En Büyük Çete AKP,Başka Büyük Yok
-
GLaDio: konu hakkinda $ikayet var ama cok uzun oldugu icin $u anda hepsini okuyamicam.Yarin okur, eger gerekiyosa cezalari keserim. o zaman kadar konu kitlidirKim bunu diyen? Cumhurbaşkanı. Önce çete nedir? Onu bir tarif edeleim. Çete haksız olarak birinin canını,malını ve namusunu gasp eden kişilerin oluştırduğu birliğe denir. Çeteler ikiye ayrılır. Legal(yasal) çeteler,illegal (yasal olmayan) çeteler.
Peki hak nedir. Bir kişinin sahibi olduğu,yaşama hakkı,sahip olduğu malı ve namusunun dokunulmazlığıdır. Bunları haksız olarak gasp edenler çetelerdir.
Peki bu çeteler hangi yollarla gasp ederler. İllegal çeteler silahla,kapkaçla,çalarak,mafya usulü tehditlerle,güç kullanarak yaparlar.
Legal çeteler,kanuni yollarla yaparlar. Kanunlar çıkarırlar,şunların mallarına el konulacak diye,vermek istemezsen emrindeki polisle zorla alırlar. Veya değişik bir yöntem uygularlar. Kanunlarla banka,finans,holding kurarlar,halka buralara paralarını yatırmasını teşvik ederler, sonra halkın yatırdığı paraları hortumlarlar,hortumlattırırlar veya hortumlamaları görmezden gelirler. Bunların kuruluş kanunlarına bilinçli olarak hortumlamayı engellecek maddeleri koymazlar. Üstelik hortumlanan holdiglere para toplayanları milletvekili yaparlar mükafat olarak emeklerinin karşılığı. Yani aslında bu soygun için hazırlanan bir tezgahtır.
Örnek mi? İşte örnek. Tarih kasım 2003,AKP çetesi iktidara geldi. Başbakanı açıklama yapıyor. PARALARINIZI GÖNÜL RAHATLIĞIYLA İSTEDİĞİNİZ BANKAYA YATIRABİLİRSİNİZ,BEN GARANTİ VERİYORUM. Tarih Temmuz 2004 İmar Bankası batıyor. Başbakan yine açıklama yapıyor. KİMSENİN BEŞ KURUŞ HAKKI KALMAYACAK,SON KURUŞUNA KADAR ÖDEYECEĞİZ. Altı ay sonra bununla ilgili kanun çıkarıyor. Mevduatlar on bin ytl dilimler halnde ödenecek,sekiz ayı faizsiz. Ödeneceklere de tüfe artışı uygulanacak. Bonolar,bono ve ofşordan mevduata dönenler,Çeaş-Kepezler ödenmeyecek. Ve bu kanuna hakka hukuka uygundur diye el kaldıranlardan biri de o zaman dışişleri Bakanı olan şimdiki Cumhurbaşkanı.
Şimdi soruyorum Cumhurbaşkanına diğer bankadakiler ilk sekiz ayına faiz almadılar mı? Ondan sonraki mevduatzedelere ödeme yaptığınız yıllarda tüfeden mi faiz aldılar. Lideriniz kimsenin beş kuruş hakkı kalmayacak demedi mi? Sizin hak anlayışınız bu mu? Kiminin 10 kuruş hakkına 3 kuruş vermek,kimine de alacağınız falan yok demek mi?
İşte size Legal çete örnegi ve bu çete ülkenin yönetiminde,çetelere izin vermeyeceğiz diyen de bu çetenin bir zamanlar dışışleri Bakanı olan şimdiki cumhurbaşkanı.
Gaspları yapan bu çetenin 365 elemanı vardı o zaman. Şimdi 340 tane mecliste.
Bir de bu çetenin gasplarına hakka hukuka uygun gasp yaptınız diyen 20 milyon destekçisi var. Sakallı,başörtülü,çoğu abdestinde namazında.
