folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Enflasyon Gerçekten Düşük..

Enflasyon Gerçekten Düşük..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigana
    zigana's avatar
    Erkek

enflasyon son 70 yılın en düşük seviyesinde .. evet gerçek.  tüfe tefe fiyatların da da hile filan da yok. üniversitede ekonomi hocamız sıfırcıydı ve bildiğim kadarıyla kısa analiz neticesinde şu yargıya vardım ..

evet arkadaşlar enflasyon ciddi manada düştü . peki bu başarımıdır ? önce bunu sorgulayalım. bunu sorgulamak içinde az boz enflasyon neden düşer bundan bahsedelim.

arz talep eğrisi denen makro ekonomi kuralı vardır. piyasada  bir mala yada toplamına fazla talep olursa, fiyatlar yükselir. arz fazla olursa da düşer. peki bunların olması için ne olması lazım ? önce insan olmalı sonrada o insanın cebinde de para. peki piyasadaki paralar nerde?  ceptemi ?   maalesef maalesef..... bankalarda .  evet piyasadaki parayı bankalar sünger gibi çektiği için piyasada para yok. enflasyonda, alışveriş olmayacağından dolayı fiyatlar düşecektir. bankalar bunu nasıl alıyor dersiniz?  cebinde kredi kartı olmayan varmı? yada olupta limiti sürekli eksilerde gitmeyen ?  bankalar hem bu yolla hemde çeşitli sigortacılık dalavereleriyle sünger gibi hortumlamaktadır.ortalık krediden geçilmiyor.  artık şu acı bir gerçekki bankalar evimize işimize çaktırmadan ortak oldular. kazancımızın büyük kısmı bankalara gidiyor.  hiç bir işimiz olmasada eft komisyonu, yıllık hesap ücretleri, faiz, bsmv, sigorta ,sınırsız sms kullanım ücreti adı altında bir ton kesinti yapılıyor. bu kanıya varırken iki hesabımı bir yıllık inceledim.

mevcut olarak bir anda büyüyen sektör olanve avm lerde dünya derecesine hızla gittiğimiz bu günlerde ise avmler vatandaşın cebinde olan kredi kartlarını son derece sömürdüler. sermaye çok tehlikeli bir şekilde belli bir gruba toplanıyor. küçük esnaf git gide bitmek zorunda.  teksnosa , kipa ,carfour vb. vb..  yükünü aldılar.alıyorlar.

artık yastık altında param var diyen bilmem kaç kişi var?  sanmıyorum . belkide yanılıyorumdur.

bankaların yıllık kar oranlarına bir bakın hele.  içimizdeki küçük ımf oldular. arabamız evimiz  kasamız onların gibi birşey. 

enflasyon gerçekten düşük. dahada düşecek göreceksiniz. 

bu konuda görüşlerinizi ciddi manada bekliyorum. çünkü biz vatandaşız . yanlış düşünüyor olabilirim .

Temel adalettir .
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Juliet
    Juliet's avatar
    Erkek
    enflasyon 0(sıfır)olmasında . tek haneli rakamlarda dolaşıp dursun. Sermaye toplanıyo dediğin gibi ve kapitalizm balonu şişiyo ne zaman patlayacagını mrkla bekliyorum.

011100110110000101111010011000010110111000101110011000010111011001101001
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opensource2009
    opensource2009's avatar
    Erkek

zigana bunu yazdı:
    -----------------------------

enflasyon son 70 yılın en düşük seviyesinde .. evet gerçek.  tüfe tefe fiyatların da da hile filan da yok. üniversitede ekonomi hocamız sıfırcıydı ve bildiğim kadarıyla kısa analiz neticesinde şu yargıya vardım ..

evet arkadaşlar enflasyon ciddi manada düştü . peki bu başarımıdır ? önce bunu sorgulayalım. bunu sorgulamak içinde az boz enflasyon neden düşer bundan bahsedelim.

arz talep eğrisi denen makro ekonomi kuralı vardır. piyasada  bir mala yada toplamına fazla talep olursa, fiyatlar yükselir. arz fazla olursa da düşer. peki bunların olması için ne olması lazım ? önce insan olmalı sonrada o insanın cebinde de para. peki piyasadaki paralar nerde?  ceptemi ?   maalesef maalesef..... bankalarda .  evet piyasadaki parayı bankalar sünger gibi çektiği için piyasada para yok. enflasyonda, alışveriş olmayacağından dolayı fiyatlar düşecektir. bankalar bunu nasıl alıyor dersiniz?  cebinde kredi kartı olmayan varmı? yada olupta limiti sürekli eksilerde gitmeyen ?  bankalar hem bu yolla hemde çeşitli sigortacılık dalavereleriyle sünger gibi hortumlamaktadır.ortalık krediden geçilmiyor.  artık şu acı bir gerçekki bankalar evimize işimize çaktırmadan ortak oldular. kazancımızın büyük kısmı bankalara gidiyor.  hiç bir işimiz olmasada eft komisyonu, yıllık hesap ücretleri, faiz, bsmv, sigorta ,sınırsız sms kullanım ücreti adı altında bir ton kesinti yapılıyor. bu kanıya varırken iki hesabımı bir yıllık inceledim.

mevcut olarak bir anda büyüyen sektör olanve avm lerde dünya derecesine hızla gittiğimiz bu günlerde ise avmler vatandaşın cebinde olan kredi kartlarını son derece sömürdüler. sermaye çok tehlikeli bir şekilde belli bir gruba toplanıyor. küçük esnaf git gide bitmek zorunda.  teksnosa , kipa ,carfour vb. vb..  yükünü aldılar.alıyorlar.

artık yastık altında param var diyen bilmem kaç kişi var?  sanmıyorum . belkide yanılıyorumdur.

bankaların yıllık kar oranlarına bir bakın hele.  içimizdeki küçük ımf oldular. arabamız evimiz  kasamız onların gibi birşey. 

enflasyon gerçekten düşük. dahada düşecek göreceksiniz. 

bu konuda görüşlerinizi ciddi manada bekliyorum. çünkü biz vatandaşız . yanlış düşünüyor olabilirim .

