En İyi Donanım?
-
BEN TOSHIBA SATELLITE 5100 LAPTOP KULLANIYORUM,BU MODELI SANA TAVSIYE EDERIM,2 SENE OLDU DAHA UPGRADE YAPMA IHTIYACI DUYMADIM.
OZELLIKLERI:
PENTIUM 4 1.7Ghz
512mb RAM
128mb
128mb ekran karti
40GB
CD-WR / DVD-R
5.1 DOLBY DIGITAL SES
INFRARED BAGLANTI
BLUETOOTH LOCAL BAGLANTI
3xUSB
2xPCIMC
SD CARD IN
SMART MEDIA CARD IN
WINDOWS XP HOME EDITION
vallah yazmakla bitmez bu lanet.fiyati kanada dolari olarak burda 1800$.ben 3000$"a almistim.eger boyle bir imkanin varsa yani yurtdisindan getirebilecek birisi.sana tavsiyem turkiyeden bir sey alma orada her turlu elektronik mamul 3 kati fiyatina satiliyor,sabret bekle ve istedigin urune sahip ol.gidipte paranin yettigine degil....
saygilar
-
ya bu nasıl yardım istemek. hem donanımdan anlamayacaksın , hem de amd sistem tavsiyelerimize kulak asmayacaksın. tmm kardeş sen git intel al. sana intel yakışır. biz salağız amd kullanıyoruz . sıcaklık yaklaşık 100 derece. kışın soba kullanmıyoruz amd varken. sen bize kulak asma. intel al mutlu ol.
-
Ben donanımdan anlamıyorum Demedim. Donanımdan iyi anlamıyorum dendim. Gecmişte yaşadığım AMD tecrübelerinden sonra Şimdi kalkıpta bana AMD yi övmeniz bana küfür ediyormuş gibi oluyo.Belkide şu anda AMD en iyisidir ama bi türlü AMd almak gelmiyo içimden. Sanırım beni anlamışsınızdır...
-
geçmişte yaşadığın amd tecrübelerini yazarmısın ??? dünyada amd yi bi tek sen kullanmadın biz de kullandık. arkadaşın dediği gibi ekran kartın bozulmuştur. noldu ? bilgisayar bozuldu . ne ? amd. ramların yada anakartın bozulmuştur. noldu? bilgisayar bozuldu. ne
? amd. ondan sonra amd soyle amd boyle. gecmıse bakma geleceğe bak. -
CEVAP YOK
-
komiksiniz ya . cidden. tecrubeleri yaz diyoruz cevap yok diyor. kardes sen git intelci abilerin senle ilgilensin.
-
real_ist bencede amd ci abılerını dınleyp amd cpu al...
bak sana, daha onceden actıgım bı konunun lınkını verıyorum.... burdakılerı ıyı oku... ok????
http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?highlight=&folderid=4799 -
Ya kafamı iyice karıştırdınız şimdi . walla AMD nin güvenilir olduğuna bi inansam, hemen yarın alacam
DESPOT bu senin önerdiğin sistem :
AMD AthlonXP 2500+ box
Abit NF7-S Nforce 2 Dual DDr
2*512 Twinmost DDR 400
Seagate 80 GB 7200 Rpm
128 Mb Asus Radeon 9600xt
17” Samsung 763 Mb Flat
Aopen H600B-B12 Siyah kasa
Floppy : Siyah
52x Asus Siyah
52*24*52 Samsung Siyah
Avermedia Tv kart
Microsoft Multimedya Optic set
Creative 4400 4+1
tek bişiyi anlamadım
niye AMD AthlonXP 2500+ box ?