Yani abdestli,namazlı,oruçlu,başörtülü çete veya destekçisi olur mu müslümanlıkta demeyin. Oluyormuş demek ki.
Zannedersem Çete lideri Cumhurbaşkanı şunu demek istedi bu demecinde. Bizim dışımızdaki çeteler bitecek,bütün gaspları bundan sonra bizden başkasının yapnmasına müsade etmeyeceğiz. Mührü bizde. Mühür kimdeyse sultan odur. Diğer çetelerden gasp yapmak isteyenler,bizden icazet almak zorundalar. Biz müsade edersek yapabilirler. Tabi bizim parsamızı ayırmaları şartıyla. Benim oğlumun 16 şirketi var,20 şirket daha lazım oğluma,Başbakana da beş on gemi daha lazım çünkü. Hem gasp yapanlar bizim teşkilatın milletvekaillerini,parti üyelerini görsünler,seçmenlerimizi de nemalandırsınlar yapacakları soygundan,ellerindeki medya ile de medhü senamızı yapmayı unutmasınlar. Selamlar. -
doğru da hocam, boşa nefes tüketiyoruz..
anlatılanları anlayacak kapasitede olanlar zaten çoktan herşeyin farkında..
onun dışında ineğe türev integral anlatsan anlar mı, bunun gibi bişey :)
-
4 yıl sonra seçimler yaklaşında yayınlayabilirsin bunları. Şimdilik halen yukardalar ve boş muhabbetler bunlar :)
-
farklı bir bakış açısı :=)
şimdi farkındamısınız bilmiyorum ama bizim ülkemizde herkez kendini yönetici sanıyor sanki yönetmek çok kolay . malesef kendimizi yönetmekten acizken her duyduğumuz haberi helede hoşumuza gidiyorsa öyle bir savunuyoruz ki sanıyoruz hakketten basında çıkan gibi bu olaylar yada devlet yönetmek öyle kolayki ohh ne rahat oraya bir kapağı atınca sanki ol deyince herşey düzeliyor . Garip bir çelişki ama sorgulayana başkalarının düşüncelerini kendi düşüncesiymiş gibi savunmayanlara
şimdi biz bu ülkede herkesi gördük sağcısınıda solcusunuda komünistinide sosyalistinide halkta gördü ama bazılar nedense ideolojik saplantılarını fark edemeyecek kadar köreldi başka ülkelerdeki gerek sosyal gerekse siyasal olguları bizim insanımıza bizim toplumumuza sokmayı kendine ideoloji seçti hatta bunun adına özgürlük denildi üniversitelerde okuma haricinde her türlü faliyete girildi bunları yapanlarda bizim insanımız öbür şeyleride yapan bizim insanımız . ama bir eksik var BELGELİ CİDDİ ARAŞTIRMA. bir parti başkanı çıkıyor atıyor bir idda ondan sonra diğer partiyi sevmeyenlerde iddayı atan kişi ne dediyse aynen yada biraz daha kendine göre eklemeler yaparak savunmaya geçiyor ama kendide biliyorki birisi çıkar dayanaksız düşüncelerini çürütür . neyse siyaset çok uzun konu heleki bizim toplumumuzda arap saçı olur bir kaç şey yazacağım
1- devlet hiç bir zaman off shore hesaplarına garanti vermedi vermezde .kaldıki daha fazla kazanmak her zaman iki ihtimalli bir kumardır ya kazanırsın ya kaybedersin kazanırken sesin çıkmıyor kazanırken sen haklısın kazanırken sen zekisinde kaybedincemi devlet suçlu yada o beğenmediğiniz ama bir yandanda ben işçinin hakkını savunuyorum ben köylünün hakkını savunuyorum dediğiniz halkın seçtiği insanları eleştiriyorsunuz önce bankacılık mevzuatlarını oturun okuyun vaktiniz varsa tmsfde çalışan avukatlarla görüşün bakalım belgelerde ne diyor ama biliyorum ki bir çoğunuz at gözlüğü taktığı için işine gelmeyen doğruları görmez
2- çeaş kepezin sahibi ailenin sakaryada el konulan çiftliğine girdinizmi hiç yada gazeteler haricinde yada kendini aydın sanan ama kendi önünü bile aydınlatmaktan aciz saplantılı insanları ortaya attığı iddaları araştırdınızmı . hepsini geçtim her odada gizli kamera . bir sanatçının özel görüntüleri yada koca yüzme havuzunun altında gizli bir odada koca delhizler ve milyon dolarlar değerinde köntürler .bana çok ilginç geliyor bu tür durumlar ama ne olacak canım bunları yapmak normal sizinde özel görüntüleriniz çekilse her zaman devleti o anda kim yönetiyorsa o suçludur sadece sizin ideolijiniz devletin başına gelirse devlet millet çok iyidir aksi durumlarda herşey kötüdür .
