folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Eski Cep Telefonlarımızı Kullanalım

Eski Cep Telefonlarımızı Kullanalım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cxa1191s
    cxa1191s's avatar
    Erkek

O dediğinizi yapmak teknik olarak zoedur. Pek az modelde bunu başarabilirsiniz. Nedeni çok basit.

Telefon A frekans aralığından alıp, B frekans aralığından gönderme yaparken baz istasyono tersini yapar. B den alıp A da yollar. Bu şekilde birinin aldığı frekansdan diğeri yollar.

Şimdi eğer sen her iki cihazda A dan alsın-göndersin veya B den alsın göndersin tersen cihazlar donanım olarak bunu yapamazlar. Misal verici katlarını değiştirerek normali dışında farkı frekanslara getirmeye kalktığında çıkış katı  gerekli sinyali okuyamaz. Benzer şey Almada da geçerlidir. Alıcı katlarına müdahale rtlmen lazımki alıcı katı donanımsal olarak alış hassasiyetinden çok şey kaybeder. 

Sen bu sev dayı unut gitsin. 

Ahanda adresim www.bdy.gen.tr
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ecstatic_60
    ecstatic_60's avatar
    Erkek
    hacı yorumları okumadım ama bu senin dediğin bas-konuş özelliği değilmi yaa...zaten var yeni çıkan telefonlarda gidip ayarlarını yaptırıyosun aynen telsiz gibi kullanıyosun...kuzenimin iş yerinde öle yapıyolar
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kreston
    Kreston's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    cxa1191s bunu yazdı:
    -----------------------------

O dediğinizi yapmak teknik olarak zoedur. Pek az modelde bunu başarabilirsiniz. Nedeni çok basit.

Telefon A frekans aralığından alıp, B frekans aralığından gönderme yaparken baz istasyono tersini yapar. B den alıp A da yollar. Bu şekilde birinin aldığı frekansdan diğeri yollar.

Şimdi eğer sen her iki cihazda A dan alsın-göndersin veya B den alsın göndersin tersen cihazlar donanım olarak bunu yapamazlar. Misal verici katlarını değiştirerek normali dışında farkı frekanslara getirmeye kalktığında çıkış katı  gerekli sinyali okuyamaz. Benzer şey Almada da geçerlidir. Alıcı katlarına müdahale rtlmen lazımki alıcı katı donanımsal olarak alış hassasiyetinden çok şey kaybeder. 

Sen bu sev dayı unut gitsin. 

Sanırım ben bi ayrıntıdan bahsetmeyi unutmuşum. Benim söylediğim 2 telefonu walkie talkie gibi kullanabilmek. Yani tek telefonla yayın aralığı içinde bulunan bütün telefonlarla görüşebilmek değil. Dolayısıyla teknik olarak zor bişey yok. A'nın gönderdiği frekans B aldığı frekans. B nin gönderdiği frekans da A'nın aldığı frekans olucak. (buna da full-duplex deniyor sanırım)

Zimbabwe
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cxa1191s
    cxa1191s's avatar
    Erkek

Beni anlamamışsın. Şimdi;

Tüm telefonlar A dan gönderip B den alabiliyorlar. Tüm ceplerde bu frekanslar aynıdır. Herhangi bir telefon A dan gönderdiğinde bu sinyali alacak olan telefonunda A dan dinleme yapması lazım. Ama telefonlar A dan dinleme yapacak şekilde donanımsal olarak yapıları gereği çalışmazlar. 

1. telefon A dan gönderdi ama 2. tel veya 100. tel farketmez. A dan dinleyemediği için bu sinyali alan olmaz, iletişimde olmaz. Ama diyeceksinki B en göndersin. Diğer telefonlar B den dinleyebilir. Doğru B den tüm telefonlar dinler ama B den hiçbir telefon gönderme yapamaz verici katları buna uygun değildir ve uygunlaştırılamaz. Yine iletişim olmaz. 

Bilmem anlatabildim mi? 

