Erdoğan"In Azarladığı Muhammet Demirci"Nin Açıklamaları
-
'TÜRKİYE'DEN UMUDUMUZU KESTİK, ALMAN MAHKEMELERİNE BAŞVURDUK'
Başbakan Erdoğan’ın Berlin’deki toplantıda azarladığı Avrupa Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Muhammet Demirci HABERTÜRK’te Saynur Tezel Özgentürk’e konuştu.
Başbakan Erdoğan için dava sürecinin başladığını söyleyen Demirci şöyle devam etti:
"Gurbetçi vatandaşlarımız onurlarıyla, şerefleriyle, bin bir zorluklarla bir birikim yapmışlardır. Bir milyon gurbetçinin 30 milyar Euro’su yeşil sermaye holdingleri tarafından dolandırılmıştır. Sayın Başbakan o kadar gurbetçi mi var? Dedi. Fakat Başbakan sadece Almanya’daki gurbetçileri kastetti oysa biz tüm Avrupa’daki gurbetçilerden söz ediyoruz.
Gurbetçi vatandaşlarımız ellerindeki paralarını kaptırdıktan sonra o kadar talihsiz olaylar yaşadılar ki. Bazıları kahırlarından hasta olup, öldüler. Bu durumda binlerce insan var.
Sayın Başbakan o günkü toplantıda, ‘Paraları verirken bana mı sordunuz’ dediği zaman salondakiler alkışladı ancak o salonda bulunanların da yüzde 70’i mağdurlar içerisindedir. Bu acı bir durum. Ama o salondakiler Sayın Başbakan’ın yandaşlarıydı. Orda hocalar bile vardı.
GURBETÇİLER BU PARALARI VERMEYE NASIL İKNA OLDU
Bu insanları dolandıran holdingler dini öyle bir şekilde kullandılar ki insanlarımız inandı. Çünkü insanlarımız din konusunda çok hassastır. Bu insanlar, gurbetçilerimizi kandırmak için şu sözleri söylediler: “Sizin bankalardan aldığınız paralar haramdır, Türkiye’de ekonomi Yahudilerin elindedir. Türkiye elden gidiyor. Siz Türkiye’yi kurtaracaksınız, Anadolu Aslanı olacaksınız. Sizin çocuklarınız gelecek fabrikalarımızda çalışacak. Sizler yaşlanınca Türkiye’de rahat yaşayacaksınız. “ Bu süreçte yıllarca arkasında namaz kıldığımız hocaları kullandılar. Hocalar bu konuda vaazlar verdi. Hatta bu adamalar gelip bizlerle namaz kıldılar. Gurbetçilerimizi bu şekilde ikna ettiler.
Biz insanlarımızı bu konularda hep uyardık ancak öyle insanlar vardı ki, önemli kurumlarda çalışın insanlar geldi. Gurbetçilerimizi inandırmak için çek ve senet verdiler. Çekin yaptırım gücü var ancak çekin günü dolunca çek kanununu değiştirdiler ve bu olaydan sıyrıldılar.
‘ALİ BACAN İLE GÖRÜŞTÜM’
Sayın Babacan’la görüştüm ama bu göstermelik bir görüşmeydi. Başbakan sözünde durmak istedi.Ali babacan’a tüm belgeleri verdik. Babacan hiç cevap vermedi.
Başbakan’ın bizim için söylediği sözler bizi çok üzdü. Bu sözler 1 milyon kişiye söylenmiştir. Biz kaptırdığımız paralara üzüldük ama Başbakan’ın bizim gibi şerefine, onuruna toz kondurmayan insanlara söylediği sözler bizi daha çok üzdü. Ben Başbakan’ın bu tavrını kınıyorum. Bu davranış ne başbakanlığa ne de Müslümanlığa yakışıyor. Başbakan bize hakaret etti. Sayın Başbakan hakkındaki dava dünden itibaren açıldı.
Bizim Türkiye’de başvurmadığımız kapı kalmadı ancak bir sonuç alamadık. O yüzden hakkımızı Almanya’da arıyoruz. Bu konuda açtığımız ve kazandığımız davalar var.
Biz Alman Hükümeti ile de temaslara geçtik. Bize sorunlarımızı Merkel’e ileteceklerine dair söz verdiler.Bizden kesin deliller istiyorlar."
Haberturk
Çok komik ya sıf tayyip(n)e yalakalık olsun diye orda alkış tuttular.Bu başbakanın kaçıncı denyoluğu ananı alda git vs. vs. bana mı sordun dio vatandaşa,önceden arayıp sana mı sorsaydı, sayın başbakanım para yatırıcam nasıl uygun mu yada paramı nereye yatırayım buraya yatırırsam bunlar bi götlük yaparmı bi bilgin varmı mı dicekti.
Başbakanın görevi sorunları çözmeye çalışmaktır.Onu ilgilendirmiyor bile olsa en azından bana mı sordun demesi gerekmiyor.