3- madem iddalarınızda bu kadar kesinsiniz madem hepsi doğru suç duyurusu diye bir şey var . haa diyeceksiniz dokunulmazlık var . ama dokunulmazlığın ne olduğunu tck'da nasıl anlatıldığını bilseniz suç duyurusu yapıp kişiler kurumlar hakkında soruşturma açtırabilirsiniz ama dedimya biz birilerinin düşüncelerini savunmaktan fazla bir şey yapamayız .
4- nedense çok ilginç bir durum oluşuyor ülkemizde . devletin başına sağcımı geldi o partiden olmayan herkes başlar boş boş konuşmaya biri ip atar öbürü çıkar gemicik muhabbeti açar kendi villarını unutur öbürü çıkar özgürlük der durur halkı katleder . solcu gelir sağcılar başlar aynılarını yapmaya . bunun adıda demokrasi olur :) baksen halen daha kavramlardan bi haber yaşıyoruz bir araba düşünün içinde bir sürü kişi var arabayı kaç kişi sürüyor herkes arabayı sürmeye kalkarsa ne olur kaza olur derdiniz nedir kazamı olsun yok zaten araba hurda da hani belki düzelir yok illa takılacak
- Yok Mahalle Baskısı
- Yok Malezya oluruz
- Yok ben kıçımı rahat açamayacağım
- Yok biz avrupalı olamayız
vs vs bunları tartışanlar acaba hayatta neyi başardı bir gazetede köşe yazarı olmak bir başarı ise bunu herkes yapar yok bir parti lideri olmaksa parti kurmakta zor değil ama bunları yazmam bir şeyi değiştirmez biliyorum ben üniversitede bir çoğunuzun savunduğu ideolojileri özenti olarak değil gerçekten savundum ama zaman bana neyin ne olduğunu gösterdi bende sallamıyordum böyle şeyleri her zaman devlet haksızdı devlet görevlileri bir şeyden anlamazdı devleti yönetmek herkese rest çekince olur sanıyordum ama böyle değil dünyada yaşıyoruz ve bu dünyada sadece türkiye yok
son olarak ben akpli değilim çıkar yazar bazıları ama yazmasın bunun yanında herkese verecek cevabım olduğunuda bilin bana bir şey diyecekseniz belge sunmadan yazmayın hasan şöyle dedi mehmet böyle dedilerle siyaset yapılmaz
-
Vampir cok guzel yazmıssın ellerine sağlık bazıları anlamıyor vay cok kazancam die %1 daha fazla yiyeyimde azcık gotum buuyusun die sen git süleymann demirlein bilmem neinin dostlarının bankasına para yatır o %1 i bile vermeseler kıyameti kopar onlar
-
uzak olmayan bi vakitte döte giren ampul patlayacak
vicdanları kaldıysa acısını döte ampulu ittirenler çekecek demedi demeyin
bu vakitten sonrada konuşacak fazla bişi yok döt sizin vicdan sizin
-
haklısınız neden boşa nefes tüketiyoruzki. halk seçimini yapmış bi kere. ama er yada geç farkına varacaklar. umarım geç olmaz. arkadaşa gelince güzel bir yaklaşım bulmuş :)
-
sonuç itibari ile arkadaşlar bu seçim halkımızın seçimi a partisi gelse a partisini sevenler her yapılanı destekleyecek diğer partiler her zamanki gibi her yapılanı hatalı sayacak diğer şekilde b partisi başa gelse b partisinin destekçileri b partisinin yaptıklarını destekleyecek diğer partiler ise her yapılanı hata sayacak burada önemli olan oy kullanma hakkı olan t.c. vatandaşlarının seçimleridir madem demokrasiye inanıyoruz o zaman sonuçlarını kabullenmeyi bilmeliyiz bunu yapmadığımız sürece zarar gören her zaman halk olacaktır . birde şunu anlamıyorum her parti halk için kuruluyor halk'a hizmet etmek için öyle