folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Enerji Veren Yiyecekler ( Bodybuilding Spor İçin )

Enerji Veren Yiyecekler ( Bodybuilding Spor İçin )

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    narkozMRT
    narkozMRT's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

spor yapan arkadaşlar bilirler bi vakitten sonra enerjileri tükenir ağırlık basacak ve antreman yapacak halleri kalmaz enerjileri biter. enerjinizi yüksek tutmak için toz mu kullanırsınız yoksa yiyeceklerden mi alırsınız yiyeceklerse nasıl bi karışık yada neer yersiniz... 

Ne Olursan Ol Beni Bul ; https://www.facebook.com/izmirliyimmm
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistic
    pesimistic's avatar
    Erkek

Body yaptığım sıralar bi gün redbull içmiştim ama daha fazla ağırlık basayım diye değil. O gün daha fazla ağırlık kaldırıyodum bide yorulmuyodum meğersem redbull danmış (:

Beyin olanca gücüyle ilerlerken, cinsel sistemlerin korkunç etkinliği daha uykuda olduğu için çocukluk, hayatımız boyunca özlemle geri dönüp baktığımız masumiyet ve mutluluk dönemi, hayatın cennetidir, kayıp cennet. - Arthur Schopenhauer
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mehmetcan
    mehmetcan's avatar
    Erkek

hiç birşey kullanmaman tavsiyemdir ;

En iyi enerji bol uyuman bol dinlenmendir. yiyeceklere dikkat et karbonhitrat agırlıklı beslenirsen kilo alarak kalınlaşırsın,protein agırlıklı beslenirsen kas yaparak kalınlaşırsın

bizde keyfine düşkün sosyal çocuklar olabilirdik ; hayatla erken seviştik herşey üstümüze kaldı
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manyaki
    manyaki's avatar
    Erkek

Hocam işin toz boyutunu bir kenara bırakıp doğal beslenme hakkında konuşmak gerekirse antremandan önce karbonhidrat alman enerjini yükseltecektir ve daha iyi çalışmanı sağlayacaktır. Antrenmandan yarım saat önce muz + 1 parça bitter çikolata veya elma + 1 parça bitter çikolata yemeyi deneyip farkı görebileceksin. Antrenmandan önce şekersiz 3 porsiyon nescafeyi sıcak suda içerek de kendine enerji sağlayabilirsin. Günlük dağılımın şu şekilde olmalı;

manyaki tarafından 05/Eyl/12 12:10 tarihinde düzenlenmiştir

since 2005 // tbt
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manyaki
    manyaki's avatar
    Erkek
    mehmetcan bunu yazdı

hiç birşey kullanmaman tavsiyemdir ;

En iyi enerji bol uyuman bol dinlenmendir. yiyeceklere dikkat et karbonhitrat agırlıklı beslenirsen kilo alarak kalınlaşırsın,protein agırlıklı beslenirsen kas yaparak kalınlaşırsın

Karbonhidrat ağırlıklı protein ağırlıklı diye bişey yok hocam eksik bildiğiniz şeylerle adamın kafasını karıştırmayın. Günlük alınması gereken protein ve karbonhidrat miktarı bellidir (Kilo x 1.5gr protein, kilo x 2.2gr karbonhidrat alınmalıdır günlük). Sadece bu dağılımın günün hangi saatinde nasıl alındığı önemlidir.

manyaki tarafından 05/Eyl/12 12:15 tarihinde düzenlenmiştir

since 2005 // tbt
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lemuria
    Lemuria's avatar
    Erkek

creatin.

dont think twice its all right
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jilet_Boris
    Jilet_Boris's avatar
    Erkek
    manyaki bunu yazdı

Hocam işin toz boyutunu bir kenara bırakıp doğal beslenme hakkında konuşmak gerekirse antremandan önce karbonhidrat alman enerjini yükseltecektir ve daha iyi çalışmanı sağlayacaktır. Antrenmandan yarım saat önce muz + 1 parça bitter çikolata veya elma + 1 parça bitter çikolata yemeyi deneyip farkı görebileceksin. Antrenmandan önce şekersiz 3 porsiyon nescafeyi sıcak suda içerek de kendine enerji sağlayabilirsin. Günlük dağılımın şu şekilde olmalı;

en basitinden bütün gün et yemek gibi birşey bu yamuluyorsam düzeltin

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manyaki
    manyaki's avatar
    Erkek
    HoneyBadger bunu yazdı
    manyaki bunu yazdı

:D Evet hocam basitce öyle düşünülebilir. Protein olarak yumurta beyazı, peynir altı suyu, ton balığı, haşlanmış tavuk, yağsız bonfile et, lor peyniri, karbonhidrat olarak yağsız pirinç lapası, yağsız makarna, siyah ekmek vs. örnek verebiliriz. Göz korkutma olmasın diye çok çeşit yazmaya çalıştım :D 

since 2005 // tbt
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek
    DevilRullz bunu yazdı