Ahanda adresim www.bdy.gen.tr
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kreston
    Kreston's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    cxa1191s bunu yazdı:

Beni anlamamışsın. Şimdi;

Tüm telefonlar A dan gönderip B den alabiliyorlar. Tüm ceplerde bu frekanslar aynıdır. Herhangi bir telefon A dan gönderdiğinde bu sinyali alacak olan telefonunda A dan dinleme yapması lazım. Ama telefonlar A dan dinleme yapacak şekilde donanımsal olarak yapıları gereği çalışmazlar.

1. telefon A dan gönderdi ama 2. tel veya 100. tel farketmez. A dan dinleyemediği için bu sinyali alan olmaz, iletişimde olmaz. Ama diyeceksinki B en göndersin. Diğer telefonlar B den dinleyebilir. Doğru B den tüm telefonlar dinler ama B den hiçbir telefon gönderme yapamaz verici katları buna uygun değildir ve uygunlaştırılamaz. Yine iletişim olmaz.

Bilmem anlatabildim mi?

Hocam ben seni anladım da galiba ben anlatamıyorum :) En iyisi örnek vermek. Şimdi cep telefonunun modülasyon olayını bi kenara bırakırsak :

A telefonu 900Mhzden alıyor 800Mhzden gönderiyor olsun. E buna göre de(buna göre de dediğim cihazın alış-veriş frekansını değiştirirsek) B telefonu 800Mhzden alıp 900Mhzden göndericek. Burda yanlış olan ne?

Zimbabwe
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek

cep telefonu olayı öyle basit bişey değil üzerinde de kolay kolay değişiklik yapılabileceğini sanmıyorum.

birincisi cep telefonunun frekans üretebilmesi için sim kart denilen mikroişlemciye ihtiyacı var.

ayrıca bir baz istasyonuna bağlı tüm cep telefonları(bir baz istasyonunu üzerinden  aynı anda yaklaşık 12 kişi görüşme yapabiliyor(eğer sonradan kapasite artırımı yapılmadıysa)) AYNI FREKANS ÜZERİNDEN GÖRÜŞÜR.Diyeceksiniz ki neden o zaman seslerimiz birbirine karışmıyor???

diyelimki siz A baz  istasyonu aracılığı ile bir yakınınızla görüşüyorsunuz ve o baz istasyonunun kapasitesi 12 kişilik olsun.Ve baz istasyonu tam kapasite çalışıyor olsun.Siz farkında bile olmadan sesiniz 1 saniye içerisinde yüzlerce kez kasiliyor ve siz o 12 kişiyle aynı frekans üzerinden  aynı anda sırayla konuşuyorsunuz ama siz farkında değilsiniz.

bu görüşmeyi yapabilmek için baz istasyonuna ihtiyacınız var çünkü telefonun frekansını baz istasyonu belirler.Her baz istasyonunun frekansı farklıdır ve siz hareket halindeyken baz istasyonuna göre frekansınız değişir.

bir cep telefonu basitçe böyle çalışır.Ayrıca bu en basiti.Cep telefonu olayı çok karışık birşey.Tamam hiçbirşey imkansız değil belki birşeyler yapılabilir ama çok zor.

bir cep telefonunu modifiye etmektense elektronik bilginiz varsa kendinize bir telsiz yapmanız daha kolay.

Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ricin
    ricin's avatar
    Erkek

eski telefonlardan dinleme cihazı yapın....en mantıklısı bu eğer yapamyı dusunen olursa tel hattıan baglama da yardımcı olurum......ama simkart ile çalışacak yine :D

mesela ona picli bir devre yaparız siz aradığınızda ortamı dinleyebilrisiniz veya ptt telefon hattına bağlar o hatta arama veya aranma olduğunda tel otomatık sizi arar....ve sizde teli acar dinlersiniz :D biraz masraflı ama heryerden dinleme imkanınız olur :D bunun dışında telefonu diğer ev vb. alarm sistemelrinde kullanabilrisiniz bunu dışında kullanabilmenız için  teknık servis elemanı olmaız gerekır ve o telefonun buun herşeyini bilmenız gerekir :D

kolay gelsin isteyen olursa kefensiz_50hotmail.com eklesin konuşalım :d

üniversite öğrencilerine devre tasarımı yapılır...! tekdag-elektronik.blogspot.com/
Toplam Hit: 3138 Toplam Mesaj: 18