Eşekle Türkiye Turu
-
Yazık hayvana.. Kuş uçmaz kervan geçmez yerde hayvan kaçarsa ya da hastalanırsa ne yapacaksın ? Motorla gitmek çok daha mantıklı.. Yanına yedek ampüller, yedek sigorta, buji, debriyaj teli, bunları kullanmak için uygun aletler al ve birkaç litre benzin al.. Motorun bakımını yaptır.Özellikle bakımını yaptıracağın ustaya uzun yol yapacağını söylersin.. İş sadece tekerlere kalıyor.Dublex lastik kullanman gerekiyor.. ve lastiker yeni olursa çok daha iyi olur.. Motoruna göre değişir ama genelde 1000 km'de bir yağ değiştirmek daha iyi olur.. yağ değişimide kendin yaparsın.. Artık işin şansa kalır hocam.
-
Motorla grup halinde gezenlere takıl yada hocam hem herhangi bir motora bişiy olursa diğerine binme yedek parça durumu olur hemde yolda molada muhabbet etmeye insan olur. Yoksa gezinin ortalarına doğru atla eşekle konuşmya başlarsın :)
-
zeratul bunu yazdı:
-----------------------------
Motorla grup halinde gezenlere takıl yada hocam hem herhangi bir motora bişiy olursa diğerine binme yedek parça durumu olur hemde yolda molada muhabbet etmeye insan olur. Yoksa gezinin ortalarına doğru atla eşekle konuşmya başlarsın :)
Sonra bir laf varya ;
Etme eşekle muhabbet... :DD::D:D:D:D:D:D: diye başlayan :D:D:D:D:D:D -
-
mürid doğru söylüyor önce atla kısa bir yola çık sonra büyük yol için karar verirsin
-
Hayvanla daha zor olur hocam, motosikletle zevki cikmaz o kadar. En ideali bisiklet.
Ben bu yaz İzmir-Adana bisiklet turu yaptim 1450 km yol geldim bisikletle. İzmirden baslayip kiyi seridinden kamp kura kura ,otel kullanmadan 14 gunde geldim.Muthis manzaralar gordum, muthis deneyimler yasadim. Kimsenin goremedigi koylarda durup, yuzdum vs. Yapman gereken tek sey hayallerinin pesinden gitmek.
Bir kac kare.
http://photos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/319122_2365963311360_1318720774_32895918_7093892_a.jpg
-
Muridcan bunu yazdı:
hocam bütün Türkiyeyi gezme planın var neden güneydoğuyada gelmiyorsun :)
balik_ bunu yazdı:
güneydoğuya da gideriz elbet. akdenizden doğuya geçmek için güneydoğuya girmek lazım. yazmayı unuttum :)
-----------------------------hoca merak etme benim en büyük hayalimdir 100 lerce kişi ile birlikte bir ziyaret güneydoğuyu..:)
Neyse eğer gelmek isteyen olur ise Yüksekova başlangıçlı şırnak batman gibi illerin gezileceği 1 haftalık bir organizasyon düzenleyebilirim..
-
abi partnet bulacan kendine tek olmaz
eşşekle tur atan adam derken elemanı gebze çıkışında görmüştük boynunda şole gemi halatı gibi bi bağ vardı ve at eşşek benzeri bi hayvan üsyündeydi
ama adam resmen acemilik ten gelen askerler gibi rengi benzi atmıştı
-
zone bunu yazdı:
atla gezmek çok cazip bir o kadar da garip bi fikir :))
bence önce kısa yol dene.. memnun kalırsan tekrar çıkarsın.. sonra vurursun kırbacı ver elini karadenize..
her ilde mürit arkadaş vardır onlarla görüşürsün hem.. herkes evine buyur edemese de en azından varlığı yeter:))
atın ihtiyaçları da var yalnız sonra şehrin ortasında ederse peşinden koşmasın esnaf falan :D sen zaten şehre girmicen için sıkıntı yok da hani belki diye
he birde çok detaylı harita lazım-Pc lazım(şarjı da benzin istasyonlarında falan edersin artık :D )-vın lazım(internete girersin arada)- yaz olduğu için çok sıkıntı olmaz zaten..
yada neyse boşver bu gezinti işini :))
he unutmadan birde at kiralamak nasıl oluyor?? fiyatı falan neymiş öğrendin mi?? bende kiralayıp dolaşsam mı biraz diye düşündüm şu an da :D
-----------------------------at kiralama daha çok turistik bölgelerde olur. ben bizim köylülerden kiralayacam. sahibine biraz para verip 1 hafta 10 gün kadar gezerim.
-
Thelordmax bunu yazdı:
Eşeğe yazık olur uzun yol yapan bir hayvan değil. Deve al bir kerelik su içir 2 ay dolaş az yakıyor :)
-----------------------------atlar da susuzluğa iyi dayanıyormuş hocam. ama yiyecek içecek sıkıntısı yok. yazın türkiyede her yer ot çöp, su.