Eşekle Türkiye Turu
-
omerelili bunu yazdı:
-----------------------------
mürid doğru söylüyor önce atla kısa bir yola çık sonra büyük yol için karar verirsin
-----------------------------önce 2 gün bizim dağları felan gezerim. atın performansına göre, huyuna göre uzun yol çıkarım.
-
bisikletle gidersen iyi olur. yakınsa bende gelirim belkim
-
En ideali bisiklet o olmazsa motorsiklet ile yapacaksın bu geziyi ilbahar nisan-mayıs ayları bu tarz geziler için uygun ülkemizde.Hem hava kavurucu olmaz hemde ne öyle yağmur-fırtına derdi yaşamazsın tabi bunalrında ayrı bir zevkiv ardır ama açık serin havada doğanın tam güzelliğini sergilediği zamanlarda yolculuk yapmak tadından yenmez herhalde.
Bisikltele bir gezi hayalim var ama malum diyabet var bende o tarz bir yolculuk sıkıntılı olaiblir benim için.En iyisi fazla yorucu olmayan efor sarf etmeyeceğim motor ile gezi yapmak bakalım önümüzdeki 2-3 sene içerisinde yapıcaz birşeyler.
Bu tarz gezi yapanların bloglarınıt akip ederseniz daha faydalı olacaktır.Yaşanan zorluklar filan açısından baya bir bilgilendirici oluyor.
-
ComputerWolf bunu yazdı:
Hayvanla daha zor olur hocam, motosikletle zevki cikmaz o kadar. En ideali bisiklet.
Ben bu yaz İzmir-Adana bisiklet turu yaptim 1450 km yol geldim bisikletle. İzmirden baslayip kiyi seridinden kamp kura kura ,otel kullanmadan 14 gunde geldim.Muthis manzaralar gordum, muthis deneyimler yasadim. Kimsenin goremedigi koylarda durup, yuzdum vs. Yapman gereken tek sey hayallerinin pesinden gitmek.
Bir kac kare.
http://photos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/319122_2365963311360_1318720774_32895918_7093892_a.jpg
-----------------------------hocam ne yaptın sen yaw :) o kadar yolu nasıl gittin bisikletle ? tamam gidilir ama insan 2 gün ancak dayanır, bacakların nasıl dayandı ? dinlendim diyeceksin ama 1 gün pedal çeviren birisinin en az iki gün dinlenmesi lazım. bacaklar hamlar, tutulur ağrır. sanırım uzun yıllardır bisiklet kullanıyon artık vücut alışmış demekki.
-
ComputerWolf bunu yazdı:
Hayvanla daha zor olur hocam, motosikletle zevki cikmaz o kadar. En ideali bisiklet.
Ben bu yaz İzmir-Adana bisiklet turu yaptim 1450 km yol geldim bisikletle. İzmirden baslayip kiyi seridinden kamp kura kura ,otel kullanmadan 14 gunde geldim.Muthis manzaralar gordum, muthis deneyimler yasadim. Kimsenin goremedigi koylarda durup, yuzdum vs. Yapman gereken tek sey hayallerinin pesinden gitmek.
Bir kac kare.
http://photos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/319122_2365963311360_1318720774_32895918_7093892_a.jpg
-----------------------------Benim hayalimdir hep bisiklet veya farklı bir araçla (motosiklet olabilir) hataydan başlayarak türkiyenin tüm sahil şeridini gezmek. Sen hemen hmen yarısını yapmışsın..
Keşke bende vakit bulabilsem... Öğrenci olsam bu yaz kesin yapardım...
-
bende bisikletle tur yapmak istiyorum vakit de bol ama para yok ne yazıkki,
-
Hoca 14 günlük turda 130 TL yamaç paraşütü için verdim , onun dışında 300 lira falan masrafım oldu, sırf suya ve yemeğe gitti o da :) Yani maksimum 500 TL gibi bir maliyetle bu turu bitirdim. Para o kadarda büyük engel degil, kaldı ki beş parasız dünyayı dolaşan bisikletli gezginler var.Hatta bizim elemanlardan birisi Türkiye'yi dolaştı parasız.
-
:D:D:D
-
eşşekte bi canlı sonuçta tamam yük hayvanı falan ama kısa mesafe için..hadi yolda anlaşamadınız ne yapacan uzun yolda olmaz hocam,
motosikelt yada sağlam kalite bi bisklet ile çıkman lazım..