Emlakçı Arkadaşlar Yardım Pls

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Schwarz
    Schwarz's avatar
    Erkek

Dostlar selam,

yakın zamanda kısmetse bir ev almayı düşünüyorum

Kat mülkiyetli 5 yaşında bi daire

evde 6 kişinin hissesi var

Ve birde kiracıları 

kiracı mal sahiplerinden çıkmam için biraz yardımcı olun

en geç 10 günde evi boşaltıyım diyor

bugün emlakçı ile görüşme sağladım

diyor ki 100 bin tl kapora gönderin karşılıklı sözleşme yapalım

bu parayı kiracıya verelim o da ev bulmuş çıksın biran önce taşının

bugün kapora gönderirsem pazartesi tapuya gidilecek

ev sahipleri kimisi şehir dışında vs toplanmaları uzun sürecek gibi

ama bu işlerle alakalı tecrübe 0 ne yapmalıyım nasıl ilerlemeliyim bilmiyorum

bi yardımcı oluverin pls

Ignorance is bliss.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Sen niye kiracıyla uğraşıyorsun ki ? Onlar çıkarsın öyle alayım de. Kaldı ki tapuyu üstüne aldıktan sonra 1 ay içerisinde kiracıya tahliye emri gönderebilirsin, kiracı evi boşaltmak zorunda. 1 ayı geçirmemen şart.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FrodoTheYuzuksuz
    FrodoTheYuzuksuz's avatar
    Erkek

Hocam sen başına iş almak istiyorsu belli=)

6 kişi hissesi varmışta, dairede kiracı oturuyormuşta... ölme eşşeğim ölme.

Acı Çekene Saygı
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Schwarz
    Schwarz's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

Sen niye kiracıyla uğraşıyorsun ki ? Onlar çıkarsın öyle alayım de. Kaldı ki tapuyu üstüne aldıktan sonra 1 ay içerisinde kiracıya tahliye emri gönderebilirsin, kiracı evi boşaltmak zorunda. 1 ayı geçirmemen şart.

İşte diyorlar ki sen kapora ver çıksın 10 güne taşın evine ev sahipleri biraz yaşlı para vermek istemiyorlar kiracıya sen sat evi ordan kiracının masrafı düş vs

Ignorance is bliss.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek
    Schwarz bunu yazdı
    mkyb bunu yazdı

İşte diyorlar ki sen kapora ver çıksın 10 güne taşın evine ev sahipleri biraz yaşlı para vermek istemiyorlar kiracıya sen sat evi ordan kiracının masrafı düş vs

Bu iş yaş. Finalde sen emlakçının kafasına sıkarsın.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emnimax
    emnimax's avatar
    Erkek

hocam başına iş alırsın net hiç bulaşma paranla rezillik çekersin

1. evsahipleri yaşlı dedin yaşlılarla uğraşmak kolay mı ?

2. hem yaşlılar hemde 6 kişiler biri caysa vermekten yine sen uğraşacaksın 6 yaşlı ile uğraşmak kolay mı ?

3. senin paranla kiracıdan da kurtulacaklar vazgeçtik satmaktan yeniden kiraya vericez kiradan gelen para ile öderiz parani deseler ne yapacaksın ?

4. sözleşme diyorsunda sözleşmeye uymazlarsa hakkını aramak için yine mecburen mahkemeye başvuracaksın yine senin cebinden para giddecek,

5. 10 kuruşluk evi 2 kuruşa alıyorsun belli iştahın kabarmış ama derde kalırsın,

6. yaşlılarla gerçekten uğraşacak sabrın var mı ?

6 soruluk testi çöz sonrasında evi almalımısın yoksa almamalımısın cevap kağıdından anla hocam :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pirefosyönel Üye
    Queltos
    Queltos's avatar
    Erkek

6 hisseli tapu + kiracı... Çok sakat iş, bulaşma hocam.

The brightest flame burns quickest!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kady
    kady's avatar
    Erkek
    Schwarz bunu yazdı
    mkyb bunu yazdı

emlakcı tarafından tokatlanıyorsun hissi var :)  abi hem hisseli hem kiracılı   büyük ihtimal bi gün akşam haberlerine çıkarsın

http://profil.gittigidiyor.com/kady
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akmarky
    akmarky's avatar
    Erkek

kiracı sizin kiracınız değil, ev sizin değil siz hem üstüne para vereceksiniz hem riski üstleneceksiniz. Emlakçı ödesin madem parayı? komisyonu o alacak zaten. Ev sahipleri ödesin evi satan zaten onlar.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Schwarz
    Schwarz's avatar
    Erkek

Şimdi konuştum diyorum ki

5 ortak var herkes 20 versin adamı çıkartın

biri demiş durumum yok biri demiş ahmet versin ahmet demiş ben niye mehmetikini veriyorum satın içinden düşün vs vs 

Ignorance is bliss.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek
    Schwarz bunu yazdı

Şimdi konuştum diyorum ki

5 ortak var herkes 20 versin adamı çıkartın

biri demiş durumum yok biri demiş ahmet versin ahmet demiş ben niye mehmetikini veriyorum satın içinden düşün vs vs 

Daha başka ne tür bir işaret bekliyorsun ? Daha baştan iş faul. Daha 100 bin lirada uğraştırıyorlar. 

Toplam Hit: 4154 Toplam Mesaj: 82
emlak