Elektronik Ürünü 7 Gün İçinde İade Şartları?
-
izzmarit bunu yazdı:
-----------------------------
Hocam tüketici kanunu burada: http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/862.html
Kapıdan satış kapsamına girmeyen ürünler için 7 gün gerekçesiz iade hakkı yok. Satın alınan ürünün sorunlu olması durumunda değişim ya da tamir hakkı mevcut.
Bunun dışında ben bunu beğenmedim diyemiyorsunuz ne yazık ki. Geri almazlar, asarım keserimle de olacak iş değil, tüketici kanunu orda işte. Tüketicinin böyle
bir hakkı yok. Mahkemeye veririm dersen gülerler sana.
-----------------------------Benim bildiğim şu şekildedir; ürünün satılabilirliği bozulmamış ise; windows kopyası lisanslanmamış olmalı, ekran jelatini gibi çıkarıldıktan sonra yapıştırılamayan şeyler çıkarılmamış olmalı, en ufak bir çizik, renk değişimine sebep olabilecek bir değişim gerçekleşmemiş olmalı, kutular, kitapçıklar eksiksiz olmalı ve yırtılmamış olmalı. Bunlar pc için geçerliydi. Kulaklık gibi şeylerin iadesi ise kulağa takıldıktan sonra geçersiz hale geliyordu. Başkasına satabileceklerine kanaat getirirlerse geri alımında sıkıntı çıkmaz, genelde böyle işliyor, kanuni yönünü tabi oturup okumak lazım.
-
Vatan Bilgisayar'ın kendi sitesinde şöyle birşey gördüm, belki işine yarar. Kaynak: http://www.vatanbilgisayar.com/kargo.aspx
Ürünümden memnun kalmazsam nasıl iade ederim ?
Mesafeli satışlarda 4822 sayılı tüketicinin korunması hakkındaki kanunda belirtilen hükme istinaden, Tüketicinin hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin malı teslim aldığı veya sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren yedi gün içerisinde malı veya hizmeti reddederek sözleşmeden cayma hakkının var olduğunu ve cayma bildiriminin satıcı veya sağlayıcıya ulaşması tarihinden itibaren Vatan Bilgisayar olarak malı geri almayı taahhüt ederiz.
Düzenleme: Sadece online alışveriş için geçerliymiş sanırım, fakat zamanında Vatan'dan telefon aldığımda kullanım rahatlığı açısından beğenmediğim için götürmüştüm, iade değil de takas önermişlerdi. Farklı bir model alıp üzerine para ödemiştim. -
NigraSilva bunu yazdı:
-----------------------------
Vatan Bilgisayar'ın kendi sitesinde şöyle birşey gördüm, belki işine yarar. Kaynak: http://www.vatanbilgisayar.com/kargo.aspx
Ürünümden memnun kalmazsam nasıl iade ederim ?
Mesafeli satışlarda 4822 sayılı tüketicinin korunması hakkındaki kanunda belirtilen hükme istinaden, Tüketicinin hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin malı teslim aldığı veya sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren yedi gün içerisinde malı veya hizmeti reddederek sözleşmeden cayma hakkının var olduğunu ve cayma bildiriminin satıcı veya sağlayıcıya ulaşması tarihinden itibaren Vatan Bilgisayar olarak malı geri almayı taahhüt ederiz.
Düzenleme: Sadece online alışveriş için geçerliymiş sanırım, fakat zamanında Vatan'dan telefon aldığımda kullanım rahatlığı açısından beğenmediğim için götürmüştüm, iade değil de takas önermişlerdi. Farklı bir model alıp üzerine para ödemiştim.
-----------------------------internetten aldım zaten ben de hocam. bunlar da büyük ihtimalle takas önerecekler ama bakacağız artık indirim yaparlarsa alırım. bazı zamanlar oluyor 2binliralık mal 1700'e iniyor o zaman alınır da şu halde ben de kazıklanırım eğer takas yaparsam.