsa paylaşabilirmi ?

-----------------------------

döküman zor mühendislik işi bu honda ısızu örn kurslar var sanırsam bilmiyorum ama tavsiyemdir öğrenebilirsin

eleman sıkıntısı demişsin adam mühendis almıyor  ilkokul mezunununa bu programı bi güzel öğreitiyor maliyet az veriyor ama kalite li olan yerler değil

başşvur kabul edilirsin 

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    Şimdi bu tür cihazlarında kendi aralarında türleri var...işlemci türleriymiş kapasiteleriymiş kullanılan arac gereklere göre dil secilir...Pic,asm,.Net ten tut java ya kadar bir sürü dille yazılıyor artık....

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ByKuTsaL
    ByKuTsaL's avatar
    Erkek

Kardesım bunların beyınlerı entegre sadece entegreyı programlıyorlar ornegın adam bi radyoda 250 tane elektronık

malzeme kullanıyorsa ama baska bırı bunu daha tassarruflu bı hale getırıp sadece entegreye programı atıyor ama ılk

onceden programın komutlarını yazıyor yane kısaca PIC programlıyor entegreye programı atıyor bu sayede 250 tane

elektronık malzeme kullanacagına programı atıyor programda malzemelerın yaptıgı gorevı yapıyor...

ben assembly dılıyle programlarım zaten assembly dılıyle programlanıyorlar ornrgın PIC16F84 ENTEGRESINI programlamak gıbı okemı kardesım...

Boş zaman yoktur boşa geçen zaman vardır...!
Toplam Hit: 2183 Toplam Mesaj: 17