Elektronik Cihazlara Yazılım Olayı
-
bugunlerde kafama takıldıda mesela arabalarda beyin var ne bileyim radyolar falan fishman bunlar c demi yazılıyor?Ayrıca şu var bununla ilgili arkadaşlar varmı?
-
holyone yazar kasa için program yazmaya çalışıyordu onun gibi bişi sorusan olur da hangi dilde olur bilmiyorum :)
-
pic assembly
-
alakası ne anlayamadım bak toyotada çalıştım az bişey arabalara otomatik takıyorlar
onun için özel pc ler var picle kontrol ediliyor ama pahalı çok fabrikalarda görmüşsündür üzerinde klavye filan ona göre işlemler yapılıyor bu kadar biliyorum pahalı ama onlar
-
mikrodenetleyiciler ve pic programlama. Öncelikle assembly de pic e göre kodu yazarsın sonra bunu devreye entegre edersin.
-
Bu tür cihazlarda daha basit mikro işlemciler kullanılır, şu anda piyasada en çok kullanılan mikroişlemciler atmel marka işlemcileridir, bu işlemcilere göre kod yazmanın 2 yolu vardır, java yada c gibi gelişmiş bir dille yazar binary e çevirirsin yada doğrudan binary yazarsın, doğrudan binary yazmak g.t ister ve herkes yazamaz, coder oturmuş binary ile yazmışsa senin c de 200 kb olan program asm de 21 kb ye kadar düşer ki istenen de budur, çünkü daha az kod demek daha az işlem gücü demektir, atmel düşük kapasiteli mikroişlemcilerde işlemci gücüne ihtiyaç duyuldukça işlemci sayısı artırılır, maliyeti kırmak istiyorsan büyük çapta üretim yapacaksan işlemci sayısını minimum tutman gerekir yani programı baba bir asm coder a yazdıracaksın demek oluyor.
-
ben yazmıyıcamda merak ettim.pic programlamayı ilk gördüğümde bana gülmüştüm :D
-
arkadaşlar anladığım kadarıyla bu iş önemli bi iş acaba bu işte eleman sıkıntısı yasanıyormu ? (ki eminim yasanıyordur). yani bu işe başlasam sizce rahat iş bulabilirmiyim ?
birsey daha ;
elinde bu işle ilgili dökümanı olan varsa paylaşabilirmi ?
-
yolbulucu bunu yazdı:
-----------------------------arkadaşlar anladığım kadarıyla bu iş önemli bi iş acaba bu işte eleman sıkıntısı yasanıyormu ? (ki eminim yasanıyordur). yani bu işe başlasam sizce rahat iş bulabilirmiyim ?
birsey daha ;
elinde bu işle ilgili dökümanı olan varsa paylaşabilirmi ?
-----------------------------döküman zor mühendislik işi bu honda ısızu örn kurslar var sanırsam bilmiyorum ama tavsiyemdir öğrenebilirsin
eleman sıkıntısı demişsin adam mühendis almıyor ilkokul mezunununa bu programı bi güzel öğreitiyor maliyet az veriyor ama kalite li olan yerler değil
başşvur kabul edilirsin
-
Şimdi bu tür cihazlarında kendi aralarında türleri var...işlemci türleriymiş kapasiteleriymiş kullanılan arac gereklere göre dil secilir...Pic,asm,.Net ten tut java ya kadar bir sürü dille yazılıyor artık....
-
Kardesım bunların beyınlerı entegre sadece entegreyı programlıyorlar ornegın adam bi radyoda 250 tane elektronık
malzeme kullanıyorsa ama baska bırı bunu daha tassarruflu bı hale getırıp sadece entegreye programı atıyor ama ılk
onceden programın komutlarını yazıyor yane kısaca PIC programlıyor entegreye programı atıyor bu sayede 250 tane
elektronık malzeme kullanacagına programı atıyor programda malzemelerın yaptıgı gorevı yapıyor...
ben assembly dılıyle programlarım zaten assembly dılıyle programlanıyorlar ornrgın PIC16F84 ENTEGRESINI programlamak gıbı okemı kardesım...