En İyi Çay Demleme Şekli
-
-
Lazmania61 bunu yazdı
Ülkede mallığın sonu yok amk :) :)
-
Soğuk suyla demleyin deli çay oluyor.
-
çay demlenirken veya demlendikten sonra şeker, karbonat gibi şeyleri genellikle kafelerde bayat çayları millete yutturmak için yaparlar.
Kendi yapımımı söyleyeyim; demliğe çayı koyarım, bir tutamda tomurcuk eklerim. Altının kaynamasını beklerim. Altı kaynayınca üstüne sıcak suyu çekerim. Alt demliğe soğuk su takviyesi yapıp, kısık ateşte yeniden kaynamasını beklerim. kaynadığı an doldurur içerim.
Şimdi iftara az kala böyle anlatmakta bi tuhaf oldu ama neyse :)
-
Hocam önce suyu kaynat çok kaynar olmasın kaynadıktan sonra biraz beklet. Sonra çayın üstüne dök ve 15-20 dk demlensin. Çay demlendikçe güzelleşir. Ama en önemli olay Lipton veya Çaykur tiryaki + kaçak çay + tomurcuk. Kolay gelsin içmeye doyamazsın ama bu karışımları yaparken oranlarını iyi ayarlamalısın. :D
İftara doğru :D
-
Kendim kaçak çay içiyorum bazı arkadaşlarım da içtikten sonra çok sevdi bazıları hiç sevmedi deneyebilirsin normal çay ile kaçak çayı uygun oranda karıştırıp çok güzel bir tat elde edebilirsin. alıştıktan sonra kaçak çaya normal çaylar çok hafif kalıyor.
-
o çay makinesine o kadar para verince çay içmek istemez insan, ancak soğuk su içilir :)
-
Çay önerisinde de bulunayım. Lipton'un karma çaylarını ben şahsen sevmiyorum. Rize çayları baya iyi. Doğu karadeniz serisi baya iyi. Zaten Türkiye gibi çay cenneti bir ülkede Lipton tercih etmek çok mantıksız. Ha bazı özel serileri yok değil. Mesela sallama poşet İngiliz çayı çok hoşuma gidiyor. Fakat düz çay seçilecekse bence tercih katkısız Karadeniz serisi olmalı.
-
Biz genelde soyle yapariz cayi koy sonra soguk suyla yika ki tozlarindan arinsin bardagin dibinde tortu birakmasin sonra suyu koy kaynamaya o sirada ustteki cay buglama mantigi ile kendi neminde alttaki kaynayan suyun sicakligi ile demini salacak pozisyona gelir sonra kaynayan suyu ustune doldur ve 10dk bekle tamamen demini suya salsin diye daha sonra doldur ic burda puf nokta cayi yikayip tortularindan arindirmak ve buglama yapmak.
2. Nokta su dogru cay karisimi yapmak burda onemli olan agiz lezzetine baglidir caykur tiryaki ve az tomurcuk karisimi olur. Caykur turist cayi tiryaki karisimi olur. Kacak cay ve lipton karadeniz karisimi olur. Yada hic karistirmadan caykur tiryaki olur.
Onemli olan cayi acitmadan icip bitirmek cunku cay 30-45 dk arasinda acir ve su oraniyla yumusatman gerekir. Birde dolduran dogru doldurmali cay bardaginin alt bogumuna kadar dolan dem genelde lezzetli olur.
-
Çayın içine küp şeker atanı bende gördüm de pek bi katkısı olmuyo
Çayın suyu önemli az kaynamış sudan, arıtma sudan çay yapılmaz
Çeşme suyundan yap şehir şebeke gerisinide arkadaşlar yazmış zaten