değilmi . ee madem öyle halk hasanı seçtiyse hasan'a oy verenlere neden bu kadar saygısızlık ediliyor neden empati yapılmıyor neden direk eleştiri yani aşağıda bazı şeyler yazacağım onları bir okuyun ve lütfen objectif olunuz başka türkiye yok biz birbirimizi durmadan sen anlamazsın sen aptalsın diye eleştire eleştire millet aya gitti hatta marsa biz halen daha lütfen ama lütfen her şeye daha objectif bakın ayrıca madem çok biliyorsunuz buyrun atılın siyasete öyle oturduğunuz yerden cak cak konuşması kolay bu ülke ne başbakanlar gördü önüne kasalar atılan ne düşünceler gördü kendi başbakanını astırdı burada bir çoğunuz bilmediği bir çok şey var ve haliyle olaylara size göre çok bilgili bana göre ise çok dar açıdan bakıyorsunuz bu biraz sizin birazda toplumumuz suçu ne yapalım sonuç olarak biz kardeşiz düşman değil KARDEŞİZ birlik olmak varken neden bu eleştiriler
biri çıkar senin niye başın kapalı der , öbürü çıkar yok senin niye başın açık der iki tarafada sorsak herkes haklı peki neden biz birbirimize düşünce empoze etmekten vaz geçmiyoruz neden insanları oldukları gibi kabul etmiyoruz ne olacak o kapansa bana ne o açılsa gene bana ne . öbürü sakal bıraksa bana ne öbürü içki içse bana ne bu ülkenin düzenimi değişecek bu soruyu soranlara gülüyorum neden derseniz kardeşim cumhuriyet denilen sistemimiz o kadar güçsüzmü ki insanların tipiyle değişiyor kaldıki cumhuriyet tarihimizi iyi incelersek bu ülke nasıl kuruldu görülür o zaman sırt sırta verdiydik şimdi karnımızın ağrısı ne eleştiri yapılacaksa belge bilgiyle yapın mesela bana dokunan çok olay var bir çok belge var şimdi ben bunları burada sunsam gene birileri çıkacak eleştirecek niye çünkü biz milletçe at gözlüğü taktık gelelim şu anki hükümetimize bakın kendimce siyasi olarak ne sağcı ne solcu ne sosyalist nede komünistim ben türkiyeliyim kendime has bakışım var kim uyarsa bu a partisi b partisi önemli değil ona oyumu veririm neyse gelelim hükümete kendi bakışıma
olumlu olanlar
- özelleştirme son hızla devam ediyor = Gazeteler yok şu özelleştirildi yok bu satıldı devlet gitti o oldu bu oldu demek haricinde ortaya ne koyuyor yok şunu yunan almış şunu ermeni almış kim alırsa alsın ne olacak savaş çıkarsa kaçacakmıyız yok siz kendi güveninizi kaybettiyseniz o ayrı bunun dışında o kadar borç nasıl ödenecek madem özelleştirme karşıtısınız çözüm sunun çözümsüzlüğün bir parçası olmak meziyetmi ? ayrıca her özelleştirilen kurum doğru özelleştirdi demiyorum mesela petkim konusunda bende danıştayın kararını olumlu karşıladım ancak bunun dışında mesela telekom niye özelleştirildi savaş olursa ne olacak beyler burası türkiye sizce biz milletce o kadar beceriksizmiyiz bunun yanında hem özelleştirme karşıtı olacaksın hem devleti eleştireceksin bu biraz hem kel hemde fodul olmak oluyor
- bolu yolu tamamlandı , karadeniz sahil yolu tamamlandı = mesela yıllardır bu projeler yapılıyor bunlar bitirildi şimdi burada bir başarı var evet kişiler sevmeyebilirisiniz ancak madem aydın kişileriz doğruları desteklemektir aydın olmak adamlar yaptı konuşanlar niye yapmadı halk sonuca bakar bu siyasetin gerçeğidir yok farklı bir siyaset varsa onu ben bilmiyorum