Başbakanın biraz diksiyon kursuna ihtiyacı var bence.Yada birilerinin kendisine TC başkakanı olduğunu hatırlatması gerekiyor.Türkiye okeye 4.üncü aramıyor.Sorunları çözecek,halkın haklarına savunacak,onlara yardım edecek başbakan arıyor. -
''BAŞBAKAN, ÖNÜNE GELENİ AZARLIYOR''-
Deniz Baykal, ekonomiyle ilgili değerlendirmelerde bulunurken,
mevcut kur düzeyinin kalıcı olduğunu, hatta yükselme eğiliminin
bulunduğunu savundu. Geçtiğimiz günlerde ''bir piyasa devalüasyonu
yaşandığını'' kaydeden Baykal, bu olayın sonucunda faiz oranlarının da
yükseldiğine işaret etti.
Türkiye'nin, izlenen ekonomik politika nedeniyle giderek daha
fazla borçlanmak zorunda bırakıldığını kaydeden Baykal, işsizliğin
tehlikeli biçimde arttığını, açıklanan ''bol makyajlı resmi
rakamların'' ise gerçeği yansıtmadığını savundu. Baykal, sözlerini
şöyle sürdürdü:
''Ekonomi açık veriyor, açık verince borç geliyor, borçlanınca
faiz ödeniyor, faiz ödenince, yatırım yapılamıyor, işsizlik ortaya
çıkıyor. İşsizlik olunca yoksulluk yaşanıyor ve bu kısır döngü ortaya
konulunca Başbakan, önüne geleni azarlıyor. Çiftçiyi, işsiz genci
büyükelçiyi azarlıyor. Önemli olan Başbakanımızın tedavi edilmesi,
buna ihtiyaç var. Bunun yolu; ekonomiyi, bunalım üreten bir ekonomi
olmaktan çıkarıp, mutluluk, rahat, özgüven üreten bir ekonomi haline
dönüştürmektir.''
-
Bu insanlar madur,neticede Tayyip Erdoğan ın da böyle birşey söylememesi gerekirdi.Bence bu paraları kaptıran insanların da suçu var bu olayların olmasında.Sonuçta dini inançlarını bu kadar kullandırtmak da ne oluyor."Türk bankalarındaki paralar haramdır" falan bu tarz şeylere kanabilecek insanların olması beni üzüyor.Herkes din i kullanarak birşeyler elde etme peşinde.Yöneticilerimizde böyle dolandırıcılarımızda!!Acaba nerden geliyor bu benzerlik yoksa birbirlerinden farkları yok mu???
-
Akpciler para biriktirsin göndersinler olmazsa tayyipin gitmeye parası yoktur.Çocukları açlık sınırında nede olsa :)
-
oncekiler cok iyiydi sanki aq buna mana bulmayin bence en dogrusunu yapmis bunlar sikildiler geldiler tayyibin altina ne yapicakti gelin ulke batiyor kurtarmaya calisiyoz bide sizemi arka cikalim kotu gunde gavur iline kactiniz paralarinizi gothe kacinda aman canim basbakanim aman canim turkiyem oluyor
evim de 1 tane eski televizyon varken su anda 2 televizyon 1 bilgisayar varsa cebimde param ile rahat gezip yigebiliyorsam tayyibin yaptiklalari buna en buyuk etkendir -
stildram +13214
-
Abi ne kadar .alaksın sen ya adam mağdur olmuş sen başbakansın banane diceksen ne zik arıon orda.
Allahım yaa offff
Eşeği Altın semere vursan EŞEK YİNE EŞEKTİR. -
@stildram;
herkes senin gibi değil, herkesi kendin gibi düşünme! -
işsizlik artıyor,ekonomi durgun,stildram saçmalıyor,rte cebine para koydu her halde arkadaşın:)
-
bu başbakan denen adam dangalak. ne bi uslup ne bi mantık var. Allah belasını versin. ülkenin içine 2 ylda sıctı kasımdada sktrp gider edindiği mallarla abd de krallar gibi yaşar
-
yooo kasim olmamali en azindan adam gibi zamaninda secime de gitmesini bilmeliyiz.5 senesini doldurmali demokratikce.90 lari biz yasadik biliriz bilirsiniz belkide turkiye boluk porcuk lanet olasi koalisyon mezbeleleriyle yonetildi yonetilmedi somuruldu vesaire bunlari icin bisey demiyorum bunlarda torbadan geldiler.%40 la %34 lük payla iktidar oldular.umarim mllt sagduyuya yonelir.ulke irtifa kaybetmez bi daha 90 lar gibi hatta 2001 e kadar .utanc verici goruntulerden ornek vermeme gerek yok.olmeyi bekleyen 2001 de en buyuk zokayi kicimiza sokan ekiple birlikte basindaki ecevit densizi.ben babam olsa bile ayni tepkileri koyarim.ben dusuncelere bakarim kisilere degil.rte zararli evet bu ulkede arap milliyetciligi yapan densizlerin basindadir.elimde olsa onlar gibi olan herkesin kellesini ucururum.ama su an alternatif te yok aksi bir gercek.ben hosnut degilim bu ve gerizekali ekibine ama elimizde bu var sener sen in bi filmdeki rolundeki gibi:)).simdilik bunlarda turgut ozal li yilllardaki gibi bi populizm ruzgariyla gidiyolar yoksa teknik bi yapi yada altyapi vesaire hic bi materyalleri yok.
saygilarimla mlllt.
Toplam Hit: 4324 Toplam Mesaj: 29