Elektronikten Anlayanlar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Twitter
    Twitter's avatar
    Erkek

Sevgili tahribat müridleri :)

Kafayı çok fena elektronikle bozdum bu aralar böyle tübitakta falan projelere bakıyorum ama anlamadığım için kahroluyorum resmen .

Bu tübitakta verilen yada internet ortamında sunulan bu devreleri toplayıp birleştirecek kadar nasıl bilgi sahibi olabilirim .

tavsiye edeceğiniz herhangi bir site yada kitap varmıdır ?

Bahsettiğim projeler ise : http://www.biltek.tubitak.gov.tr/gelisim/elektronik/

Adamlar mesela işte PIC vs yada kondansatör demiş yok bilmem paralel port fln .

boş vakitlerimi bu tür şeylere ayırmak istiyorum .

hiç olmassa en basitinden şu verilen projeleri yapabilcek konuma geleyim .

Yardım ve tavsiyelerini bekliyorum

Şimdiden teşekkürler ...

Part Time Engineer, Full Time Dreamer ..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    archille
    archille's avatar
    Erkek

insanlar elektroniği meslekleri için okuyorlar.elektronik öğrenmek kolay bir iş değil ama öğrenildikten sonrada zevksiz birşey değil emin ol.bu devreler o kadar basit değil.dediğin gibi pic programlamasıda var,kondansatörüde,direncide,de,de,de...bunları öğrenmen ne işe yaradığı,nerde kullanıldığı felan uzun iş..

Bırakın artık kendi haline yeter...edit:Artık kendi halinde...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asker
    Asker's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    elektronik hobi kurslarina git yeterince ogrenirsin elektronik hobi kitabinin actigi kurs vardi ucuzduda ona got
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FienDisHMan
    FienDisHMan's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Elektrik elektronik Meslek Lisesi okuman lazım bir şeyin ne olduğundan önce ne yararadığı ve ne amaçla orda olduğunu bilmem lazım dışardan öğrenilemezmi öğrenilir ancak biraz zor olur

DiKKaT KöPeK VaR..!!!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Vall hocam çok zor :D.Bunu sana elektrik mühendisliği okuyan biri söylüyor ;)

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Biocyte
    Biocyte's avatar
    Erkek

dostum vermiş oldugun sitede elektronik saat ve takvim devresini yapmak cok zor bir iş değil  " http://www.biltek.tubitak.gov.tr/gelisim/elektronik/dosyalar/46/DS1302_lehim_yuzeyi.pdf " adam yerleşim planına kadar herşeyi vermiş zaten başlangıç olarak deneyebilirsin, eğer yaparım denerim dersen ayrıntılarını anlatabilirim.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Twitter
    Twitter's avatar
    Erkek

bahsedilen parçaları aldıktan sonra danışıcam sizlere . Zaten amacım öyle profesyonel falan olmak değil sadece azda olsa biraz bilgi birikimim olsun .

zaten bende makine mühendisliği okuyorum .

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gokcan
    gokcan's avatar
    Erkek

istediğin devre yapmak mı elektronik öğrenmek mi?

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Twitter
    Twitter's avatar
    Erkek

bahsettiğim tubitak sitesindeki projeleri oluşturmak (ne nedir nereye nasıl takılır nasıl lehimlenir vs ) onun dışındada belki ileride kendimde birşeyler tasarlamak isterim .

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kivanc
    kivanc's avatar
    Erkek

hacı okulunu okumadan biraz zor gibi ama bi ustanın yanında dura dura yada çalışarak 1-2 senede olayın kabasını kaparsın gibi geliyor bana yoksa şüphem mi var evdeki ses evdeki s...öhömm! pardon..

dolmuşta para uzatmamak için ölü taklidi yaptım.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Twitter
    Twitter's avatar
    Erkek

:D gerekirse boş saatlerimde elektrik elektronikçilerle veya myo larla dersemi giricem bu gidişle

Toplam Hit: 2162 Toplam Mesaj: 15