Elektronik Sigara
-
Başlayacak arkadaşlara önerim pico 75 watt + nautilus x'tir. Melo sigara içimine uygun olmadığı için başta zevk vermeyecektir. Nautilus x hazır coil ile içilir ve sigara içimine uygundur. Likit zevk meselesi zaten ama sigarayı bırakmak gibi bir niyetiniz var ise 9 mg likit iyidir. Daha azı kesmeyebilir keza. Sonradan zamanla sarilabilir bir atomizer alır, kendi likitinizi yapabilirsiniz.
-
Dante_ bunu yazdı
İçimi güzel keyif verici bir elektronik sigara alıcam fakat konuyla ilgili pek bir bilgi sahibi değilim. Mutlaka bizden biriler bu konuda profesyoneldir. :) Marka model önerilerini bekliyorum .
ben bu modeli kullanıyorum gayet memnunum . şarzıda baya gidiyor. ilk versiyonla gelende kaç defa içisini bile gösteriyor. ektra yazılımla daha fazla duman elde edebiliyorsun 1 ay kullandım sonra sıgrayıda bıraktım cihazıda bıraktım . tavsiye ederim. liktleri içmene bağlı 1 ay gidebilir. ilk etapta nikotini 6 yada 9 mg lık al seni anca keser.
http://www.joyetechturkey.net/ElektronikSigaralar-elektroniksigara-esigara/eVic-VTwo-Mini-with-CUBIS-Pro
-
Efendi bunu yazdı
Başlayacak arkadaşlara önerim pico 75 watt + nautilus x'tir. Melo sigara içimine uygun olmadığı için başta zevk vermeyecektir. Nautilus x hazır coil ile içilir ve sigara içimine uygundur. Likit zevk meselesi zaten ama sigarayı bırakmak gibi bir niyetiniz var ise 9 mg likit iyidir. Daha azı kesmeyebilir keza. Sonradan zamanla sarilabilir bir atomizer alır, kendi likitinizi yapabilirsiniz.
Troy ya da İda da olabilir üzerine fena olmaz da troy yine stokta kalmamış :) ben birkaç güne almayı düşünüyordum pico +troy
bir de şu pina var onuda merak ediyorum bir video izledim adam bayağa övüyor, oldukça da mantıklı geldi bana tabi daha tam incelemedim :) bu ciğer çekimi nasıl içebiliyorsunuz (genel olarak) rahatsız edici çok deneyim etmedim ama kangertech 160 w de deneme şansım oldu, cık içirtmiyor :)
-
cohndoe bunu yazdıEfendi bunu yazdı
Troy ya da İda da olabilir üzerine fena olmaz da troy yine stokta kalmamış :) ben birkaç güne almayı düşünüyordum pico +troy
bir de şu pina var onuda merak ediyorum bir video izledim adam bayağa övüyor, oldukça da mantıklı geldi bana tabi daha tam incelemedim :) bu ciğer çekimi nasıl içebiliyorsunuz (genel olarak) rahatsız edici çok deneyim etmedim ama kangertech 160 w de deneme şansım oldu, cık içirtmiyor :)
Troy damlatmalı sistem bir zaman sonra sıkıyor ama yine de içimi iyidir haklısın. Ben genelde Youtube'dan Buharmanya kanalını takip ediyorum. Güncel incelemeler yapıyorlar.
Ciğer çekiminin havası başka :) Ona göre bir Rta ya da Rda ayarlayacaksın. 3 mg nikotinli bir de sevdiğin likit. Sonra baca gibi çıkacak o buhar :)
-
Bugün haberlerde tanık oldum. ABD'de cebinde elektronik sigara olan birinin cebindeki cihaz patlayarak ve kıvılcımlar saçarak alev aldı. Adam cebinden sigarayı çıkarıp yere atana kadar (gittiği hastanenin raporuna göre) vücudunda 3. derece yanıklar oluşmuş. Adam elektronik sigarayı cebinden çıkarıp yere attıktan sonra bile bir süre daha yanmaya devam etti.
Haberde elektronik sigaranın hangi modeli/türü/cinsi olduğunu söylemiyordu, zaten ilgi alanım olmadığından zaten anlamam. Bunu yazmamın nedeni, kullanacaklara ve mevcut kullananlara bu cihazların patlama riskinin olduğunu söylemekten ibarettir. Kullanmayın, kullandırmayın.
edit: Haberde adam elektronik sigara şirketine dava açacağı yönünde bilgi de verdi.