bu kadar olumlu yeter
olumsuz olanlar
- alt yapı şehir vs. durumları çokta irdelenmeden her yere üniversite açıldı bu çok saçma bir durum bunu kimse eleştirmiyor niye kimse eleştiri yapmayı bilmiyorki . kardeşim köy gibi yerlere 2-3 kıçı kırık binaya bi uni tabelası takmakla uni olmaz. kaldıki şehirlerimizde genelde uni öğrencileri yonulacak kaz olarak görülür heleki ufak kentlerde bu düşünce çok var . bunun yanında unide okuyanlar küçük yerlerde genelde ahlaksız içki içen her kötülüğe bulaşmış yada bulaşacak potansiyeldeki kişiler olarak görülür bu durumda benim genç beyinlerimin bu olaya kurban edilmesi çok büyük bir yanlıştır . eleştirilecekse bunu eleştirin
- halen daha yetenek gerektiren bir meslek olan öğretmenliğe aynı şekilde bir ton beceriksiz kişiler atanıyor bunu nerden biliyorum ee bende uniden okudum görüyordum demiyorum okul konseyinde olduğumdan genel öğrenci konseptini iyi biliyorum bu durumda atananların yüzde doksanının amacının devlete kapağı atmak olduğunu bildiğimiz ve 2 kelimeyi bi araya getirmeyi beceremeynlerin yarının beyinlerini yetiştirme hakkının ayşe ve fatmanın bezbebeklerinin oranını bilmeye eş tutmak kadar yanlış ve absürt bir durum yok eleştirilecekse bunlar eleştirilsin
neyse bu kadarda olumsuz yeter bir şeyler diyecekseniz lütfen mantıklı şeyler deyin laf olsunda torba dolsun yada dostlar alışverişte görsün diye bir şeyler yazmayın ve unutmayın bu ülke bizim ve biz kardeşiz nereli olursak olalım
-
vampire bunu yazdı:
-----------------------------farklı bir bakış açısı :=)
şimdi farkındamısınız bilmiyorum ama bizim ülkemizde herkez kendini yönetici sanıyor sanki yönetmek çok kolay . malesef kendimizi yönetmekten acizken her duyduğumuz haberi helede hoşumuza gidiyorsa öyle bir savunuyoruz ki sanıyoruz hakketten basında çıkan gibi bu olaylar yada devlet yönetmek öyle kolayki ohh ne rahat oraya bir kapağı atınca sanki ol deyince herşey düzeliyor . Garip bir çelişki ama sorgulayana başkalarının düşüncelerini kendi düşüncesiymiş gibi savunmayanlara
şimdi biz bu ülkede herkesi gördük sağcısınıda solcusunuda komünistinide sosyalistinide halkta gördü ama bazılar nedense ideolojik saplantılarını fark edemeyecek kadar köreldi başka ülkelerdeki gerek sosyal gerekse siyasal olguları bizim insanımıza bizim toplumumuza sokmayı kendine ideoloji seçti hatta bunun adına özgürlük denildi üniversitelerde okuma haricinde her türlü faliyete girildi bunları yapanlarda bizim insanımız öbür şeyleride yapan bizim insanımız . ama bir eksik var BELGELİ CİDDİ ARAŞTIRMA. bir parti başkanı çıkıyor atıyor bir idda ondan sonra diğer partiyi sevmeyenlerde iddayı atan kişi ne dediyse aynen yada biraz daha kendine göre eklemeler yaparak savunmaya geçiyor ama kendide biliyorki birisi çıkar dayanaksız düşüncelerini çürütür . neyse siyaset çok uzun konu heleki bizim toplumumuzda arap saçı olur bir kaç şey yazacağım
