folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Engelliliğe Bir Bakış

Engelliliğe Bir Bakış

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ephimerid
    ephimerid's avatar
    Erkek
    by_Tet bunu yazdı
    HannibALgan bunu yazdı

Anketi bilmiyorum, bakmadım. Ama başlığı görünce iki kelam etmek istedim.

Bende engelliyim. %68 oranında hemde. İnsan bazen kendisinden bazende kendisine yaşatılanlardan dolayı utanıyor açıklamaya. Ama artık o ar damarı denilen şey çatladı bende herhalde.

İzmir'de toplu taşıma engellilere ücretsizdir. Yanımda kız arkadaşım da var, otobüse binmek istedim. Kız arkadaşım Kent Kart'ını okuttu, geçti. Bende cüzdanımı çıkartıp okuttum. Bu serbest geçiş kartları uzun bir ses çıkartıyor. Bu sesi duyan şoför bana dönüp bakar mısınız dedi. Yanına gittim. Kartımı görmek istedi. Cüzdanımın kart bölmesini açıp gösterdim. Elle kontrol etmek istediğini söyleyince olay büyümesin diye kartı çıkartıp eline verdim. Karta, üstünde ki resme bakıp; ''Ne yani sen şimdi özürlümüsün?'' diye sordu. Aldırış etmeden Evet diye cevapladım. Kendine göre fetvaya devam etti. ''Sapasağlam adamsın, neyin eksik anlamadım'' gibilerinden konuşmaya başlayınca kız arkadaşımda yanıma geldi. Ne olduğunu sordu filan. En sonunda şartel attı kartı elinden aldım kızla beraber otobüsden indim. İnerken de ''sana da bir tane lazım bunlardan. Çünkü bende akciğer eksik sende ise beyin'' dedim. Kavga çıktı resmen. Sonra hareket amiri araya girmek istedi uzadı da uzadı...

Kanunda bile özürlü diye yazıyor ve bu gerçekden onur kırıcı bir sıfat. Ben böyle doğmak istemedim veya herhangi bir engelli vatandaş isteyerek işlev kaybına uğramadılar ve can alıcı nokta şu; bir gün (umarım olmaz ama) bu yazıyı okuyan ve şuan sağlıklı olan herhangi biri de engelli olabilir.

Dertliyim kederliyim bu konuda. Neyse susuyorum...

Saygılar

Hocam takma be öyle insanları harbiden bak. Tamam görmezden gelemeyiz ama o insan dışı yaratıklar dışında biz de varız.
    Benim doğuştan bir engelim olmadığı için ne üstünlüğüm olabilir ki sana. Yok hiçbir üstünlüğüm. Aksine sen daha olgunsun benden sen acıyı biliyorsun. Bense acizim. Sen o haline şükredersen ben yerin dibindeyim sen göklerde. Anlatabilmişimdir umarım. :) Sıkma canını hocam siktrett.

anlatımın çok duru ve sade... olduğu gibi yani... bu nedenle etkileyici...

her insanın görüş farklılıklarına rağmen değerli olduğu kanısındayım...

ve farklı özellik ve bölümlerde de olsa her kişinin diğer bir kişiye karşın üstünlüğü mutlaka mevcuttur... senin de kesinlikle taktir edilecek kimbilir ne üstünlüklerin var... karamsarlığa yöneltmişsin gibi görünen bakış açını biraz çevirmen, farkında bile olmadan başarılarını katmerleştirecektir...

herşeyiyle seni çok iyi anladığımdan hiç şüphen olmasın kaderdaş dostum...

Sevgimle... www.moguzmucurluoglu.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YasamaK
    YasamaK's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hocam dilersen SSI Web üzerinden anket yaptırabilirim soru ve önergeleri sen yada arkadaşa hazırlatabilirim bir de din konusunda ki soruların

böyle bir ankete ne işi var diyen arkadaşlara bir anket firmasın da 4 yıldır çalışan anketör ve süpervizör olarak yanıtlamak istiyorum bizim de