RaNGeR tarafından 26/Kas/16 01:39 tarihinde düzenlenmiştir -
RaNGeR bunu yazdı
Bugün haberlerde tanık oldum. ABD'de cebinde elektronik sigara olan birinin cebindeki cihaz patlayarak ve kıvılcımlar saçarak alev aldı. Adam cebinden sigarayı çıkarıp yere atana kadar (gittiği hastanenin raporuna göre) vücudunda 3. derece yanıklar oluşmuş. Adam elektronik sigarayı cebinden çıkarıp yere attıktan sonra bile bir süre daha yanmaya devam etti.
Haberde elektronik sigaranın hangi modeli/türü/cinsi olduğunu söylemiyordu, zaten ilgi alanım olmadığından zaten anlamam. Bunu yazmamın nedeni, kullanacaklara ve mevcut kullananlara bu cihazların patlama riskinin olduğunu söylemekten ibarettir. Kullanmayın, kullandırmayın.
edit: Haberde adam elektronik sigara şirketine dava açacağı yönünde bilgi de verdi.
Sonuçta bunların patlama olasılığı var elbette ancak çok nadirdir birde oraya buraya sıkıştırıp durmamak gerekiyor. Onun dışında çok büyük bir problem yaratmaz. Artı olarak o haberde bu şirkete dava açacak eleman, kullandığı modu modifiye ettiğini de söylüyor, haberi nereden inceledin bilemiyorum da benim gördüğüm haberde bu detay vardı ki sende haberin içeriğini ne kadar değiştirebilecek bir detay olduğunu tahmin edersin. öyle sakın kullanmayın bunu şeklinde bir yaklaşım bu duruma oldukça sert olacaktır, o zaman hiçbir şey kullanmayalım bu tip küçük çaplı-nadir-küçük yüzdelerde meydana gelebilen olaylar yüzünden.
-
Ben yeni başlayacak kişiye kendi kişisel deneyimime göre, daha farklı bir bakış açısı önereceğim.
- Öncelikle İlk defa esig kullanacaklar ne amaçla kullanacaklarını belirlemeliler.
Sigaradan uzaklaşmak veya sigaraya alternatif olarak kullanmak, hobi ve keyif malzemesi olarak kullanmak, sigarayı bırakmak için kullanmak arasında net karar verilmeli.
Tavsiyeler;
- Her ne olursa olsun düşük ücretli ve hazır coilli cihazlara bakmayın bile. Ortalama 50 watt hatta 75 watt ve üzeri çipli bir cihaz almak her şekilde gereklidir. Bu konuda pek çok alternatif mevcut ancak, ecigara üreticilerinin yeni bir yönlendirmesi mevcut, hemen hemen yeni modellerin hepsini ciğere çekim olarak üretiyorlar buna dikkat edilmesi veya bu bilinerek alınması gerekiyor ( İş bu noktada biraz karışıyor.)
-esigara başladıktan kısa süre sonra coil, tel sarma, daha iyi cihazlar, daha iyi atomizerler, mekanik atomizerler, doğru likit bulma, aroma bulma, likit yapma vs. gibi keyifli bir hobiye dönüşüyor. Buharın tadını alan en üşengeç kişi bile, bir süre sonra bunların peşine düşüp araştırmaya başlıyor ve olayda tavsiye almaya çalıştıkça karışıyor. Özellikle en çok sorulan ve akla takılan sorulardan ilk ikisi cihaz seçimi ve ciğere çekimle, sigara içimi olayı. Olayı sağlamına karıştıran bilgi kirliliği oluşturan konun başında şu sigara içimi ve ciğer çekimi mevsuzu geliyor. Olay basit cihazın adı esigara, millet sigaradan kaçmak için bu cihazları alıyor ve amaç buysa sigara içimi bir atomizer alınması şarttır, ciğer çekim olayı tamamen fanteziden ibarettir, kötüdür demiyorum, bir dünya duman çekmeye kısa sürede alışırsınız, hele birde doğru aromalı likit bulunduysa değme keyfe durumu hakim olur.