1- devlet hiç bir zaman off shore hesaplarına garanti vermedi vermezde .kaldıki daha fazla kazanmak her zaman iki ihtimalli bir kumardır ya kazanırsın ya kaybedersin kazanırken sesin çıkmıyor kazanırken sen haklısın kazanırken sen zekisinde kaybedincemi devlet suçlu yada o beğenmediğiniz ama bir yandanda ben işçinin hakkını savunuyorum ben köylünün hakkını savunuyorum dediğiniz halkın seçtiği insanları eleştiriyorsunuz önce bankacılık mevzuatlarını oturun okuyun vaktiniz varsa tmsfde çalışan avukatlarla görüşün bakalım belgelerde ne diyor ama biliyorum ki bir çoğunuz at gözlüğü taktığı için işine gelmeyen doğruları görmez
2- çeaş kepezin sahibi ailenin sakaryada el konulan çiftliğine girdinizmi hiç yada gazeteler haricinde yada kendini aydın sanan ama kendi önünü bile aydınlatmaktan aciz saplantılı insanları ortaya attığı iddaları araştırdınızmı . hepsini geçtim her odada gizli kamera . bir sanatçının özel görüntüleri yada koca yüzme havuzunun altında gizli bir odada koca delhizler ve milyon dolarlar değerinde köntürler .bana çok ilginç geliyor bu tür durumlar ama ne olacak canım bunları yapmak normal sizinde özel görüntüleriniz çekilse her zaman devleti o anda kim yönetiyorsa o suçludur sadece sizin ideolijiniz devletin başına gelirse devlet millet çok iyidir aksi durumlarda herşey kötüdür .
3- madem iddalarınızda bu kadar kesinsiniz madem hepsi doğru suç duyurusu diye bir şey var . haa diyeceksiniz dokunulmazlık var . ama dokunulmazlığın ne olduğunu tck'da nasıl anlatıldığını bilseniz suç duyurusu yapıp kişiler kurumlar hakkında soruşturma açtırabilirsiniz ama dedimya biz birilerinin düşüncelerini savunmaktan fazla bir şey yapamayız .
4- nedense çok ilginç bir durum oluşuyor ülkemizde . devletin başına sağcımı geldi o partiden olmayan herkes başlar boş boş konuşmaya biri ip atar öbürü çıkar gemicik muhabbeti açar kendi villarını unutur öbürü çıkar özgürlük der durur halkı katleder . solcu gelir sağcılar başlar aynılarını yapmaya . bunun adıda demokrasi olur :) baksen halen daha kavramlardan bi haber yaşıyoruz bir araba düşünün içinde bir sürü kişi var arabayı kaç kişi sürüyor herkes arabayı sürmeye kalkarsa ne olur kaza olur derdiniz nedir kazamı olsun yok zaten araba hurda da hani belki düzelir yok illa takılacak
- Yok Mahalle Baskısı
- Yok Malezya oluruz
- Yok ben kıçımı rahat açamayacağım
- Yok biz avrupalı olamayız
vs vs bunları tartışanlar acaba hayatta neyi başardı bir gazetede köşe yazarı olmak bir başarı ise bunu herkes yapar yok bir parti lideri olmaksa parti kurmakta zor değil ama bunları yazmam bir şeyi değiştirmez biliyorum ben üniversitede bir çoğunuzun savunduğu ideolojileri özenti olarak değil gerçekten savundum ama zaman bana neyin ne olduğunu gösterdi bende sallamıyordum böyle şeyleri her zaman devlet haksızdı devlet görevlileri bir şeyden anlamazdı devleti yönetmek herkese rest çekince olur sanıyordum ama böyle değil dünyada yaşıyoruz ve bu dünyada sadece türkiye yok
son olarak ben akpli değilim çıkar yazar bazıları ama yazmasın bunun yanında herkese verecek cevabım olduğunuda bilin bana bir şey diyecekseniz belge sunmadan yazmayın hasan şöyle dedi mehmet böyle dedilerle siyaset yapılmaz
-----------------------------Valla bahsettıklerını gordum ama ben sunlarıda gordum :) bakalım saydıklarımı sen gorebıldınmı?
