En Zor İş Görüşmesi Soruları
-
salihcan38 bunu yazdı
adam ama zaten söylüyo sana bi kere basdın tetiğe bunun geri dönüşü yok yani birini geçtin zaten soruda sane evrensel küme olayını zaten adam ilk dakikadan 5e düşürüyo ve evrensel kümemi geri kalandada ben 4 e kadar indirip 1inde kurşun olduğunu 3 ünün de beni hayatta tuttuğunu söylüyorum . diğerindede zaten evrensel kümede bi ayrım yapamam namlunun dolumu boşmu olduğunu bilmiyorum o yüzden evrenselimi 6 alıp beni öldürenlerinde 2 olduğunu yaşatanların 4 olduğunu şöylüyorum.yani benim işlemim de evrensel kümeler bir birinden zaten farklı.ama tabikesin bişey diyemem gördüm uğraşıyımdedim .işin ustası filan değilim.
hocam anlayamadım ben de kesin konuşamam cumartesi dersanem başlıyor artık oraya sorarım merak ettim nedir ne değildir.
-
kımse birinci soruyu cevaplamamıs en zoru o lan :)
-
an analyst at Facebook is conducting a satisfaction survey, sampling from a list of 10.000 new users. the list includes 2.500 french users, 2.500 german users, 2.500 italian users and 2.500 portuguese users. the analyst select a sample 400 users, by randomly sampling 100 users of each country.
is this an example of simple random sample?
facebook analatik zeka sınavı testinden. ise alım sürecindeki 3.process.. kendim girdim kaydetmistim bu soruyu.
he tüm testleri gecip -bu analatik test dahil / toplam 4 test ve mülakat- nerden kaldigimi neden ise giremedigimi söylemiyim :D
-
Bosluk bunu yazdı
kımse birinci soruyu cevaplamamıs en zoru o lan :)
-sirt kasiyici
-kirarak kurdan
-pencere arasina tutacak
-bayanlara karbonundan siyah far
-deftere ayrac
-icecek karistiracagi
-dengesiz masa icin ayaga koyma
-klavye tus tekrari icin bir kismini klavyeye sikistirma
-araba gaz pedali altina belirli seviyede monte ederek hiz kontrolu
-tutturulmasi gereken kumas cadir vs icin batirma yontemi
kolay oldu gunluk hayati dusun yeter.
-
MaviGozluDev bunu yazdıyunusdogan bunu yazdı
bi iş ilanımıydı üni öğrenci sınavımıydı neydi
öğrencinin eline bi kağıt kalem vermişler
risk nedir diye sormuşlar
eleman kağıdı yırtıp odayı terketmiş risk budur hıaamına yapmış.
bu hikayenin 15728329032 veriyonundan biri hocam bu :) benim ilk duyduğum sınavda risk nedir sorusuna boş kağıt verip risk budur yazan elemanlı versiyon :)
Boş kağıt veren eleman 100 alıyor; ikinci sınavda hoca gene aynı soruyu sorar. Eleman, yine boş kağıt verir ve sıfır alır. Hoca şöyle not düşer:
"Aynı risk iki kere alınmaz!".
-
salihcan38 bunu yazdınurulmac11 bunu yazdı
-Rus gansterler seni kaçırıyor ve altı mermi alan bir revolvere iki mermiyi arka arkaya yerleştiriyor, sonra da revolveri çevirip kafana doğru tetiği çekiyor. Klik. Hala hayattasın. Sonra sana soruyor: Yeniden çevirmemi mi istersin, yoksa sadece tetiği mi çekeyim? Hangi durumda silahın ateş alma ihtimali kaçtır, hesapla. (Facebook internet pazar analisti ararken sormuş.) | | | | + + boş gelen tetiğin ilk 4. boşluk olma ihtimali 1/4. ilk 3 boştan biri olma ihtimali 3/4. yani tekrar sıktığında 3/4 ihtimalle %75 kurtulacak. yeniden çevirirse | | | | + + boş olanlardan birinin gelmesi 4/6. 2/3. yani %66 kurtuluyorsun. sonuç yeniden çevirmemesi daha iyi.
meraktan hesapladım umarım einstein diye dalga geçmezsiniz :D ilgimi çekti sadece.
kanka yanlış var şimdi şöyle düşün tabancaya ard arda iki mermi konulsun adam tabancadaki yuva çevirsin karıştırsın falan . eğer ilki böş çıkarsa sen bilirsinki önünde şansını denemen gereken 5 tane daha olasılık kalmışdır ama sen bilirsinki bu iki kurşunlardan yalnızca önde olanı sana gelebilir arkadaki gelemez zaten eğer gelme gibi bi sey olsaydı öndeki ilk kurşun seni çoktan mefta etmişti.yani senin elinde ikinci tetiği sıkma sırasında hayatta kalman için 3 tetiklik olasılık kalıyo . ama eğer tekrar çevirirsende bilirsinki 6 olasılıktan elinde 2 tanesi seni öldürür 4 tanesi seni yaşatır cevap tekrar ççevrilmesi olur.
anlatabidim mi bilmiyorum ama bi üstünden geçmek gerekirse eğer ilk sıkışta ölmedin
artık eminsindir seni öldürecek mermi bidahiki sıkışta kesinlikle ardarda konulan mermilerden ikincisi değildir .
ve artık önünde 5 hazne kalmıştır.
dediğim gibi ard arda konulan iki mermiden ikincisinide çıkartırsan (seni asla öldürmüyceğini bildiğin için) hazne sayısı 4 e düşer
ve adam hayatta kalma olasılığı hengisinde daha fazladır diyo hayatta kalman için de kurşunlu olanı çıkartırsın yani seni hayatta tutucak hazne sayısı 3 e iner .
fakat eğer sen tabancanın tekrar çevrilmesini istersen 4 boş 2 dolu olduğu için seni hayatta tutacak olan hazne saysı 4 e çıkar.