-Ben doğrudan sigara çekim ile ilgili aydınlatmaya çalışacağım. Yeni başlayacak kişiye önerim eleaf İstick Pico mod ( bu cihazdır), yanınada sigara içimi yapabilmek için Troy 1 x( şu an stoklarda yok), İda, expromizer, Nautilus, Kayfun v3 mini atomizerlerden herhangi birini satın almalarıdır. omu iyi bumu iyi vs, işi ancak bu teşkilata sahip olup bir süre kullandıktan sonra kişinin kendi seçimleriyle olur. Bu teşkilatı kuran kişi, sigaradan aldığı herneyse, onun kat kat fazlasını alacaktır. dolayısıyla günde 1 paket sigara içen kişinin 1 aylık sigara parasına bu set kurulur. ( İstick 170- 190 TL + troy veya ida 100-120 TL ) Ortalama 300 ile 350 TL arasına mal olur. Nautilus, Kayfun V3 ve özellikle ezpromizer atomizerleri bulmak hayli zor, yurtdışından gelmesi gerekiyor, gümrük olayları malum. Bulursanız kaçırmayın ama Kayfun' unda klon bir ürün olduğunu unutmayın.
-Bu Eleaf coil moil tel sarmak ne iş, nasıl yapacağım?
Atla deve değil, yarım saatinizi ayırın youtube video dolu, neredeyse milyon insan yapıyor herkes yapar. Cihaz çipli, ohm, volt ayarını kendisi yapıyor, kötüde sarsanız hata kaldırıyor, kolayca sararsınız, saramazsanız hazır sarılmış tel satılıyor kolaylıkla bulursunuz.
- Esigaraya yeni başlayacak kişi için yok moddu, yok cihazdı en az sorun oluşturan kısım bana göre, en büyük sorun likit konusunda. Bir sürü likit var ortalıkta satılıp duruyor gibi görünüyor, abartmıyorum en az % 90' ı ya işe yaramaz, yada sağlık açısından güven vermez. Aroma olarak ne kullanıuldığı belli değil, kişiyi sigaradan uzaklaştırmak için gerekli aroma değerine ve gerekli VG-PG dengesine sahipmidir belli değil vs. Bu konuda da net çözüm yok ama bir ara çözüm var. Her esigara içicisi zaman içerisinde deneye deneye kendi likitini bulur veya evinde kendi yapar. Bu aralıkta dara düşüldüğünde yapılacak şey, sek bir şekilde Nbase alınıp, güzel ve sağlık endişesi olmadan içmektir. Birkaç tane Nbase tedarikçisi mevcut, dilediğinizi seçin, hem ucuz, hemde sağlıklı.
Toparlamak gerekirse, öncelikle iyi bir cihaz alın önerim eleaf İstick Pico, yanına bir sigara içimi atomizer alın önerim öncelikle kolay bulunduğu için ida veya Troy 1x, İkisini 300- 350 Tl para bayılan kişi, bu parayı çıkaracağım diye sigarayıda bırakır:) Likit için önerielre bakarak birkaç sipariş verin, ama yanına mutlaka 2 tür Nbase siparişide verin. Likit seçimi, nikaton değeri, PG ve VG değerleri seçimi, Nbase seçimi gibi hadiseler için ayrıca bilgilenmeniz gerekli, konuyu iyice karıştırmamak adına uzatmıyorum, Niyeti olan sormak isteyen öm ile ulaşsın elimden geldiğimce deneyimlerimi paylaşırım.
- Şunu bilinki uzaktan baktıkça, herhangi bir cihazla içine girmedikçe, öğrenmek istediklerinizi, sorarak, okuyarak vs. öğrenemezsiniz. Satın alın işin içine girin, gerisi gelir. Son olarak, 25 senelik sigara tiryakisiyim asla bıraktırabilecek veya alternatif olabilecek bir ürün olabileceğini düşünmüyordum. Her sigara kullanıcısı mutlaka esigarayı denemelidir. Yok patlıyor, yok sağlıksız vs. olaylarına kulaklarınızı tıkayın, saçmalıktan öte şeyler değil, gerekli şekilde kullanırsanız sigaranın zaraları yanında esigaranın zararı hiç kalır.
-
cohndoe bunu yazdı
Sonuçta bunların patlama olasılığı var elbette ancak çok nadirdir birde oraya buraya sıkıştırıp durmamak gerekiyor. Onun dışında çok büyük bir problem yaratmaz. Artı olarak o haberde bu şirkete dava açacak eleman, kullandığı modu modifiye ettiğini de söylüyor, haberi nereden inceledin bilemiyorum da benim gördüğüm haberde bu detay vardı ki sende haberin içeriğini ne kadar değiştirebilecek bir detay olduğunu tahmin edersin. öyle sakın kullanmayın bunu şeklinde bir yaklaşım bu duruma oldukça sert olacaktır, o zaman hiçbir şey kullanmayalım bu tip küçük çaplı-nadir-küçük yüzdelerde meydana gelebilen olaylar yüzünden.
