folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Elektronik Parçalardan Anlayan Arkadaşlar Bakabilirmisiniz?

Elektronik Parçalardan Anlayan Arkadaşlar Bakabilirmisiniz?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fifsonic
    fifsonic's avatar
    Erkek

Hayırlı akşamlar değerli müridler elimde ledlerden yapılmış ufak bir el feneri var üzerindeki  anahtara basınca hızlı bir şekilde yanıp yanıp sönüyor  tekrar basınca hızı azalıyor tekrar basınca ledler sabit yanıyor 4.kere basıncada ledler sönüyor  baskı deversinde daha önce görmediğim bir parça var yardımcı olabilirmisiniz

%3carça

buda büyük resminin adresi

http://www.hizliupload.com//img/805682DSC021911.jpg

sinir bozucuyum... inatçıyım... anti ciddiyim... kopuğum... kıskancım.. sevimliyim... duygusalım... üff...deli doluyum... çabuk sinirlenirim a$ığım... sahipleniciym... acımasızım... gizemliyim... Ben Bir FENERBAHÇELİYİM (:
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Realist
    Realist's avatar
    Erkek

hacı fotograf hiç net değil bişey anlaşılmıyor.

..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fifsonic
    fifsonic's avatar
    Erkek

Realist bunu yazdı:
    -----------------------------

hacı fotograf hiç net değil bişey anlaşılmıyor.

yüksek çözünürlükte olan resime bak istersen adresini verdim zaten parçada parçaya benzemiyor sanki bir yere damlatılmış mum gibi

Net resimler

%3c3ces  %3c3ces3

sinir bozucuyum... inatçıyım... anti ciddiyim... kopuğum... kıskancım.. sevimliyim... duygusalım... üff...deli doluyum... çabuk sinirlenirim a$ığım... sahipleniciym... acımasızım... gizemliyim... Ben Bir FENERBAHÇELİYİM (:
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek

Sanırım orada "entergre (IC diye tabir edilen)" şeylerden var. Bilemiyorum. Oyuncaklarda da aynısından oluyor genelde. Sanırım üzerindeki madde koruyucu macun gibi bişey ya da entegrenin üzerinde yazanlar görülmesin diye yapılmış da olabilir.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zula
    zula's avatar
    Erkek

ben tam olarak ne olduğunu bilmiyorum ancak şöyle bi fikir yürütüyorum. onlar özel amaçlı entegreler sanırım. elindeki el feneri için üretilmiş basit bir sayıcı devresi olmalı. hazır entegre kullanımı maliyeti arttırdığı için böyle yapıyor olmalılar. eski kumandalarda da görüyordum siyah renkteydi onlar.

Dünyada "10" çeşit insan vardır; binary saymayı bilenler ve bilmeyenler..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fifsonic
    fifsonic's avatar
    Erkek

RockZs bunu yazdı:

Sanırım orada "entergre (IC diye tabir edilen)" şeylerden var. Bilemiyorum. Oyuncaklarda da aynısından oluyor genelde. Sanırım üzerindeki madde koruyucu macun gibi bişey ya da entegrenin üzerinde yazanlar görülmesin diye yapılmış da olabilir.

bu ıc denilen seyın açılımı nedir ne işe yarar bilgin varmı baskı devrenın arkasından bakınca 2 ayağı var gibi entegre olabileceğini düşünmüyorum  çünkü entegreye benzer bişey göremiyorum micro entegre diye birşey varsa belki olabilir neyse ıc ye bakalım bi haklı olabilirsin

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tnrsk
    Tnrsk's avatar
    Erkek

dostum daha net bi foto çek lütfen, entegre olsa siyah renkte olması gerekir

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fifsonic
    fifsonic's avatar
    Erkek

Tnrsk bunu yazdı:

dostum daha net bi foto çek lütfen, entegre olsa siyah renkte olması gerekir

yüksek çözünürlükteki  fotografa baktın mı parça bir yere damlatılmış mum gibi bişey neyse resim yada video bakayım bi

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek

o devrenin ne işe yaradıgını söylermisin az bana

Boş İşler Uzmanı..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tnrsk
    Tnrsk's avatar
    Erkek

ne yüksek çözünürlüğü be :D çözünürlükten kastın fotoğrafın kroplanmamış haliyse bi git, alla alla :D

o halde dediğin şey lehim olabilir birden fazla parçanın irtibatlanması için damlatmışlardır.Entegre falan değil yani

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fifsonic
    fifsonic's avatar
    Erkek

HeadBanger bunu yazdı:

o devrenin ne işe yaradıgını söylermisin az bana

Hayırlı akşamlar değerli müridler elimde ledlerden yapılmış ufak bir el feneri var üzerindeki  anahtara basınca hızlı bir şekilde yanıp yanıp sönüyor  tekrar basınca hızı azalıyor tekrar basınca ledler sabit yanıyor 4.kere basıncada ledler sönüyor  baskı deversinde daha önce görmediğim bir parça var yardımcı olabilirmisiniz

Toplam Hit: 3195 Toplam Mesaj: 28