önceki olayda ki hayatta kalma olayı 3 , çevirmelideki ise 4 olduğu için tekrar çevirmesini istemen daha mantıklı olur.
nurulmac11 in verdiği oranlar doğru. hocam senin hatan sayıya bakman. önemli olan oran.
Senin hatanı örneklemek gerekirse 2 kutu alalım. 1. kutuda 10 tane top var bunlardan 5 inde ödül var. 2. kutuda 3 top var bunlarında 2 sinde ödül var. hangi kutuda ödül kazanma ihtimali daha yüksek tabi ki 2. kutuda (1. kutuda %50, 2. kutuda %66). Senin mantığınla hareket edersek 1 kutuda ödül kazanabileceğin 5 top, 2. kutuda ise ödül kazanabileceğin 2 top var. o halde 1 kutuda şans daha yüksek dememiz gerekirdi ki bu da yanlış olurdu.
amg tarafından 14/Ağu/13 04:48 tarihinde düzenlenmiştir -
sLeymN bunu yazdı
Bir uçakta sonsuz sayıda siyah ve beyaz nokta var. Siyah ve beyaz noktalar arasındaki mesafenin 1 birim olduğunu kanıtla. (Goldman Sachs teknoloji analisti ararken sormuş.)
bu iyimiş la cevabı ne acaba. Konu açıldığından beri düşünüyorum ama cevap bulamadım daha.
2 nokta arasında 1 birim mesafe vardır ama iki nokta arasında aynı zamanda sonsuz nokta vardır paradox sormuş :D
-
mrkps bunu yazdı
-Size bir kutu kurşun kalem verilse, bunları, geleneksel kullanımı dışında 10 ayrı biçimde nasıl kullanırsınız?
(Google, yönetici asistanı ararken sormuş.) hepsini götüme sokardım
- Bir asansörü nasıl test edersiniz?(Microsoft, yazılım geliştirme mühendisi ararken sormuş.)
son kata çıkardım
-Eğer Mars’tan gelmiş olsaydınız problemleri nasıl çözerdiniz? (Amazon, İnsan Kaynakları’na yönetici ararken sormuş.)
marsa geri dönerdim
-Hayatta yapmış olmaktan ötürü özellikle gurur duyduğun bir şeyi söyle? (Apple, yazılım mühendisi ararken sormuş.)
ayakta işemek
-Bir trafik işareti olsaydın ne olurdun?(Pasific Sunwear, satış yardımcısı ararken sormuş.)
geyik çıkabilir
-Bir uçakta sonsuz sayıda siyah ve beyaz nokta var. Siyah ve beyaz noktalar arasındaki mesafenin 1 birim olduğunu kanıtla. (Goldman Sachs teknoloji analisti ararken sormuş.)
41 mübarek sayı. "40 yapar" paradoksuna göre 41-40 olduğundan 1 birim olur.
-Rus gansterler seni kaçırıyor ve altı mermi alan bir revolvere iki mermiyi arka arkaya yerleştiriyor, sonra da revolveri çevirip kafana doğru tetiği çekiyor. Klik. Hala hayattasın. Sonra sana soruyor: Yeniden çevirmemi mi istersin, yoksa sadece tetiği mi çekeyim? Hangi durumda silahın ateş alma ihtimali kaçtır, hesapla. (Facebook internet pazar analisti ararken sormuş.)
silahı üstün kungfu yeteneklerimle alır adamın götüne sokardım.
-Bir fıkra anlat. (JP Morgan Chase finansal analist ararken sormuş.)
adamın biri varmış ikinci dönem düzeltmiş
-Seni neden işe almayayım? (Twitter insan kaynaklarına eleman ararken sormuş.)
anana sor
-Cüce öldüren dev, on cüceyi en kısadan en uzuna doğru sıralamış. Cüceler kendilerinden daha kısa olanları görebiliyor ama uzun olanları göremiyor. Dev, cücelerin kafasına rastgele biçimde siyah ya da beyaz şapkalar takıyor. Cüceler kendi kafalarındaki şapkanın rengini bilmiyor. Dev, en uzun cüceden başlayarak şapkasının rengini soruyor ve eğer bilemezse onu öldürüyor. Cüceler verilen cevabı duyuyor ama cücenin ölüp ölmediğini bilmiyor. Cüceler şapkalar dağıtılmadan önce kendi aralarında toplantı yapıyorlar. En az sayıda cücenin ölmesi için nasıl bir strateji izlenmeli? Ve bu stratejiyle kurtarılabilecek minimum cüce sayısı nedir? (Bit Torrent’e otomasyon mühendisi alınırken sorulan soru.)
10 cüce 1 devin amına koruz mallık etmeyelim birlik olalım sikerytelim şunu. olmadı kahveden adam toplayalım.
-
- Ne kadar ücret talep ediyorsunuz?
-
Silah ve uçaktaki siyah beyaz noktalar sorularını sevdim. en azından yoruma açık olmayan bir ölçüm yapıyor.