folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder En Zor İş Görüşmesi Soruları

En Zor İş Görüşmesi Soruları

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Erkek
    sLeymN bunu yazdı

Bir uçakta sonsuz sayıda siyah ve beyaz nokta var. Siyah ve beyaz noktalar arasındaki mesafenin 1 birim olduğunu kanıtla. (Goldman Sachs teknoloji analisti ararken sormuş.)

bu iyimiş la cevabı ne acaba. Konu açıldığından beri düşünüyorum ama cevap bulamadım daha.

soruyu anladım mı emin değilim ama birim demek belli bir ölçü değildir. yani esasen soru yanlış bence ama ille de zorlama bir yanıt vereceksek siyah ve beyaz noktalar arasında belli bir mesafe olmalıdır olmasaydı üstüste biner siyah ve beyaz noktalar olmaz gri noktalar falan olurdu. heralde ben anlayamadım çok saçma bi yanıt oldu..

black implies white, self implies other, life implies death.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek
    nurulmac11 bunu yazdı
    sLeymN bunu yazdı

Bir uçakta sonsuz sayıda siyah ve beyaz nokta var. Siyah ve beyaz noktalar arasındaki mesafenin 1 birim olduğunu kanıtla. (Goldman Sachs teknoloji analisti ararken sormuş.)

bu iyimiş la cevabı ne acaba. Konu açıldığından beri düşünüyorum ama cevap bulamadım daha.

soruyu anladım mı emin değilim ama birim demek belli bir ölçü değildir. yani esasen soru yanlış bence ama ille de zorlama bir yanıt vereceksek siyah ve beyaz noktalar arasında belli bir mesafe olmalıdır olmasaydı üstüste biner siyah ve beyaz noktalar olmaz gri noktalar falan olurdu. heralde ben anlayamadım çok saçma bi yanıt oldu..

hahah hocam cevabın çok mantıklı aslında.

siyah ve beyaz noktaların ayırt edilebilmesi için ayrı konumlarda bulunmaları gerekli bu da aralarında mesafe olmalarını gerektirir . (: helal olsun valla

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    roccocan
    roccocan's avatar
    Erkek

-ASKERLİĞİNİ YAPTINMI?

microsoft türkiye işe alırken sormuş...

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PathfindeR00
    PathfindeR00's avatar
    Erkek

Siyah nokta ve beyaz nokta olayında yapacağım şu olurdu;

Kağıdı alır bir beyaz nokta çemberi çizerdim. Birde kara nokta çemberi çizerdim.

Aralarına bir doğru çeker 1x yazardım. 

Beyaz çemberde sonsuz beyaz nokta vardır, siyah çemberde sınırsız siyah nokta vardır. Aralarında ki mesafede 1x dir.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArduouS
    ArduouS's avatar
    Erkek
    sLeymN bunu yazdı

çok kolay bir noktayı çıkar :) bir birim kadar boşluk vardır

Edit: Biz matbaada bu noktalara tram diyoruz aradaki boşluklar görünmez hepsine bakıldığında renk gri tonda görünür

Edit: Neden uçak uçağın bir espirisi olduğunu düşünüyorum

ArduouS tarafından 13/Ağu/13 17:56 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArduouS
    ArduouS's avatar
    Erkek

-Bir trafik işareti olsaydın ne olurdun?(Pasific Sunwear, satış yardımcısı ararken sormuş.)

Kırmızı ışık olurdum,

Herkesi durdurur kendi şirketimin öne geçmesini sağlardım

Edit:Doğru olan sarı ışıktı sanırım öyle hatırlıyorum.