Body yaptığım sıralar bi gün redbull içmiştim ama daha fazla ağırlık basayım diye değil. O gün daha fazla ağırlık kaldırıyodum bide yorulmuyodum meğersem redbull danmış (:

yok daha neler :D

kendi kendini kandırma yöntemi hocam istersen 10 koli iç yinede süper güc olacağını düşünmene ihtimal bile veremiyorum.

değerli müridim ;

sabahları bünyeyi zorlamayan, sindirimi kolay kahvaltı yapmanı öneriyorum.

sofranda bal ve sütlü grubu muhakkak olsun, bunun yanında haşlanmış yumurta da yararınadır.

illa ki protein destekli gidilecek diye birşey yok.

dinlenmene ve su tüketimine çok önem vermelisin.

vucudunun ihtiyacı olan en temel 2 şeye dikkat etmelisin ; tuz ve şekere.

unlu gıdaları da pek fazla tüketmemen yararına. şişkinlik ve bunaltıya sokar.

kafein ihtiyacını saf çekilmiş kahveden & kaliteli çaydan da alabilirsin. ( yorgunluktan bitap düştüysen ) 3 4 fincan espresso da bu ihtiyacı karşılar seni zinde tutar ve temiz bir uyku çekmeni sağlar.

spora başlamadan önce 200 ila 500 mm arası ( üstü zararlı, bize uygulanan yemek listesinde böyleydi sanırsam ) kafein senin tüm gün dinanmik tutmaya yeter.

alkol vb ürünlerden spor süresince uzak dur, kendine verdiğin ara zamanlarda 2 taneyi geçmemek kaydıyla içebilirsin.

güç takviyesi, düzenli yemek yemeden geçer. yemek yeme düzenini yavaş yavaş değiştireceksin.

zeytin yağı fındık yağı hayvani yağlardan aşırıya kaçmadan kullanabilirsin.

margarin ve ayçiçek yağından ( mazot gibi yağ amk :W ) uzak dur.

baklagiller grubunu sevmeye çalış, ağır yemeklerden sonra muhakkak soda vs gibi şeyler tüket. ( fazla gaz yaptırma, yaparsada çıkar rahatla )

tuvalet alışkanlığına da dikkat et, bazı mallar sıçmıyor şişmek için.. öyle birşey yapayım deme sindirim sisteminin 4. koyarsın :|

omega 3 destekledin mi ve çalışmana da özen gösterdin mi inanıyorum 3 4 aya yavaş yavaş fit bir görünüme sahip olacaksın.

body konuları forumda çok konuşuldu, gördüklerime bildiklerimi yazdım araştırırsan ulaşabilirsin :)

sağlıcakla kal.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistic
    pesimistic's avatar
    Erkek
    Amd-x bunu yazdı
    DevilRullz bunu yazdı

yok daha neler :D

kendi kendini kandırma yöntemi hocam istersen 10 koli iç yinede süper güc olacağını düşünmene ihtimal bile veremiyorum.

Hocam sen neden bahsediyorsun? Emin ol psikolojik etkisinden falan etkilenmedim ben o gün body'e gideceğimi bile bilmiyordum. 1.5 saat önceden falan içmiştim öylesine yani denemek için aslında hep burn içerdim. Hatta redbull içtiğimi falan da baya sonra hatırladım. Ama etkisi oldu fazlasıyla daha sonraları etki etmedi tabi bunu herkes söylüyor. Bodyforumtr deki arkadaşlarda söylüyor redbull un ilk içişte böyle bir etki yaptığını. Sen denemeden konuşma bence :)

Beyin olanca gücüyle ilerlerken, cinsel sistemlerin korkunç etkinliği daha uykuda olduğu için çocukluk, hayatımız boyunca özlemle geri dönüp baktığımız masumiyet ve mutluluk dönemi, hayatın cennetidir, kayıp cennet. - Arthur Schopenhauer
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jilet_Boris
    Jilet_Boris's avatar
    Erkek
    manyaki bunu yazdı
    HoneyBadger bunu yazdı
    manyaki bunu yazdı

:D Evet hocam basitce öyle düşünülebilir. Protein olarak yumurta beyazı, peynir altı suyu, ton balığı, haşlanmış tavuk, yağsız bonfile et, lor peyniri, karbonhidrat olarak yağsız pirinç lapası, yağsız makarna, siyah ekmek vs. örnek verebiliriz. Göz korkutma olmasın diye çok çeşit yazmaya çalıştım :D 

Hacım giderek ayak gut olmayalım sonra :D

Toplam Hit: 5784 Toplam Mesaj: 14