Elimde Tarihi Bir Bilgisayar Var, Nasıl Değerlendirebilirim ?
-
selam müridler
geçenlerde babamın dükkandaki depoyu karıştırırken ilk bilgisayarımı buldum, sanırsam 95-96 senesinde falan kullanıyordum.
kapaklı kasası falan var müzelik bi cihaz.bu aleti nasıl değerlendirebilirim.hurdacıya ya da eskiciye vermek istemiyorum.sizce ne yapılabilir
böyle eski makinelere özel linux dağıtımlarından birini kursam aygıtları falan tanıtabilir miyim acaba, kullanacağımdan değil hava olsun diye
erişebildiğim özelliklerini yazıyorum
-pentium 1 133 mhz (mmx teknolojisi ile, vuhuu uçuyoruz)
-16 mb ram
-4 gb hdd
-belleğini göremediğim maksimum 16k renk destekleyen bi ekran kartı
-soundblaster ses kartı (vaaay)
-8x cdrom , floppy
bi de 3 tuşlu çirkin bi mouse var, 3 tuşlu mouse dönemlerini herkesin hatırlayabileceğini sanmıyorum.
çok güzel tıkırt tıkırtttt ses çıkarıyor nostalji yaşadım.
evet beyler öneriler ?
-
kasasını mangal olarak kullanabilirsin hacı .
-
resmi varmı resim koysana merak ettim :D
-
bence 30 sene daha sakla
-
bekle az daha müzeye gönderirsin :) yada tbt üyelerinde böyle şeyler varsa aramızda para toplayarak bilişim sergisi adı altında teknolojinin nerden nereye geldiğini anlatan bi sergi yapılabilir :)
-
resim varsa bakak
-
bamboocha bunu yazdı:
-----------------------------
resmi varmı resim koysana merak ettim :D
-----------------------------yanımda değil alet, depoya tekrar gidersem çekerim :D görünümü çok antika durmuyo kasanın üstündeki kapak olmasa en fazla 7-8 senelik kasa dersin.
-
Hocam bencede Müzeye yolla veya evde müzik dinlemek için kullanabilirsin tabi çalışıyosa :D
-
nevorapat bunu yazdı:
Hocam bencede Müzeye yolla veya evde müzik dinlemek için kullanabilirsin tabi çalışıyosa :D
-----------------------------çalışıyo windows 95 ile :D indycar racing diye bi oyun kurulu hatırlıyorum bi tek onu oynardım.

-
hocam resim koy seni meshur yapacam :D
-
o6u2 bunu yazdı:
nevorapat bunu yazdı:
-----------------------------çalışıyo windows 95 ile :D indycar racing diye bi oyun kurulu hatırlıyorum bi tek onu oynardım.

--------------------------ooooooo o makine neymişya :D