En Çok Sevdiğiniz Kitap Hangisi
-
kategori falan gerekmiyorsa;
Nutuk...
-
hakan dilek - o gol kaçmazdı ( çok komik )
stephen king - maça kızı, yüzyılın fırtınası ( fantastik)
harry potter 1-7 ( merak ettim herif o kahveyi içerken nasıl uydurmuş diye, güzel uydurmuş :) )
ahmet günbay yıldız - siyah güller (sadece güzel ) -
Türk İslam Ülküsü 1-2-3 Seyyid Ahmet Arvasi
-
klasiklerden dostoyevski, anton cehov'un tüm kitaplarını tavsiye ederim.
karamazov kardeşler, kumarbaz, suç ve ceza bunlardan bazıları.
anton cehov'u anlatmama gerek yok, durum hikayecisi, 1kaç sayfalık kısa hikayelerde
çoğu zaman kendini bulursun.
Michel de Montaigne - deneme bu da güzel kitaptır.
Victor Hugo - Sefiller, çocukluk dönemimde okuduğum en güzel kitaptır.
yenilerden olasılıksız'ı tek geçerim. empati biraz onun gölgesinde kalmış bana göre
olasılıksız'daki kadar sürükleyici olduğunu sanmıyorum (tabi bu benim görüşüm
kitap / film konusunda titizimdir)
ayrıca kişisel gelişim kitaplarından robin sharma'nın ferrarisini satan bilgesiyle
başlayabilirsin. daha sonra koza kelebeği bilmez vs diye devam edersin
seriye.
sharlock holmes kitapları da güzeldir ben kızıl soruşturmayı okumuştum
şu sıralar psikopat (otoyolda seri cinayetler işleyen bir psikolog) ve
sadece aptallar 8 saat uyur'u okumaktayım aktif olarak.
ayrıca benim için hikayede ne anlattığından çok nasıl anlattığı önemlidir.
kurgu zayıfsa sürükleyicilik yoksa kitabı miksen okumam.
bilim kurgu & fantastik şeyleri severim.
şuan okuduğum kitaplar haricinde tanrıların arabaları'nı duydum okumak istiyorum ilerde.
bunlar sana fikir verir umarım :)
-
Okunduğu yere ve zamana göre,türüne göre değişir ilk aklıma gelen ve belli başlı türlerden yazacak olursam ;
Klasiklerden -Suç ve Ceza,Gazap Üzümleri
Felsefe- Sokratesin Savunması,platon devlet,toplum sözleşmesi-rousseau,machiavelli-prens
Fantastik-Yüzüklerin Efendisi,Zaman Çarkı serisi,Karaelf üçlmesi,Ejdermızrağı serisi
Politika- papa mafya ağca - Uğur mumcu, Nasıl bir Demokrasi istiyoruz server tanili,
Tarih ile alakalı-Bernard Lewis-Ortadoğu,İlber Ortaylı-Osmanlı Barışı,Düşünce Tarihi-Orhan Hançerlioğlu,Suna kili-Türk Devrim Tarihi
Şiir kitabı olarak-Kuvayi Miliye -Nazım Hikmet, Orhan Veli-Bütün Şiirleri
Pazarlama,Sosoloji,Kişisel Gelişim-İknanın Psikolojisi - Robert B.Cialdini (Özellikle bu kitabı okuyun-Günlük hayatda reklam,satış taktikleri üzerinde insan pskolojisininnasıl manüpile edildigini anlatıyor.Örn satıcının size bişey ısmarlaması,iyi davranması ve ondan birşey almak zorunda olarak hissetmen-İnsandaki karşılığını verme
psikolojisi veya post modern dilencilerin uyduruk bisey hediye ederek veya vermeye çalışarak seni para vermeye vicdani olarak itmesi vs...), Özellikle the
secret,ferrarisini satan bilge gibi bence 5 para etmeyen ama çok satan kitaplardan ziyade bu türde secilmesi daha uygun olur.
-
Mein Kampf
-
Direkt olarak stephan King- Kara Kule 7'lemesi. Okuyup ta hayatımda bazı seyleri degistirdigine inandıgım kitaplardan, sadece fantastik diye bakmayın hersey var icinde, adam bu seriyi tam 34 yılda yazmıs, fazla soze gerek yok heralde...
-
kutsal ada mavi tuna
-
marifetname
-
kokoloji - japonyada 4 milyon satan bir kitap.Kendini tanıma oyunu.Sizin kendinizle ilgili bilmediklerinizle yüzleşeceğiniz müthiş bir kitap.Zaten 2 psikoloji profösörüünn eseri yanılmıyorsam