folder Tahribat.com Forumları
linefolder Cep Telefonları, Gsm Operatörleri ve Mobil İnternet
linefolder En Uygun 3G Modem Hangisi ? (Turkcell Avea Vodafone Tarifeleri)

En Uygun 3G Modem Hangisi ? (Turkcell Avea Vodafone Tarifeleri)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OttomanSlap
    OttomanSlap's avatar
    Erkek

Selam müritler, afyonun köyünde bi yurtta kalıyorum, karşımızda üniversite var fakat bizim bulunduğumuz köye telefon kabloları havadan geliyor. Sıkıntım şu, yurtta internete abanıyolar internete giremiyorum fakat video izlemek için istemiyorum interneti.

Online oyun oynuyorum , malum yurtta internet yok oynanmıyor. Bende sadece oyun için kullanacağım bi 3g modem arıyorum, aylık 1 gb olsa yeter, ucuz olacaksa taahhütünede razıyım. Avea arada çekmemezlik yapıyor o yüzden köyde kaldığımdan söz ettim. 

Teşekkürler

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

pttcell al hocam.avea veriyor altyapıyı ama 14 liralık tarifeye bi göz at derim.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OttomanSlap
    OttomanSlap's avatar
    Erkek
    Citizen bunu yazdı

pttcell al hocam.avea veriyor altyapıyı ama 14 liralık tarifeye bi göz at derim.

sınırsız diyomuş 250mb dan sonra hız düşüyo, idarelik hız veriyo da hocam bunlar 3g usb vınn falan veriolarmı yanında

edit : taraftar tarifeleri devam ediomu ya ? her gole 100mb olayları falan

OttomanSlap tarafından 28/Kas/13 18:21 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Modem vermiyorlar.Zaten internetten 20 liraya falan 2.el bi tane al tak.Taraftar tarifeleri hakkında bir bilgim yok.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OttomanSlap
    OttomanSlap's avatar
    Erkek
    Citizen bunu yazdı

Modem vermiyorlar.Zaten internetten 20 liraya falan 2.el bi tane al tak.Taraftar tarifeleri hakkında bir bilgim yok.

vınn a pttcell takınca çalışıyomu

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek
    OttomanSlap bunu yazdı
    Citizen bunu yazdı

çalışır.operatör farketmez.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OttomanSlap
    OttomanSlap's avatar
    Erkek
    Citizen bunu yazdı
    OttomanSlap bunu yazdı
    Citizen bunu yazdı

çalışır.operatör farketmez.

o zaman muhtemelen modem masrafım düşecek, ben en uygun tarifeyi bulayım o zaman, avea alt yapısına güvenemiyorum , teşekkürler bu arada

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek
    Öncelikle pttcell bağımsız operatör değildir. Sanal operatördür ve avea altyapısını kullanır. Yani avea dır. Avea çekmiyorsa pttcell de çekmez.
    Tavsiyem eğer çekiyorsa vodafone veya turkcell i deneyerek almandır. Oyuncular için ping süresi çok önemlidir. Gecikme olmaması lazım. 5 çeken operatörün ping süresi 2 çekenden daha uzun olabilir.
    Turkcell ve vodafone kullanan arkadaşlarından rica et bir dene sonra al. 250 mb lık paketler yükleterek denemeni yap.
    Köyde yükseköğrenim yurdu olmaz. Cemaat yurtlarında da oyun oynatmazlar. Senin yurt ne iş anlamadım. Bunu şunun için söylüyorum. Sorunu belki bedavaya çözebilirsin. Hatların havadan gelmesi hıza etki eder, ping süresine çok etkisi yoktur. Yurt modeminden kendine yada oyunların portlarına öncelik verdir olsun bitsin. Hatta kesin çözüm 21,22,80,440-450 arası, 8090, emule portu vb. gibi portların önceliğini düşürebildlğin kadar düşür. Sonrasında oyunların güzelce çalışır.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OttomanSlap
    OttomanSlap's avatar
    Erkek
    Olgunisik bunu yazdı
    Öncelikle pttcell bağımsız operatör değildir. Sanal operatördür ve avea altyapısını kullanır. Yani avea dır. Avea çekmiyorsa pttcell de çekmez.
    Tavsiyem eğer çekiyorsa vodafone veya turkcell i deneyerek almandır. Oyuncular için ping süresi çok önemlidir. Gecikme olmaması lazım. 5 çeken operatörün ping süresi 2 çekenden daha uzun olabilir.
    Turkcell ve vodafone kullanan arkadaşlarından rica et bir dene sonra al. 250 mb lık paketler yükleterek denemeni yap.
    Köyde yükseköğrenim yurdu olmaz. Cemaat yurtlarında da oyun oynatmazlar. Senin yurt ne iş anlamadım. Bunu şunun için söylüyorum. Sorunu belki bedavaya çözebilirsin. Hatların havadan gelmesi hıza etki eder, ping süresine çok etkisi yoktur. Yurt modeminden kendine yada oyunların portlarına öncelik verdir olsun bitsin. Hatta kesin çözüm 21,22,80,440-450 arası, 8090, emule portu vb. gibi portların önceliğini düşürebildlğin kadar düşür. Sonrasında oyunların güzelce çalışır.

hocam zaten adreslerde mevkii olarak (bazı yerlerde mahalle olarak) geçiyor fakat yerlisi oraya köy diyor. Şuan memleketimdeyim afyona döndüğümde arkadaşın turkcell vınn var ordan denicem, ben bilmiyodum bütün operatörleri çalıştırdığını. Ayrıca ping konusunda haklısın, ping çok önemli benim için.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bosluk
    Bosluk's avatar
    Erkek

avea alınmaz ben aldım pişmanım online oyun alıyorum modemi taktıgımda cpu %50 kullanıyor sadece modem, oyun kasıntıdan oynanmıyor aq

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Erkek

cs icin soyluyorum trcell 15-25 ms  vodafone 50-70 ms avea 90 ve uzeri yani online oyun oynayacaksan trkcell alacan

Toplam Hit: 2141 Toplam Mesaj: 18