Hocam hatırladığım kadarıyla izlediğim haberde cihazın üzerinde oynanmış olup olmadığını söylemiyordu. Söylemiş olsa bile ilgi alanım olmadığı için aklımda kalmamıştır. Sert ifade tanımınıza gelirsek ben de verdiği hasarın ne kadar ciddi olduğunu söyleyeyim izninizle. İnsan derisi 3 katmandan oluşur. Derecelendirmeler de hasarın hangi katmana kadar ilerlediğine göre verilir. 3 derece yanık ise en ağır yanık türüdür ve derinin bütün tabakaları yanarak sinir uçlarını harap eder. Çoğunlukla tedavi için deri nakli yapılır. Nadir de olsa böylesine hasar verebilen bir cihazı önünde örnek varken kullanmak demek vereceği hasarı önceden kabullenmenin ötesinde olay vuku bulduğunda çevrenize de zarar vermenize neden olabilir.
Cihazın üzerinde oynama var ya da yok. Kullanacak olanların böyle bir olasılığın var olduğunu ve verebileceği zararın raddesini bilerek karar vermeleri gerektiğini düşünüyorum.
-
RaNGeR bunu yazdıcohndoe bunu yazdı
Hocam hatırladığım kadarıyla izlediğim haberde cihazın üzerinde oynanmış olup olmadığını söylemiyordu. Söylemiş olsa bile ilgi alanım olmadığı için aklımda kalmamıştır. Sert ifade tanımınıza gelirsek ben de verdiği hasarın ne kadar ciddi olduğunu söyleyeyim izninizle. İnsan derisi 3 katmandan oluşur. Derecelendirmeler de hasarın hangi katmana kadar ilerlediğine göre verilir. 3 derece yanık ise en ağır yanık türüdür ve derinin bütün tabakaları yanarak sinir uçlarını harap eder. Çoğunlukla tedavi için deri nakli yapılır. Nadir de olsa böylesine hasar verebilen bir cihazı önünde örnek varken kullanmak demek vereceği hasarı önceden kabullenmenin ötesinde olay vuku bulduğunda çevrenize de zarar vermenize neden olabilir.
Cihazın üzerinde oynama var ya da yok. Kullanacak olanların böyle bir olasılığın var olduğunu ve verebileceği zararın raddesini bilerek karar vermeleri gerektiğini düşünüyorum.
Benzer patlama riski laptoplarda, cep telefonlarında, akıllı cihazlarda da var. Burada olay tüm bu cihazların her türlü olasılığa karşılık cepte ve vücuda çok yakın şekilde taşınmaması veya cihaz kapalıyken cebe konulması gibi önlemlerdir.
Bu vatandaş mekanik bir cihaz üzerinde, ohm, volt ayarlarıyla oynayarak modifiyeler yapmış baştan riski almış, olayıda becerememiş pil batlamış yanmış, kendisi kaşınmış. Bundan önceki hadisede de çipli bir cihaz vardı ve patlayan cihaz değil vatandaşın cebinde taşıdığı ( muhtemelen bozuk para veya çeşitli metallerin bulunduğu) yedek pillerdi.
Bu cihazlar asla patlamaz diyen yok, doğru dürüst kullanırsan, önerildiği şekilde taşırsan, kaliteli ve olması gereken yeterlilikte pil kullanırsan patlamaz diyorum...
-
Beyler hicbir mod patlamaz, batlayan sey pildir. Cinde adamlar kendi urettikleri dandik pillerin ustune samsung, sony yazip piyasaya suruyorlar. Tabi bu pillerde yuksek yuklenmeye dayanamayip patliyorlar.
Tel sarmakta bisey yok, zorlanan varsa coil master jig tool benzeri kullanabilir. Olay pamugu dogru wick yapmakta birkac youtube vidyosu izleyince zaten sizin icin en dogru olan yontemi buluyorsunuz.
Ben hazir likit hic almiyorum, icinde ne oldugunu bilmedigim siviyi icime cekmek bana pek mantikli gelmiyor(Belirli firmalar haric). Kendi likitinizi yapmaniz gayet kolaydir, ama aroma olarak saglam firmalari secmelisiniz The Flavor Apprentice, Capella, FlavourArt gibi... bu firmalar aromalarin icerigini de acikca bildirir. Bi zaman sonra oyle guzel likitler yapiyorsunuz ki hazir likitlere tenezzul bile etmiyorsunuz. Fiyat olarakta hazir likitlerin yarisininda altina denk geliyor.