Kayıp trılyondavasından yargılanırken cumhurbaskanı olan namazında nıyazında bır cumhur baskanı. Dın . turban namaz nıyazdan bahsedıp naylon faturadan hakkkında davası bulunurken malıye bakanı olan bır sahıs! ve yıne aynı bankancıgımızın konutun devlat arazısı uzerıne yapılmıs vıllacıgı (devletın malı haram degıldır) ve bu vıllacıgın buraya yapılamayacagını soyleyen mımarlar odası baskanına "vergı zamanı gorusuruz" dıyen bır bakan bu bakan malıye bakanı yanlıs anlasılmasın. Bu arada bunu yapan kısıler muslumanlıktan dem vurup oy toplayan kısıler. sımıdı sen bunları gordunmu? yok gormedım dıyorsan ben sana yıgınla gostere bılırım. Hıııı unutmadan belge ısterım dıye tutmazsın umarım sımdı bırde bunların vıdeo kayıtları ıle ugrastırma benı :) Pardon şehitlerimize KELLE diyen bir başbakanı unutmuşum özür diliyorum.
-
bizimkiler hep böyle ki... basa kim geldi hemen onlara yanasmalar yalvarmalar yavsamalar yaparlar. peki neden? cünkü artniyet kisisel görüsün siyaset anlayisin ne olursa olsun, bana dokunmayan yilan bin yasasin hesabi. ben basimi kurtarayimda gerisi seller götürsün anlayisi, ekmek parasi birader napican deyip derdini akp genclik kollari yada akp binalarinda derman bulmaya calisarak zavalli olma rolü. develeri ceken esekbasi misali adamlar böyle zaten kara cahil olan yada bilgin okumus olupta artniyeti yüzünden o konumu kaybetmis kisilere iste böyle zke zke adamlari mecbur biraktirmislar oy verdirmeye kendilerine.. her insan gördügü yasadigi kadarini yazar. isitmesi bir anlam ifade etmez. simdiye kadar gördügüm en haksizlik yapan kurum olarak akp ülkenin yüz kara olmustur benim gözümde. yaptiklari isler hep kendi cikar amaclari dogrultusunda olan bir iktidardan sözde ekmek parasi ugruna savundugu düsünce ve anlayistan vazgecerek yararlanmaya yavsamaya calisan kesimler cogunlukta oldugu icin akp gücüne güc katmistir. kimisi istikrar savundu durdu gerekce olarak, kendi kesimine yemek ekmek is vererek paraya bogarak diger kesimede 3 kurusluk kömür gida yardimi yaparak oy yalakaligi yaparak kendine ceken, kendi partisini tutmayan kesime neredeyse vatan haini yahut dinsiz yapan bir siyasi kurumun birde ismi öncelik olarak adalet diye baslayarak dalga geciyor tüm milletle. Ben her zaman derim söylerim savunurum. devlet siyaset isleri il hizmetleri vs. gibi devletsel islev gören organlari yöneten sahislarin ticaret ile ilisigi bulunmamali bulundurulmamali bu konudada taviz verilmemeli yoksa sekil A da görüldügü gibi devlet otoritesi ve konumu üzerinden neredeyse kendinden sonraki 7 sülalesini dahi kurtarabilecek kadar para babasi olup hak sömürürler..