çalışmalarımız da bu tür sorular vardı hatta ilk başladığım zaman  Panorama 1453 anketini yapıyorduk sorular da kızlık sizin için önemlimidir kadın

ve erkek herkese soruluyordu ve dindarmısınız askerlik için ne düşüniyorsunuz mecburieytlik kalkmalımı gibi ifadeler vardı ve biz bunlar yüzünden dayak yeme noktasına geldik daha sonra bırakdık anketi yapmıyacağımızı belirtik ve bir uzman geldi ana firmadan ve anlatmaya başladı bu tür

müzelere ne tip insanların gelip gittiğini öğrenmek için olduğunu öğrenmek amacında ypıldığı anlatıldı ve biz yeniden başladık ve bunları görüşmecilerimize anlatık yani adamın şur da yapdığı şudur örnek yanlış anlama kardeşim örnek : dindar adam özürlü vatandaşlara daha sıcak

kanlı örnek: ateist pozitif bakıyor 1 soruya dindar kesimin yüzdeliği acıyor ateist pozitif iyimser bakıyor gibi inşallah bu aklınzda ki soruları gidermişdir..  

not: açık uclu soruların ankete olması daha iyi olur yok sa yönlendirilmiş bir anket olur...

not: anketör olarak doldurmam etik olmaz bu anket için :) doldurmadım 

YasamaK tarafından 11/Ağu/12 06:11 tarihinde düzenlenmiştir

SEVİŞİRKEN EN ZEVKLİ OLAN ŞEY.. tamam, dikkatinizi çektim. ne kadar meraklısınız böyle şeylere terbiyesizliğin lüzumu yok yani :D (, sessizce öldürüyor.)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ephimerid
    ephimerid's avatar
    Erkek
    YasamaK bunu yazdı

Hocam dilersen SSI Web üzerinden anket yaptırabilirim soru ve önergeleri sen yada arkadaşa hazırlatabilirim bir de din konusunda ki soruların

böyle bir ankete ne işi var diyen arkadaşlara bir anket firmasın da 4 yıldır çalışan anketör ve süpervizör olarak yanıtlamak istiyorum bizim de

çalışmalarımız da bu tür sorular vardı hatta ilk başladığım zaman  Panorama 1453 anketini yapıyorduk sorular da kızlık sizin için önemlimidir kadın

ve erkek herkese soruluyordu ve dindarmısınız askerlik için ne düşüniyorsunuz mecburieytlik kalkmalımı gibi ifadeler vardı ve biz bunlar yüzünden dayak yeme noktasına geldik daha sonra bırakdık anketi yapmıyacağımızı belirtik ve bir uzman geldi ana firmadan ve anlatmaya başladı bu tür

müzelere ne tip insanların gelip gittiğini öğrenmek için olduğunu öğrenmek amacında ypıldığı anlatıldı ve biz yeniden başladık ve bunları görüşmecilerimize anlatık yani adamın şur da yapdığı şudur örnek yanlış anlama kardeşim örnek : dindar adam özürlü vatandaşlara daha sıcak

kanlı örnek: ateist pozitif bakıyor 1 soruya dindar kesimin yüzdeliği acıyor ateist pozitif iyimser bakıyor gibi inşallah bu aklınzda ki soruları gidermişdir..  

not: açık uclu soruların ankete olması daha iyi olur yok sa yönlendirilmiş bir anket olur...

desteğin için sonsuz teşekkürler arkadaşım...

sorular üzerinde tekrar çalışıyorum, eleştirileri dikkate alarak... açık uçlu sorularla birlikte son halini oluşturunca, tecrübelerinden tekrar yaralanmak isterim...

Sevgimle... www.moguzmucurluoglu.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YasamaK
    YasamaK's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    ephimerid bunu yazdı
    YasamaK bunu yazdı

desteğin için sonsuz teşekkürler arkadaşım...

sorular üzerinde tekrar çalışıyorum, eleştirileri dikkate alarak... açık uçlu sorularla birlikte son halini oluşturunca, tecrübelerinden tekrar yaralanmak isterim...

başım gözüm üstüne zevkle güzel kardeşim

SEVİŞİRKEN EN ZEVKLİ OLAN ŞEY.. tamam, dikkatinizi çektim. ne kadar meraklısınız böyle şeylere terbiyesizliğin lüzumu yok yani :D (, sessizce öldürüyor.)
Toplam Hit: 6941 Toplam Mesaj: 65