folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Elektronik Ürünü 7 Gün İçinde İade Şartları?

Elektronik Ürünü 7 Gün İçinde İade Şartları?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Buremba
    Buremba's avatar
    Erkek

geçen salı vatan bilgisayardan notebook aldım. 1920*1080 çözünürlüğünde ve 15"'ti. normalde evde de bu çözünürlükte masaüstü var ama ekran 22" olduğundan sorun yoktu. birkaç gün kullandım notebook'u ama ne zaman kullanmaya başlasam yarım saat içinde gözlerim sızlamaya başladı. ben de dedim geri vereyim. salı günü 13.00'de elime geçti notebook ben dün yolladım 12.30'da da adamların eline geçmiş. hanzonun biri aradı işte vatan bilgisayardan az önce. direk niye yolladın sorunu neydi filan dedi, ben de izah ettim sonra anlamadım dedi yetkili kişiye veriyorum dedi bir de o adama anlattım. adam rahatsız bir şekilde e iyi tamam ben bildiriyorum kabul ederlerse ederler dedi.

şimdi bu konuşma tarzından bu adamlar geri almazlar diye bir şüphe doğdu bende doğal olarak. bilgisayara da birşey yaptığım yok anca vlc yükledim onu da sildim güzelce kutusuna bana verilen şekilde geri yolladım. demem o ki bunlar almazlarsa ben birşey yapabilir miyim, en kötü ihtimalle vatan pahalı gerçi ama (o modelde indirim olduğu için aldım) değişim yaptırabilir miyim?

. . .. . ... .
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Buremba
    Buremba's avatar
    Erkek

bilen duyan gören yok mu yahu?

. . .. . ... .
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

konuyu okumadımda bildiğim kadarıyla 15 gün içinde mazeretsiz iade hakkın var

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheColtfire
    TheColtfire's avatar
    Erkek

Geri almicaklarina eminim.. kabul etmezler..Donanimsal bir sorun olsaydi geri verip baska model alabilirdin sanirim ama sorunda yokmus..

"Delilik şüphesiz aptallıktan daha iyidir, Delilik var olmuş bir zekanın yok oluşudur. Aptallık ise var olmamış bir zekanın var olmamaya devam edişidir!"
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Buremba
    Buremba's avatar
    Erkek

TheColtfire bunu yazdı:
    -----------------------------

Geri almicaklarina eminim..Mazeretini kabul etmezler..Donanimsal bir sorun olsaydi geri verip baska model alabilirdin sanirim ama sorunda yokmus..

Ürünümden memnun kalmazsam nasıl iade ederim ?
    Mesafeli satışlarda 4822 sayılı tüketicinin korunması hakkındaki kanunda belirtilen hükme istinaden, Tüketicinin  hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin malı teslim aldığı veya sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren yedi gün içerisinde malı veya hizmeti reddederek sözleşmeden cayma hakkının var olduğunu ve cayma bildiriminin satıcı veya sağlayıcıya ulaşması tarihinden itibaren Vatan Bilgisayar olarak malı geri almayı taahhüt ederiz.

Almış olduğunuz ürünü iade etmek veya değiştirmek istemeniz halinde, ürünün size ulaştığı tarihten itibaren 7 gün içinde tarafımıza ürünü iade etmek istediğinize dair bildirimde bulunmanız gereklidir. Bu bildirimi 0212 444 56 56 numaralı çağrı merkezimize yapabilirsiniz.

Önemli: İade veya değişimini istediğiniz üründe veya ambalajında herhangi bir bozulma, kırılma, hasar, yırtılma ve benzeri bir durum tespit edilmesi halinde üründe iade veya değişim işleminin yapılması mümkün değildir.

sitelerinde aynen böyle yazmışlar. o zaman dolandırıcılıktan başka birşey değil mi bu?

. . .. . ... .
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karakutu
    karakutu's avatar
    Erkek

kayıtsız şartsız ,7 gün içerisinde geri iade edebilirsin. tüketici kanunda yer alıyor. Sen bakma onların öyle yazdıklarına. Vaz geçtim geri veriyorum diyorsun  ve veriyorsun.  Bir çok kez  yaptım...

Mevzu derin | Papikolas Planet
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Buremba
    Buremba's avatar
    Erkek

karakutu bunu yazdı:

kayıtsız şartsız ,7 gün içerisinde geri iade edebilirsin. tüketici kanunda yer alıyor. Sen bakma onların öyle yazdıklarına. Vaz geçtim geri veriyorum diyorsun  ve veriyorsun.  Bir çok kez  yaptım...

adam arayıp almıyoruz dediğinde ne diyeyim hocam? mahkemeye veririm hakkım filan saydırayım mı? :)

. . .. . ... .
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karakutu
    karakutu's avatar
    Erkek

Buremba bunu yazdı:

karakutu bunu yazdı:

adam arayıp almıyoruz dediğinde ne diyeyim hocam? mahkemeye veririm hakkım filan saydırayım mı? :)

İstersen ben konuşurum ... 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Buremba
    Buremba's avatar
    Erkek

karakutu bunu yazdı:

Buremba bunu yazdı:

karakutu bunu yazdı:

İstersen ben konuşurum ... 

:) yok hocam demek istediğim tamam hakkım filan ama burda işler biraz farklı yürüyor biliyorsun. farzı mahal almadılar tüketici hakları için başvuracaksın, sonucunu bekleyeceksin vs. uğraşmak istemediğimden ilk başta izlemem gereken yolu sordum. notebook yüzünden oraya buraya başvurup sonucu bekleyip sürünmek de istemiyorum çünkü.

. . .. . ... .
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karakutu
    karakutu's avatar
    Erkek

Sende haklısın ama, herkes  böyle  yaptığı için satıcı kendini kral sanıyor , bu yüzden göz dağı vereceksin diyeceksin ki eğer  talebimi karşılayamıyorsanız tüketici mahkemesine başvurmaya gidiyorum  seçim sizin başınız  ağrımasın bir laptop yüzünden de. 

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi

Hocam tüketici kanunu burada: http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/862.html

Kapıdan satış kapsamına girmeyen ürünler için 7 gün gerekçesiz iade hakkı yok. Satın alınan ürünün sorunlu olması durumunda değişim ya da tamir hakkı mevcut.

Bunun dışında ben bunu beğenmedim diyemiyorsunuz ne yazık ki. Geri almazlar, asarım keserimle de olacak iş değil, tüketici kanunu orda işte. Tüketicinin böyle

bir hakkı yok. Mahkemeye veririm dersen gülerler sana.

sigara değil, balık olan.
Toplam Hit: 3621 Toplam Mesaj: 14