En Sağlıklı Su Markası ?
-
Munzur :)
-
önemli olan temizliği ve suyun ph dengesi kandaki asidi nötralize eder
Nestle Purelife Su: 8.22 pH
Saka Su: 8.22 pH
Özkaynak Su: 6.42 pH
Hamidiye Su: 6.96 pH
Güzelpınar Su: 7.00 pH
Duru Su: 7.45 pH
Abant Su: 7.47 pH
Erikli Su: 7.50 pH
Sude Su: 7.50 pH
Damla Su: 7.73 pH
Pınar Su: 7.8 pH
Nida Su: 7.9 pHşeklindeymiş
-
Turkuaz ın kuyu suyu olduğunu duymustum tse de çalışan bi abimizden
-
ibrahimeren bunu yazdı:
-----------------------------
Favorim ama olmadığında erikli içerim
-----------------------------Hocam sen bunu bir de kaynagından taze taze iç göreyim.Dişlerin buz kaplar :) Elini 10 saniye suda tutana Cumhuriyet altını veriyorlar :)
-
sittinsene bunu yazdı:
-----------------------------önemli olan temizliği ve suyun ph dengesi kandaki asidi nötralize eder
Nestle Purelife Su: 8.22 pH
Saka Su: 8.22 pH
Özkaynak Su: 6.42 pH
Hamidiye Su: 6.96 pH
Güzelpınar Su: 7.00 pH
Duru Su: 7.45 pH
Abant Su: 7.47 pH
Erikli Su: 7.50 pH
Sude Su: 7.50 pH
Damla Su: 7.73 pH
Pınar Su: 7.8 pH
Nida Su: 7.9 pHşeklindeymiş
-----------------------------sanırım şu yazdıklarının içinde en iyisi duru su?
7.3 civarı olması daha iyi diye hatırlıyorum yamulmuyorsam
edit: google güzel bir şey
Bir suyun iyi olduğunun ilk göstergesi kimyasal analizde belirtilen bazı parametrelerdir..pH değeri, sertliği ve mineral miktarı..
pH değerinin 7,5-8 arası olması idealdir...Daha düşük değerlerde tadı ekşimsidir; daha yüksek değerlerde ise acımsı olur...
Sertlik değeri 150 ile 300 mg/l arası olmalıdır..Daha az sertlik değerinde su çok yumuşaktır, içimi iyidir ama vücuda yeteri kadar kalsiyum alamamış oluruz...Daha yüksek sertlik değerinde ise özellikl yaşlı insanlarda damar sertliğine yol açacak kadar fazla mineral alırız....
Sertlik değerinde geçtiği gibi vücuda alınan bazı minerallerin de miktarı yeteri kadar olmalıdır...Örneğin magnezyum, potasyum gibi mineraller ne kadar fazla ise iyidir (üst sınırı var) ama genelde suda çok az bulunurlar...Bu sebeple avrupalılar genelde içme suyu değil, daha fazla mineral içerdiği için maden suyu içerler...http://www.yeniforumuz.biz/showthread.php?1300249-en-iyi-su-hangisi
-
Malatyalılar bilirler :)

-
tahrefk bunu yazdı:
-----------------------------ibrahimeren bunu yazdı:
Favorim ama olmadığında erikli içerim
-----------------------------Hocam sen bunu bir de kaynagından taze taze iç göreyim.Dişlerin buz kaplar :) Elini 10 saniye suda tutana Cumhuriyet altını veriyorlar :)
-----------------------------Birgün gelip içicem ölmeden :)
NmC bunu yazdı:
-----------------------------Malatyalılar bilirler :)

-----------------------------Deli kadir :D
-
peki arkadaşlar senelerdir ben petşişe kullanıyorum bardak kullanmıyorum ev içinde nasıl bir camşişe bulayım 1.5 litre doğru düzgün petşişe gibi kapaklı camşişe varmıki bulamadım ben yav :S kola şişesine suyu dolduruyorum onunla idare ediyorum ben
-
niksar ayvas suyu der tek geçerim..böbrek hastalarına birebir su da kireç yok aynı demlikde 1 yıl çay demle aynı kalır...:))
-
HolyOne bunu yazdı:
-----------------------------aquafinayı tek geçerim keşke damacanada satsalar
Hocam aquafina dogal degil kuyu suyu. Kuyudan cikarip fabrikada gerekli minarelleri ekliyolar. Ayrica bunlarin kuyularinin oldugu bir cok yerde yer alti sularinin asiri kullanimi nedeniyle toprakta cokmeler olustugu bilinen bir gercek.
sulari alirken kapaklarinada dikkat edin. Dogal kaynak sulari bildigimiz mavi kapaktir. Kirmizi , beyaz, siyah kapaklar ise kuyu aritma vb yani dogal kaynak suyu olmayanlardir.
ph degeride 7 nin uzerinde olmasi vucut icin yararlidir. Yinede en onemlisi ictikten sonra sizi iyi hissettiren sudur. Erikli disinda suyu kullanmamaya dikkat ederim ben en cok rahatlatan erikli