Bu son derece doğal birşey. Sistemin amacı fakirden alıp zengine vermek üzerine kuruludur, misal benim bankada 100 000 tl param varsa aylık 2 asgari maaşı hiçbir üretim yapmadan alabilirim. Bu siz kredi kartı (veya kredi) alan işçiler ve fakirler sayesinde olur daha çok. Yani sizin ucuz iş gücünüz bana da yeter sizede. Benim üretmeme gerek yok. 

Bankacılığın doğası budur zaten. Fakat bu küresel birşey bir ülkeye mal etmek anlamsız. Alınabilecek önlem bankalarla ilişkinin en alt düzeye indirilmesi, tabii mümkünse. Kredi kartı kullanmayın veya limitini olabildiğince azaltın. Örneğin bu yıl bankalar %24 zarar etti. 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yawuz
    yawuz's avatar
    Erkek

olabilir kapital sistemin gereğidir er geç olacaktır 

tahribat.com a can feda
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigana
    zigana's avatar
    Erkek

kişi başına düşen milli gelir /  nüfus=   kişi başına 10000 usd 

açılımını yapalım  ,

sabancı ,koç holding,doğan holding, sanatcılar ,bankalar, vb. vb............. +  vatandaş nüfusu / 70 milyon =  10000 usd

şunu diyebiliriz ; benim 10000 dolarım nerde ?

bundan hükümetmi suçlu sizce ?  bence tamamen değil.hatta kısmen. kişisel alışkanlıklarımız ve siyasi tercihimizdeki beklentilerimiz bunun nedenidir. 

Temel adalettir .
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yawuz
    yawuz's avatar
    Erkek

heeerşey gelip dönüp dolaşıp sisteme geliyor kapital sistemi kendimize göre editlemeliydik artık çok ok yaydan çıktı.

tahribat.com a can feda
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PathfindeR00
    PathfindeR00's avatar
    Erkek

arz talep makronun konusu dedikten sonrasını okumadım.tefe tüfe de hoşuma gitmemişti.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ultrAsker
    ultrAsker's avatar
    Erkek

PathfindeR00 bunu yazdı:

arz talep makronun konusu dedikten sonrasını okumadım.tefe tüfe de hoşuma gitmemişti.

böyle bişey yazmıcaktım ama yeminle ben de burda kestim okumayı :D

i ve got nothing against god. its his fan club i cant stand.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExpirE
    ExpirE's avatar
    Erkek
    Alıntı; Türkiye İstatistik Kurumu’nun enflasyon hesaplaması için ‘Enflasyon Hesaplama verileri’ fiyatlarındaki değişmeleri izlediği ürünlerin “tam listesi”ni bize hatırlatmış. Hesaplamalarda kullanılan ürünlerden bazıları şunlar: “Hortum, ruj, oje, fanila, cam, musluk, kilit, tül perde, soba borusu, böcek ilâcı, çalı süpürge, gözlük camı, patinaj zinciri, oto pastası, pinpon topu, lego, flüt, karides, balık yumurtası (havyar), ispirto, çuval …” liste böyle uzayıp gidiyor. Peki, listede olmayan ürünler neler: Peynir, zeytin, çay, şeker, yumurta, çiçek yağı, zeytin yağı, makarna, helva, bal, reçel, kahve, ekmek, margarin, salça, et, süt, pirinç, mercimek, nohut, kuru fasulye, un, bebe bisküvisi, meyve suyu, ekmek, deterjan, çocuk bezi, piknik tüpü…” Salman, “Bütün bunları görünce enflasyonun neden düşük çıktığı daha iyi anlaşılıyor” notunu da ekleyerek duruma son noktayı koymuş…

"bea"
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

enflasyon neye gore hesaplaniyor ?

-

katildigim nokta, evet bankalar onune gelene kredi karti vererek bir sekilde borclandiriyor

ama insanlar bilincli olmadiklari icin aliyorlar

niye aliyorlar, ihtiyaclari var, parasi yok, gelecegini dusunebilen var mi ? herkes gunu kurtarma pesinde.

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    snnyk
    snnyk's avatar
    Erkek

underzero bunu yazdı:

enflasyon neye gore hesaplaniyor ?

-

katildigim nokta, evet bankalar onune gelene kredi karti vererek bir sekilde borclandiriyor

ama insanlar bilincli olmadiklari icin aliyorlar

niye aliyorlar, ihtiyaclari var, parasi yok, gelecegini dusunebilen var mi ? herkes gunu kurtarma pesinde.

3 yıl önce ben bin lira maaşla çalışıyodum

arkadaşım asgari ücretle geceleri fırında un torbası taşıyodu

sonra aradan zaman geçti adam evlendi fransaya yerleşti

geçen hafta konuştuk

şimdi onun altında audi a3 varmış Q7 alacakmış onun muhabbetini yaptık

ben ise hala bin lira maaşla çalışıyorum 66 tl elektrik faturasınıda ödeyemedim.

snnyk.com - code is poetry all that i know...
Toplam Hit: 1953 Toplam Mesaj: 14