Emektarın Durumu Kötü Yardım
-
Merhaba arkadaşlar
Evde 6 yıldır hiç teklemeden çalışan bir masa üstü bilgisayarım var. Bu aralar biraz ufak tefek teklemeye başlamıştı format günü gelmiştir diye ilgilenmiyordum. Geçen babam pcyi açmaya çalıştığında açılmadı. Ben yine bir şeyi yoktur kaç senedir aslan gibi çalışıyor düzelir dedim durunca.
Dün bayağı kurcaladım ekran açılınca windows normal şekilde başlat uyarısı geliyor. Onu tıklayınca dediğim gibi windows ekranı doluyor ama pc tekrardan restard ediyor kendini. Format atayım dedim belki ondandır. Formata başlıyorum başladıktan 1 2 dakika sonra hata veriyor ve pcyi açıp antivirüsü falan kapatmam gerektiğini söylüyor yada harddiski kontrol edin diyor.
Harddiski söktüğümde zaten o ekranlar hiç karşıma gelmiyor. Harddiskte problem olsa direk o ekranlar hiç gelmeden hata verir diye düşünüyorum. Ramleride kontrol ettim onlarda da sıkıntı yok.
Uzun zmandır pc ile ilgilenmediğimden aklıma başka alternatifler gelmiyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaşlar
Emektarı yanlız bırakmayalım :)
-
güvenli modda açarsan restart etmez büyük ihtimalle benzer bi sorunla karşılaşmıştım güvenli modda açmıştım sonra bişey yapmıştım düzelmişti ama naptım hatırlamıyorum :)
-
saqeslanger bunu yazdı
güvenli modda açarsan restart etmez büyük ihtimalle benzer bi sorunla karşılaşmıştım güvenli modda açmıştım sonra bişey yapmıştım düzelmişti ama naptım hatırlamıyorum :)
Aynı şekil güvenli moddan girmiştim, sistemi geri yükle yapmıştım düzelmişti. Yap belki düzelir hocam.
-
yeniden format atıcan
-
Güvenli modda girincede windows'tan sonra restardlıyor arkadaslar. Format atmayı denedim başta sorun yok ama 1 2 dakika sonra uyarı veriyor işte antivirüsünüzü falan kapatın harddiskinizi kontrol edin diye
-
HDD badsectorlu olabilir. Değiştirmekte fayda var.
-
6 senedir calisiosa bi temizlik sart o makinaya fiziksel temizlik yap duzelir
-
Bios pilini yenile,
-
Zfr321 bunu yazdı
Güvenli modda girincede windows'tan sonra restardlıyor arkadaslar. Format atmayı denedim başta sorun yok ama 1 2 dakika sonra uyarı veriyor işte antivirüsünüzü falan kapatın harddiskinizi kontrol edin diye
Format atarken antivirüsünüzü kapatın ?!?!
-
ErotikPanda bunu yazdıZfr321 bunu yazdı
Format atarken antivirüsünüzü kapatın ?!?!
cd taktıktan sonra d den ön yükleme yapabilmek için bir tuşa basın diyor ya hani o aşamayıda geçtikten 1 2 dakika sonra türkçe bir metin çıkıyor ve orada güvenlik duvarıyla ilgili bir yazı yazıyor öyle antivirüs yazdım :) işte o uygulamalar izin vermiyor falan diyor altta başka bir şık olarakta hddyi kontrol ediniz diyor.
-
Hocam rahat iletişim kurabilmemiz için bir ekran görüntüsü koymanızda fayda görüyorum.