Erişim Sağlanamayan Bir Bilgisayarın Masaüstü Arkaplanını Değiştirmek Mümkün Müdür ?
-
underzero bunu yazdı:
-----------------------------whoobay bunu yazdı:
-----------------------------Windows 7'de aktif masaüstü resmi alttaki klasörde yer almakta. Bir linux live cd ile aynı isimdeki TranscodedWallpaper.jpg dosyasını değiştirirsen başarılı olacaksın.
C:\Users\KULLANICI\AppData\Roaming\MicrosoftWindows\Themes\TranscodedWallpaper.jpg
-----------------------------
bu sekilde erisebiliyorsan trojen de bulastirirsin,
dosya da silersin, olusturursun ;)
ouz hangi live cd ile eristin sen ?
-----------------------------abi kendi kullandığım bilgisayarda klasöre gittim dosyayı değiştirdim explorer.exe'yi kapatıp açınca wallpaper değişti.
herhangi bi live disk ile erişilebilir, basitlik için mint ya da ubuntu, çabucak işimi halledeyim dersen slax'la falan açılır.windows sistem dosyaları çok korunmasız durumda, profesyonel bi kullanıcı dosya şifreleme, bios kilidi falan koymadığı sürece 3-5 dakkada kullanıcının bütün dosyaları çarşaf gibi karşına çıkıyor daha önce sistem dosyalarına bu yolla çok ulaşmışlığım var, herhangi bi dosya silme, trojan bulaştırma niyetim yok yapmam gereken yalnızca bilgisayarını açan kullanıcıya bi sürpriz yapmak :) -
o6u2 bunu yazdı:
-----------------------------whoobay bunu yazdı:
-----------------------------Windows 7'de aktif masaüstü resmi alttaki klasörde yer almakta. Bir linux live cd ile aynı isimdeki TranscodedWallpaper.jpg dosyasını değiştirirsen başarılı olacaksın.
C:\Users\KULLANICI\AppData\Roaming\MicrosoftWindows\Themes\TranscodedWallpaper.jpg
-----------------------------evet kendi bilgisayarımda denedim sonuç verdi, eyvallah kardeş sağolasın :)
-----------------------------Rica ederim 66u2. İşin görüldüyse iyi.
-
Bunun yapılmasını önlemek için korumalı dosya sistemi kullanmak gerekiyor fakat onunda recovery olayı yok, diskin bozuldu diyelim data falan kurtaramıyorsun, dışarıdan boot etsen dahi diske mount olamıyorsun linuxla, toshiba satellite ların bazılarında bu özellik yüklü geliyor u300 lerde driver cdsinde programı vardı. IBM thinkpadlerde de benzer bir koruma mevcuttu diskin tek parça ve korumalıysa erişemiyordun, 2 parçaysa sadece sistem dosyalarının olmadığı partationa erişebiliyordun.
-
Hocam O Süpriz ŞAhsi Ve Özel Değilse Capsında Varsa Gösterde Gülek Yaw :D