Emekli Bir Astsubay"Dan (Bir Şeyleri Daha İyi Anlamak İçin Mutlaka Okuyun Derim)
-
okumuştum daha önce gene okudum ....
-
Helal olsun mükemmel bir yazı şiir gibi yazmış dugulandım valla
Bunu okurken Kan Uykusu adlı belgesel geldi aklıma mutlaka izlemenizi öneriyorum..
-
yıl 1996 13 eylül . bir patlama sesi geldi yaklaşık mesafe 100 m civarı.ardından bağrışmalar.uzman çvş basmıştı mayına.koşarak gittiğimizde ona ilk yetişenlerin beylik tabancasını elinden almaya çalıştıklarını gördüm.çünküağlıyordu kendini vurmak için.nişanlısını çok seviyordu, ........uzman çvş..benimle evlenmez diye düşünüyordu ilk aklına gelen.acısını filan düşündüğü yoktu.aşıktı nişanlısına.o manzara aklımdan çıkmıyor.
yalnız benimtav olduğum olay var. eski türk filmlerinde olsun kınalı kuzularda olsun dramatik oluyoruz hep.yani çok güzel ölüyoruz.yav birde geberttiğimiz sahneleri alçakça gebern düşmanları gösterseler.ne güzel olacak.hele kınalı kuzularda öyle dramatik müziklerle ölüyoruzki deme gitsin. yahya çavuşun 64 askeriyle bin kadar ingilizin amk koyuşunu sahne yapsalar ne kadar harika olcak.ama içimize sinmiş. ölmenin kutsallığı.. şehitlik bir mertebedir.savaştan korkulmaması için Allah tarafından verilen mükafatttır.ama sana savaş diyor.gebert düşmanı diyor.bizse şehit olcaz diye dua ediyoruz.bence yanlış.
-
Bu Yazıdaki anlılcak birşey yok Türk Askerini Kötülemek istemiştir. Neden o yazısında Yakalanan Şerefsizleri, patlamadan imha edilen mayınları anlatmıyor. Mayınların %70'i patlamadan Yakalanıyor.
Bilmiyorum Kacınız askerlik yaptınız ama oraya gidince gercegi anlayacaksınız özellikle doguda yapanlar Şırnakta Ortabağ'da yaptım askerligimi ve Cudi ve Gabar (şuan en cok terorist oldugu yerler ) daglarında operasyonlara cıkartık. işte o operasyonlarda anlıcaksınız neyin ne oldugunu.
-
Exclusive bunu yazdı:
-----------------------------Bu Yazıdaki anlılcak birşey yok Türk Askerini Kötülemek istemiştir. Neden o yazısında Yakalanan Şerefsizleri, patlamadan imha edilen mayınları anlatmıyor. Mayınların %70'i patlamadan Yakalanıyor.
Bilmiyorum Kacınız askerlik yaptınız ama oraya gidince gercegi anlayacaksınız özellikle doguda yapanlar Şırnakta Ortabağ'da yaptım askerligimi ve Cudi ve Gabar (şuan en cok terorist oldugu yerler ) daglarında operasyonlara cıkartık. işte o operasyonlarda anlıcaksınız neyin ne oldugunu.
-----------------------------
kötülemek degil bu sadece yaşananlara küçük bir örnek ama etkileyici sözlerle evet orada yaşayan bilir şırnak cizre terörün şehri ortabag yagızoymak seslice alkım ve şu an adını anımsamadıgım o kadar çok birlik varki bu anlatılanlar onların hayatının bir parçası olmuş allah yardımcıları olsun -
ibret verici bir yazi...kelimeler yasananlari anlatmaya yetse...
-
"o mayınları yerleştiren eller gelir. Sorgulamaya başlarsınız: "Biz bu
ihaneti doğru yerde mi aradık"işte en güzel nokta,gerçekten biz terörü dağda mı aramalıyız yoksa plakası 06 ile başlayan bir yerde mi???
hiç olmasa ama olacaksa da bu lanet terör sadece dağda olsa...
-
bu makaleyi yazan hai olamaz hainlikle şuçlayan ın kendis haindir.bu devletimiz bile olsa
-
valla az daha ağlayacaktım çok duygulandım böyle bir konu açtığın için teşekkürler arkadaşım
-
ferdix bunu yazdı:
-----------------------------bu makaleyi yazan hai olamaz hainlikle şuçlayan ın kendis haindir.bu devletimiz bile olsa
-----------------------------hacı bunu yazan adamı bilmem de ne pislikler var biliyo musun böyle siyaset yapıp ağlayan zırlayan ama her türlü dolabı çeviren...