Elektronikten Anlayanlar
-
Sevgili tahribat müridleri :)
Kafayı çok fena elektronikle bozdum bu aralar böyle tübitakta falan projelere bakıyorum ama anlamadığım için kahroluyorum resmen .
Bu tübitakta verilen yada internet ortamında sunulan bu devreleri toplayıp birleştirecek kadar nasıl bilgi sahibi olabilirim .
tavsiye edeceğiniz herhangi bir site yada kitap varmıdır ?
Bahsettiğim projeler ise : http://www.biltek.tubitak.gov.tr/gelisim/elektronik/
Adamlar mesela işte PIC vs yada kondansatör demiş yok bilmem paralel port fln .
boş vakitlerimi bu tür şeylere ayırmak istiyorum .
hiç olmassa en basitinden şu verilen projeleri yapabilcek konuma geleyim .
Yardım ve tavsiyelerini bekliyorum
Şimdiden teşekkürler ...
-
insanlar elektroniği meslekleri için okuyorlar.elektronik öğrenmek kolay bir iş değil ama öğrenildikten sonrada zevksiz birşey değil emin ol.bu devreler o kadar basit değil.dediğin gibi pic programlamasıda var,kondansatörüde,direncide,de,de,de...bunları öğrenmen ne işe yaradığı,nerde kullanıldığı felan uzun iş..
-
elektronik hobi kurslarina git yeterince ogrenirsin elektronik hobi kitabinin actigi kurs vardi ucuzduda ona got
-
Elektrik elektronik Meslek Lisesi okuman lazım bir şeyin ne olduğundan önce ne yararadığı ve ne amaçla orda olduğunu bilmem lazım dışardan öğrenilemezmi öğrenilir ancak biraz zor olur
-
Vall hocam çok zor :D.Bunu sana elektrik mühendisliği okuyan biri söylüyor ;)
-
dostum vermiş oldugun sitede elektronik saat ve takvim devresini yapmak cok zor bir iş değil " http://www.biltek.tubitak.gov.tr/gelisim/elektronik/dosyalar/46/DS1302_lehim_yuzeyi.pdf " adam yerleşim planına kadar herşeyi vermiş zaten başlangıç olarak deneyebilirsin, eğer yaparım denerim dersen ayrıntılarını anlatabilirim.
-
bahsedilen parçaları aldıktan sonra danışıcam sizlere . Zaten amacım öyle profesyonel falan olmak değil sadece azda olsa biraz bilgi birikimim olsun .
zaten bende makine mühendisliği okuyorum .
-
istediğin devre yapmak mı elektronik öğrenmek mi?
-
bahsettiğim tubitak sitesindeki projeleri oluşturmak (ne nedir nereye nasıl takılır nasıl lehimlenir vs ) onun dışındada belki ileride kendimde birşeyler tasarlamak isterim .
-
hacı okulunu okumadan biraz zor gibi ama bi ustanın yanında dura dura yada çalışarak 1-2 senede olayın kabasını kaparsın gibi geliyor bana yoksa şüphem mi var evdeki ses evdeki s...öhömm! pardon..
-
:D gerekirse boş saatlerimde elektrik elektronikçilerle veya myo larla dersemi giricem bu gidişle