AMD " nin daha gelişmiş modelleri yokmu? yoksa 2500+ nın diyerlerinden bi farkımı var? yoksa param buna mı yetiyo? despot bunu bi cevaplarsan sevinirim
-
-----------------------------
Ya kafamı iyice karıştırdınız şimdi . walla AMD nin güvenilir olduğuna bi inansam, hemen yarın alacam
abi intel babanın malı mı ona nasıl bu kadar güveniyorsun da AMD ye güvenmiyorsun ? kardeş intel kalitelidir hemde çok kalitelidir fakat AMD de en az intel kadar kalitelidir bunu bil. ben diyorum ki AMD yada İntele vereceğin aynı paraya AMD alırsan daha fazla perfornmansa sahıp olacaksın. Intel alırsan daha az perfornmans. Istersen Intel sistem de yazarım benim için hava hoş parayı sen verecen ama ya daha fazla para verecen yada daha az perfornmans alacan. seçim senin
tek bişiyi anlamadım
niye AMD AthlonXP 2500+ box ?
AMD " nin daha gelişmiş modelleri yokmu? yoksa 2500+ nın diyerlerinden bi farkımı var? yoksa param buna mı yetiyo?
tabiiki 2500+ in ustunde modeller de var. yalnız AMD 2500+ dan AMD 3000+ a kadar olan modeller 333 (/2) fsb de çalışır. 2500+ dan 3000+ a kadar olan bu işlemcilerin fsb sini artırarak 400/2 = 200 fsb de AMD 3200+ işlemci ile aynı mhz değerinde işlemciye sahip olabilirsin.
bak şimdi fiyatlara bakalım
ATHLON XP 2500 + 98
ATHLON XP 2600 + 113
ATHLON XP 2700 + 135
ATHLON XP 2800 + 162
ATHLON XP 3000 + 225
ATHLON XP 3200 + 374
yani sen yukarıdaki 5 işlemciden herhangi birini alarak en alttaki 374 dolarlık işlemciye sahip olabilirsin. şimdi bunun için 98 dolar vermek mi iyi yoksa 113 yada 135 dolar vbermek mi ??
ha ben sana 2600+ al diyeceğim ama onlar t-bred çekirdekli ve cache belleği Barton çekirdekli olan 2500+ lardan daha düşük. ama piyasada barton çekirdekli 2600+ lar varmış sanırım. bulabilirsen barton çekirdekli 2600+ yada 2500+ al. 2500+ ların hepsi barton çekirdeklidir. yalnız insanlar kısa yoldan 3200+ sahibi oldugundan 3200+ ların satışları düştü. bu nedenle AMD "çarpan kilitli" 2500+ lar çıkardı. 39. haftadan once uretilenleri dediğim gibi o/c ile 3200 olarak kullanabilirsin ama 30. haftadan sonra üretilenlerde bu olmuyor. o nedenle alırken 2500+ ı carpan kilitli olmamasına dikkat etmek gerekir
şimdi o/c ile kafan karışmasın. sana alınca o/c yap demiyorum.ben mesela o/c yapmadım henüz. 2500+ gayet hızlı bi işlemci zaten. sadece demek istediğim 2500+ ların sahip oldugu potansiyel.. ilerde satmak istediğinde hiç mi hiç zorluk çekmezsin bu işlemciyi.
umarım anlayabilmişsindir. çarpan kilitsiz 2500+ yada 2600+ barton çekirdekli bir işlemci al. pişman olmayacaksın. yukarıda yazdığım sistem tek kelimeyle harika bir sistem. -
bir de şimdi yazdığım sistemde bi iki şeyi değiştireyim
Avermedia Tv kart = bu tv kartıdır. bilgisyarında tv izlemeni sağlar. eğer boyle bi düşüncen yoksa, yani buna gerek yoksa boşuna para verme. almana gerek yok.
hdd de de bi değişiklik yapalım
eskisi 80 GB SEAGATE 7200 RPM di. senin anakartında sata-raid özelliği var bu nedenle hdd yi sata almak daha güzel olur. yani
80 GB SEAGATE 7200 RPM SERIAL ATA 150 8MB TAMPON BELLEK 8.5 MSN
arada 30 dolar fark var.senin için bu iki hdd arasında su an fark yok. sata özelliğini kullanacağını sanmam. ama ikinciyi alman ilerisi için güzel olur. yada sen sata al bana ver bende benim 1. yazdığımı sana vereyim farkıyla beraber :=))
Toplam Hit: 17575 Toplam Mesaj: 81