En Uygun En Sağlikli Bal Nereden Bulurum
-
turkstar bunu yazdı
doktor bal yememi tavsiye etti geçmeyen kalsiyum fosfor eksikliği var d3 kullandiktan sonra hakiki bal ye dedi
Hakiki saf organik doğal bunların hepsi farklı kavram gerçek arıcılıkta baba mesleği halen yapıyoruz ama ben 5 6 yıldır evlendikten sonra ilgilenmedim şimdi ormana çıktın bir ağacın kavuğunda arı buldun petekleri yapmış balı doldurmuş bu balı analize götür mutlaka 1 kg de 60 gr şeker çıkacak min
he bizimkiler şeker ( şurup ) veriyorlar mı veriyorlar onu da karlar eriyip kalkıp çiçekler açanakadar. Arı yavru yapıp mevcudu artsın diye. Kovanın ilk katı tamamen arı dolup 2. Katı çıktılar mı şurup işi biter bal akımı başlar ondan sonra arıya şurup kek ekmek vs verilmez. 2 kat ve sorası katlardaki ballı satarız alt kat hep arıya kalır. Enaltın balı yada şekersiz almak istiyorum dersen analiz sonucu gösterecek kişiden al tat konusuna gelirsek her balın tadı da aromasıda farklıdır kestane, ıhlamur yayla Çiçek vs vs hep farklıdır rakımı yüksek yerde üretilen balları tavsiye ederim özellikle yayla balları bitki florası ne kadar genişse ballıda o kadar kalitelidir
-
sLeymN bunu yazdıDarkFall bunu yazdı
zor hocam, orjinal bal dediklerinde bile full balmumu ve şeker desteği vardır. yoksa arı bal yapmaz, hiç bir üretici de bunları desteklemeden bir sezon geçirmeyi göze almaz. imkansıza yakın yani. amca dede olması lazımki güvenebil, 2. el araç piyasası gibi olmuş arıcılık, kime sorsan abi orjinal 0 şeker mumsuz der.
Aynen durum böyle hocam amcam ve halamın kocası uğraşıyor toroslarda yaylada. Tanıdık tüm balcılar aynı. Yazın arının kış için ürettiği balı sağıp yerine mecburen bal + şeker karışımını yediriyorlar. Yoksa arılar kışı çıkaramıyor açlıktan.
bence yine bulabileceğin en doğal bal budur. İçerisinde glikoz şurup vs olmaz en azından. Bir de ege taraflarında çam balı yaparlar o da arılar böceklerden topladığı için miktarı bol olur fazla şeker yedirme ihtiyacı duymazlar.
arıya kışın şeker vermekte sorun yok hacı, zaten kışın yiyor onu. bal yaparken vermemek yeterli.
zevkine arıcılık yapan insanlardan almaya çalışın balı onlar şeker falan vermezler genelde. şeker yedirilip yedirilmediğini anlamak için de balı yediğinizde şekerin tadını ayrı alıp almadığınızı anlamaya çalışın. şeker yedirince genelde bi bal tadı + baldan ayrı şeker tadı alıyosunuz gibi. düzgün balda bu yok.
bir de arı şöyle çerçevenin 100% ünü dolduruyorsa adam şekeri dayamıştır muhtemelen, arının burayı hiç yavruya yer ayırmadan hunharca bal doldurması için ölümüne bir bolluk içinde hissetmesi lazım o da şekerle oluyor.