ArduouS tarafından 13/Ağu/13 17:41 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    salihcan38
    salihcan38's avatar
    Erkek
    nurulmac11 bunu yazdı

-Rus gansterler seni kaçırıyor ve altı mermi alan bir revolvere iki mermiyi arka arkaya yerleştiriyor, sonra da revolveri çevirip kafana doğru tetiği çekiyor. Klik. Hala hayattasın. Sonra sana soruyor: Yeniden çevirmemi mi istersin, yoksa sadece tetiği mi çekeyim? Hangi durumda silahın ateş alma ihtimali kaçtır, hesapla. (Facebook internet pazar analisti ararken sormuş.)

| | | |  + +

boş gelen tetiğin ilk 4. boşluk olma ihtimali 1/4. ilk 3 boştan biri olma ihtimali 3/4. yani tekrar sıktığında 3/4 ihtimalle %75 kurtulacak. yeniden çevirirse 

| | | |  + +

boş olanlardan birinin gelmesi 4/6. 2/3. yani %66 kurtuluyorsun. sonuç yeniden çevirmemesi daha iyi.

meraktan hesapladım umarım einstein diye dalga geçmezsiniz :D ilgimi çekti sadece.

kanka yanlış var şimdi şöyle düşün tabancaya ard arda iki mermi konulsun adam tabancadaki yuva çevirsin karıştırsın falan . eğer ilki böş çıkarsa sen bilirsinki önünde şansını denemen gereken 5 tane daha olasılık  kalmışdır ama sen bilirsinki bu  iki kurşunlardan yalnızca önde olanı sana gelebilir arkadaki gelemez zaten eğer gelme gibi bi sey olsaydı öndeki ilk kurşun seni çoktan mefta etmişti.yani senin elinde ikinci tetiği sıkma sırasında hayatta kalman için 3 tetiklik olasılık kalıyo . ama eğer tekrar çevirirsende bilirsinki 6 olasılıktan elinde 2 tanesi seni öldürür 4 tanesi seni yaşatır  cevap tekrar ççevrilmesi olur.

anlatabidim mi bilmiyorum  ama bi üstünden geçmek gerekirse eğer ilk sıkışta ölmedin 

artık eminsindir seni öldürecek mermi bidahiki sıkışta kesinlikle ardarda konulan mermilerden ikincisi değildir .

ve artık önünde 5 hazne kalmıştır.

dediğim gibi ard arda konulan iki mermiden ikincisinide çıkartırsan (seni asla öldürmüyceğini bildiğin için) hazne sayısı 4 e düşer 

ve adam hayatta kalma olasılığı hengisinde daha fazladır diyo hayatta kalman için de kurşunlu olanı çıkartırsın yani seni hayatta tutucak hazne sayısı 3 e iner .

fakat eğer sen tabancanın tekrar çevrilmesini istersen  4 boş 2 dolu olduğu için seni hayatta tutacak olan hazne saysı 4 e çıkar.

önceki olayda ki hayatta kalma olayı 3 , çevirmelideki ise 4 olduğu için  tekrar çevirmesini istemen daha mantıklı olur.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Erkek
    salihcan38 bunu yazdı
    nurulmac11 bunu yazdı

-Rus gansterler seni kaçırıyor ve altı mermi alan bir revolvere iki mermiyi arka arkaya yerleştiriyor, sonra da revolveri çevirip kafana doğru tetiği çekiyor. Klik. Hala hayattasın. Sonra sana soruyor: Yeniden çevirmemi mi istersin, yoksa sadece tetiği mi çekeyim? Hangi durumda silahın ateş alma ihtimali kaçtır, hesapla. (Facebook internet pazar analisti ararken sormuş.)

| | | |  + +

boş gelen tetiğin ilk 4. boşluk olma ihtimali 1/4. ilk 3 boştan biri olma ihtimali 3/4. yani tekrar sıktığında 3/4 ihtimalle %75 kurtulacak. yeniden çevirirse 

| | | |  + +

boş olanlardan birinin gelmesi 4/6. 2/3. yani %66 kurtuluyorsun. sonuç yeniden çevirmemesi daha iyi.

meraktan hesapladım umarım einstein diye dalga geçmezsiniz :D ilgimi çekti sadece.