-
:):) cyrpt merak etme senden istemeyeceğim belge vs sebebini yazıları okuyan anlar ben kimseyi savunacağım demiyorum öncelikle bunları diyeyimde yine bak bu adam bu partili muhabbeti yada intibası oluşmasın
gelelim sorularına cumhurbaşkanımız hepimizin başkanı bunu kabul etmek zorundayız mesela daha önceki cumhurbaşkanlarının şu anki cumhurbaşkanımız kadar pak değildi kimisi için halkını kucakladı iddaları yazıldı çizildi ama halk öyle bir şey görmedi geçtik halgın sosyal kültürel ve dini inançlarına saygı namına bir çaba yada benzeri bir hareket sergilemedi oda benim yada kabul edenleride sayarsak bizim cumhurbaşkanımızdı kaldıki oda çok ak ve pak değildi gider ayak çankayadan kaç tane araba aldı bi araştırırsan sevinirim neyse kayıp trilyon davasına bir kaç açıdan yaklaşmakta fayda var öncelikle bilmem hiç yargılandınızmı ben yargılandımda hatta 6 şubatta başka bir davam daha var neyse mahkeme süresince üzerine suç atfedilen kişi yada kurumlar aksi ispat edilmedikçe suçlu değillerdir . bu klişe bir tanım bunda hem fikiriz ! ancak bir kişi yada kurum için bir dava açılmış olması insanların suçlu olduğu anlamına gelmez ne yani seni birisi mahkemeye verse ben sana hemen bu adam suçludur desem bu yaftayı kendin için kabul edermisin etmezsin etmeyeceğin şeyleride başkaları adına başkalarına kabul etmiş gösterme bunun dışında kayıp trilyon davasının içeriğini ne kadar bildiğini sorgulamak istiyorum bu tarz ciddi konuları basından takip ediyorsan haliyle yanlı bir sürü haber görmen muktedirdir . bu konuda cevabına göre detaylara girebilirim gelelim diğer konulara
villa konusunda öncelikle şunu söyleyeyim ben siyaseti ne televizyondan nede insanlardan takip ediyorum .neyse bu nokta çokta önemli değil sizin açınızdan senin yazdığın insanlar var evet ben senin dediklerinden daha fazlasını gördüm sen insanları ve basına yansımış olayları getirebilirsin ben sana daha fazlasını getiririm o halde senin ortaya attığın iddiaları sağlam bir şekilde kanıtlayacak kişi ben oluyorum bu durumda da iddiaların ve iddia haline gelmeyen olayların farkında olmamam imkan dahilinde değildir . evet birisi yada birileri ihlallerde bulundu ancak sadece bu müslüman kişilere has bir şey değil nüfus cüzdanı müslümanlarıda bunu yapıyor yada hristiyan vatandaşlarımızda yapıyor yada ateist vatandaşlarımızda yapıyor . kişilerin yaptıkları kişilerin sorumluluğundadır şöyleki pire için yorgan yakılmaz pireyi bulursun yorganı kurtarırsın ancak bizler yorgan yakmayı bu kolay seçeneği seçip çok büyük bir şey yapmışız gibi övünmeyi iyi biliriz değilmi . senin dediğin bakana mualefet eden kişi veya partilerinde böyle münasır olayları var bunlarıda ortaya dökmekte fayda var ancak şurasıda su götürmez bir gerçek ki hasan onu etti mehmet bunu etti benim adamım ak kaşık seninki kara kaşık deyip durmanın halka hiiç bir faydası yok halk dediğimiz topluluk neticelerin ışığında karar verir bunu iyi irdelemek lazım . bunun haricinde kömür vs konusu beni alakadar etmez ben hükümetin yada muhalefetin sözcüsü değilim . ancak ve ancak şu var farkındamısınız bilmiyorum devletimiz bu yardımları her zaman yapıyordu bu hükümetten öncede haa bu hükümet yardımlarını reklam edip oy aldıysa muhalefette zamanında yapıp reklam etseydi ne yapayım şimdi muhalefet siyaseti oynamayı bilmiyorsa bu hükümetin suçumu ? bence değil neyse iyi irdelemek lazım lütfen objektif olun SÖZDE DEĞİL ÖZDE