folder Tahribat.com Forumları
linefolder Yazılımlar / Diğer Programlar
linefolder Elektronik Cihazlara Yazılım Olayı

Elektronik Cihazlara Yazılım Olayı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nakamura2
    nakamura2's avatar
    Erkek

Bizim dersane bi kitap verdi böle şeyleri fln yazılım mühendisleri yazar cart curt,yapay zeka,robot yazılımı fln onları da yazılım mühendisi yapar fln yazıodu demekki kolpaymış herşey:|

Memento Mori...Blossom Geri Döndün:C Mitozla çoğalan milletleri sevmiyorum:|
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    orena
    orena's avatar
    Erkek

yolbulucu arkadaşım, bu iş önemli bir iştir, sanıldığının aksine çok zor değildir sabır ister çok çalışma ister vaktini ve emeğini harcarsan başarırsın, dökümanı da boldur mikroişlemci üreticileri bu dökümanları kendileri dağıtıyorlar, örneğin atmel için http://www.atmel.com/dyn/products/datasheets.asp? family_id=607, gibi.

her işte olduğu gibi bu işte de anormal paralar kazanamazsın ama vestel gibi beko gibi büyük çapta üretim yapan biryere kapak atabilirsen 3000-3500 ytl gibi güzel bir maaş alabilirsin. Ensen kalınsa babadan dededen kalma para varsa kendi projelerini geliştirip onların patentlerini satabilirsin, mesela otomobillerde beyin dedikleri şey 1 mikro işlemci ve sensörlerden gelen sinyaleri alan çevre birimleridir, yazılımda tepkimeleri ayarlar.

Şöyle bir örnek vereyim: benim bok marka bir arabam var arabamda beyin var, arabamın direksiyonunu daha rahat çevirmem için direksiyona step motorları monte edilmiş, ben biraz güç sarfettiğimde sensör bunu algılıyor, beyine gönderiyor, beyin step motorlarına gerekli yönde ve hızda hareket yaptırarak benim direksiyonu çevirmemi kolaylaştırıyor, yada hayvan gibi çukura girdim diyelim, sensör tekerleğin yediği basıncı sürekli ölçüyor birden basınç sıfırlanınca çukurun varlığını anlıyor ve süspansiyonu şokla yukarı çekiyor, sen ne olduğunu anlamadan koca çukuru araca zarar vermeden atlatmış oluyorsun, yada köprüdesin araba sağdan manyak şekilde rüzgar yiyor, beyin sensörlerden aldığı sinyali yorumlayarak bunu anlıyor ve senin yol tutuşunu düzenliyor, işte bunların hepsini yapabilirsin.

İlk yazımda yazmışım nasıl yapılabileceğini otomobil firmaları doğrudan asm ister c de yazıp çevireyim adamlar kabul etmez, elektronik biliyorsan mikroişlemcili tasarımları alıp inceleyeceksin, sinyalizasyon lambalarıyla başlayabilirsin, daha sonra karmaşık tasarımlara doğru adım adım gidersin, bodoslama netten kitap indirip bu işe dalma! kesin olarak bu işi yapacam diyorsan pm at ben seni gerekli yerlere yönlendiririm.

Hayattan istediklerimi alamadım, çok param yok, onu bırak bir evim bile yok, hatta arabam da yok, zor geçiniyorum, hayat filmlerdeki gibi değil. İki çocuğum var, ihtiyaçlarını zor karşılıyorum babam diyip sarılmasalar hayat hiç çekilmezdi.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Frosttear
    Frosttear's avatar
    Erkek

c dili kullanarak PICC LITE ile belli bir sınır dahilinde yazabilirsin...her işlemci icin farklı sınır koymuşlar 2 byte kadar 4 byte kadar vs...ama satın alırsan programı gayet istedigin şekilde programlayabiliorsun...gerci senın ugrasabilecegin şeyler genelde PIC16F84 veya PIC16C84 tür...bunnarla ilgili harika projeler bulabilirsin...

örnek vereyim pic kullanarak telefon bile yapabilirsin...gayet cektigin hattaki kimseyi ücretsiz şekilde arayabilir konusabilirsin...adc-dac ve birasda networkle yapamayacagın iletişim yok...yalnız illegal söyliyeyim:Dwalky talky projemız var arkadaşlarla şahsen...yapabilirsek okul icinde msj fln cekmicez yada telle aramıcaz birbriimizi...

bence her kimse biras elektronik bilmeli...başın sıkıssa istedigin şeyi 3-5 yapabilmelisin yada rahatlık parca entegre edebilmelisin...

gir bu dünyaya hocam bilgin artar genel kültürün artar;)anlatabildiysem ne mutlu bana

basic assembly ve c ile kodlanabilior genel olarak...en babası assembly idir...assembly istenir büyük şirketlerde...

pic ye kod aktarabilmen icin kücük bir alet alıorsun yada kendin yapıorsun

devreyi cok yaygın olarak kullanılan baskı devre sistemiyle oluşturuorsun

devre elemanlarını monte ediorsun ve bitior...tabi her elemanın nasıl etki edecegini hesap edip ona göre dikkat etmen lazım

proteus ve türevi programlar ile rahatlıkla bir devre tasarlayıp baskı devresini cıkarabilirsin...

ben bildigim kadarıyla annattım...aramızda sağlam elektronikciler var yardım bulabilecegin insan mevcut yanı...

hadi kolay gelsin

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    camarade
    ontedi
    ontedi's avatar
    Erkek

Valla hocalar bende küçükken biraz elektronikten çakmışlığım vardı.Elektronikçide çalışmıştım.Daha sonra okul üniversite felan derken işi unuttum.Fakat şimdi beni sarmaya başladı.En ilgimi çeken ise robotlar.

Birgün benim de robotum olsa.Eğer vakit bulursam robot dünyasına girmeyi düşünüyorum.Bunlar içinde herhalde pic programlama felan geliyor.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. 

Matematikçi ve Yazılımcı. http://www.ontedi.com ve http://www.cizgi.site Siteme beklerim herkesi.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Frosttear
    Frosttear's avatar
    Erkek

pic plc biras karıştırırsın ortalıgı saten...

microsoft robotics studio geliştirdi lego ile birlikte ama cok yaygın deil heralde sen kurcalayana kadar üzerine düşerler..

robotlarla ugrasıcaksan sensorler üzerinde cok duracaksın demekki;)yok cizgi izleyen yok sıcak gelen yerden kacan...seri oyuncak yapıp köşeyi mi dönsek:)icinede tahribat.com die bagıran bir robot sesi koyarız...tahribot olur adıda:) 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blue_dream
    blue_dream's avatar
    Erkek

ben bu konuyla ilgileniorum hoca. ekle istersen merka ettiklerini konusuruz...

Toplam Hit: 2185 Toplam Mesaj: 17