kanka yanlış var şimdi şöyle düşün tabancaya ard arda iki mermi konulsun adam tabancadaki yuva çevirsin karıştırsın falan . eğer ilki böş çıkarsa sen bilirsinki önünde şansını denemen gereken 5 tane daha olasılık  kalmışdır ama sen bilirsinki bu  iki kurşunlardan yalnızca önde olanı sana gelebilir arkadaki gelemez zaten eğer gelme gibi bi sey olsaydı öndeki ilk kurşun seni çoktan mefta etmişti.yani senin elinde ikinci tetiği sıkma sırasında hayatta kalman için 3 tetiklik olasılık kalıyo . ama eğer tekrar çevirirsende bilirsinki 6 olasılıktan elinde 2 tanesi seni öldürür 4 tanesi seni yaşatır  cevap tekrar ççevrilmesi olur.

anlatabidim mi bilmiyorum  ama bi üstünden geçmek gerekirse eğer ilk sıkışta ölmedin 

artık eminsindir seni öldürecek mermi bidahiki sıkışta kesinlikle ardarda konulan mermilerden ikincisi değildir .

ve artık önünde 5 hazne kalmıştır.

dediğim gibi ard arda konulan iki mermiden ikincisinide çıkartırsan (seni asla öldürmüyceğini bildiğin için) hazne sayısı 4 e düşer 

ve adam hayatta kalma olasılığı hengisinde daha fazladır diyo hayatta kalman için de kurşunlu olanı çıkartırsın yani seni hayatta tutucak hazne sayısı 3 e iner .

fakat eğer sen tabancanın tekrar çevrilmesini istersen  4 boş 2 dolu olduğu için seni hayatta tutacak olan hazne saysı 4 e çıkar.

önceki olayda ki hayatta kalma olayı 3 , çevirmelideki ise 4 olduğu için  tekrar çevirmesini istemen daha mantıklı olur.

hocam yaptığın her şey doğru son kısımda bir yanlış yapıyorsun bana göre 

sen bu 3 yaşatmayı 4 hazne üzerinden hesaplıyorsun evrensel küme daralmış oluyor. sen  bunu 6 hazne üzerinden hesaplamıosun ki. 

diğerinde evrensel küme üzerinden hesap yapıosun o yüzden 4/6 diyebilirsin ama ilkinde tıpkı senin e söylediğin gibi 4e düşer 3/4 dersin. bilmem anlatabildim mi yoksa ben mi anlamamakta ısrar ediyorum pmden biri daha tam tersi dedi çünkü.

black implies white, self implies other, life implies death.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nvidia
    Nvidia's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hayatta yapmış olmaktan ötürü özellikle gurur duyduğun bir şeyi söyle? (Apple, yazılım mühendisi ararken sormuş.)

Sorularıyla bile farkını belli ediyor adamlar

Milyarlarca yıl ölüydüm dirildim ve tekrar dirilmemek üzere öleceğim günü bekliyorum!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    salihcan38
    salihcan38's avatar
    Erkek

adam ama zaten söylüyo sana bi kere basdın tetiğe bunun geri dönüşü yok yani birini geçtin zaten soruda sane evrensel küme olayını zaten adam ilk dakikadan 5e düşürüyo ve evrensel kümemi geri kalandada ben 4 e kadar indirip 1inde kurşun olduğunu 3 ünün de beni hayatta tuttuğunu söylüyorum . diğerindede zaten evrensel kümede bi ayrım yapamam namlunun dolumu boşmu olduğunu bilmiyorum  o yüzden evrenselimi 6 alıp beni öldürenlerinde 2 olduğunu yaşatanların 4 olduğunu şöylüyorum.yani benim işlemim de evrensel kümeler bir birinden zaten farklı.ama tabikesin bişey diyemem gördüm uğraşıyımdedim .işin ustası filan değilim.

Toplam Hit: 8057 Toplam Mesaj: 42