-
erdem358 bunu yazdıturkstar bunu yazdı
doktor bal yememi tavsiye etti geçmeyen kalsiyum fosfor eksikliği var d3 kullandiktan sonra hakiki bal ye dedi
Hakiki saf organik doğal bunların hepsi farklı kavram gerçek arıcılıkta baba mesleği halen yapıyoruz ama ben 5 6 yıldır evlendikten sonra ilgilenmedim şimdi ormana çıktın bir ağacın kavuğunda arı buldun petekleri yapmış balı doldurmuş bu balı analize götür mutlaka 1 kg de 60 gr şeker çıkacak min
he bizimkiler şeker ( şurup ) veriyorlar mı veriyorlar onu da karlar eriyip kalkıp çiçekler açanakadar. Arı yavru yapıp mevcudu artsın diye. Kovanın ilk katı tamamen arı dolup 2. Katı çıktılar mı şurup işi biter bal akımı başlar ondan sonra arıya şurup kek ekmek vs verilmez. 2 kat ve sorası katlardaki ballı satarız alt kat hep arıya kalır. Enaltın balı yada şekersiz almak istiyorum dersen analiz sonucu gösterecek kişiden al tat konusuna gelirsek her balın tadı da aromasıda farklıdır kestane, ıhlamur yayla Çiçek vs vs hep farklıdır rakımı yüksek yerde üretilen balları tavsiye ederim özellikle yayla balları bitki florası ne kadar genişse ballıda o kadar kalitelidir
+1 , şeker verme olayı müridin dediği gibi. kışa girerken takviye olsun diye bahara girerken de daha çok yavrulasın diye şeker takviyesi yapmak gayet normal arıya. sonuçta sen onun kış için ayırdığı balı alıyorsun ondan, yerine bişey koymazsan ölür
-
-
ComputerWolf bunu yazdı
arjantinde bal yedin mi hiç? nası oranın balları
-
ComputerWolf bunu yazdı
Çok güzel bi belgesel bi kaç defa izledim
bal konusuna gelince babam kızıma doğal bal yedirmek için 2 kovanda üretim yapıyor ama sadece bize olacak kadar çıkıyor
böyle zevkine doğalına düşkün ticari düşünmeyen birinden bulabilirsin ama fiyatı da pahalı olur tabi
-
yolbulucu bunu yazdısLeymN bunu yazdıDarkFall bunu yazdı
zor hocam, orjinal bal dediklerinde bile full balmumu ve şeker desteği vardır. yoksa arı bal yapmaz, hiç bir üretici de bunları desteklemeden bir sezon geçirmeyi göze almaz. imkansıza yakın yani. amca dede olması lazımki güvenebil, 2. el araç piyasası gibi olmuş arıcılık, kime sorsan abi orjinal 0 şeker mumsuz der.
Aynen durum böyle hocam amcam ve halamın kocası uğraşıyor toroslarda yaylada. Tanıdık tüm balcılar aynı. Yazın arının kış için ürettiği balı sağıp yerine mecburen bal + şeker karışımını yediriyorlar. Yoksa arılar kışı çıkaramıyor açlıktan.
bence yine bulabileceğin en doğal bal budur. İçerisinde glikoz şurup vs olmaz en azından. Bir de ege taraflarında çam balı yaparlar o da arılar böceklerden topladığı için miktarı bol olur fazla şeker yedirme ihtiyacı duymazlar.
arıya kışın şeker vermekte sorun yok hacı, zaten kışın yiyor onu. bal yaparken vermemek yeterli.
zevkine arıcılık yapan insanlardan almaya çalışın balı onlar şeker falan vermezler genelde. şeker yedirilip yedirilmediğini anlamak için de balı yediğinizde şekerin tadını ayrı alıp almadığınızı anlamaya çalışın. şeker yedirince genelde bi bal tadı + baldan ayrı şeker tadı alıyosunuz gibi. düzgün balda bu yok.
bir de arı şöyle çerçevenin 100% ünü dolduruyorsa adam şekeri dayamıştır muhtemelen, arının burayı hiç yavruya yer ayırmadan hunharca bal doldurması için ölümüne bir bolluk içinde hissetmesi lazım o da şekerle oluyor.
bu resimdeki mevsim iyiyse bizde enfazla 5-6 adet çıkar oda kovan güçlü ise bu kesin şekerli demek yanlış olur
-
https://www.harsena.com.tr/ hocam eniştem yıllardır yapıyor uluslararası ödül alınca biraz kurumsallaştı. doğal olduğuna kefilim ancak fiyatları tuzlu olabilir. bu yaz hariç bal sağım kısmına ben de katılırdım hatta :)
-
Ardanuçtan bal getirdi kaynanam. Önce boğazım sonra vücudum yandı. Bi bak istersen yöresel satış siteleri var.
-
Rez