Eski Cep Telefonlarımızı Kullanalım
-
Cep telefonları bildiğim kadarıyla 800-900mhz frekans aralığında çalışıyor. Hücre sistemiyle de iletişim kurabiliyoruz. Şimdi arkadaş bu zımbırtı taa istasyona kadar sinyal yollayabiliyosa (sanırım çıkış gücü 0.6 ile 3 watt arasında o da 7-8kmye kadar yayabiliyo galiba) gayet istasyona yollamadan başka telefonlara da direk yollayabilir diye düşündüm.
Olay özetle şu : cep telefonunu telsiz gibi kullanmak.
Olayın can alıcı noktası ise şu : beleşe iletişim kurabilmek.
Şimdi bu konuda az çok bilgili olan herkes bildiklerini paylaşırsa bişeyler yapabiliriz diye düşünüyorum. -
telefonların uyumluluğu gibi bir sorun karşımıza çıkar. kısaca belli bir frekans üstünden konuşacağımız için ofrekansı sağlayacak cihaz nerde :)
-
kafam iyice karıştı :D şimdi telsiz gibi kullanabilmek için telsizin çalışma mekanizması gibi bir şey gerek buda bas konuş telefonlarda mevcut ama eskilerde varmıdır bilmem. bas konuş telefonlar için ücretsiz servis olabilme ihtimalide düşük.
ya ztn konudan anlayan demişsin :D ben ne anlarım..
eklemeden edemicem :D her türlü arge çalışmalarına destek olabilirim.
-
hacı baskonuş'un yaptığı telsiz gibi deil, yine senin sesini şebekeye(baz istasyonuna) gönderiyo oradan eğer gerekli ise uyduya deilse telefona, yani arada gene bi anten vazifesi gören eleman var, şööle düşün symbian işletim sistemli bi telefonda bas konuş özelliği yok (örnek SX1) fakat bas konuş programları yüklenip sorunsuzca çalışıyor, yani özellik telefonun devresinde deil, tamamen yazılımsal.
Gelelim telsizleştirmeye, sorun şu oluyo, telefonun Rom'una yazılmış sadece şebekeyle iletişime geçebilmesini sağlayan bi program veya programcık ile kısıtlanmış olabileceği, bunun için de yüksek seviyede donanım ve yazılım bilgisi lazım hea? ve tabi Rom'u açık bi telefon lazım (siemenslerin bazı modellerinde açık, en iyi bildiğimde SX1'de açık olduğu) yani oturup telsiz yapsan daa az yorucu olur gibime geliyo. internette profesyonel telsiz cihazlarının bile şemaları var, 2-3 km alan içinde beleş konuşcam die telefona kasma, telsiz yap :D. Bende bu walkietalkielerden vardı zamanında, televizyon antenini antenine değdirince büsürü konuşma çekiyodu hatta bi keresinde 1 kaç cümle polis konuşması geçmişti :)).
-
Şimdi anladım o olayı ama şuda var;
frekans ayarını deiştirebilmek için ufak bi oynama gerekir cihazda (:
ayrıca o frekansa rastgele başkası girip konuşmaları dinliyebilir,heleki mesajlaşmaya hiç girmiyom,yanlış birine gitme olasılığı %99 :D ama eer kasıpta bu işi becerirseniz varya gsm şirketlerini batırırız :D
-
evde ev telefonu işte iş telefonu ...
-
aslında olurda baya bi masraflı olur..
frekans ile oynaya bilmeniz için cihazlar felan war..
nasılsa bir imei değişebiliyorsa buda değişir.. ve istediğinizi elde edersiniz..
o cihazın adı ne ne işe yarar hiç bir fikrim yok ama imei değişirken bi cihaz wardı adını unuttum..
off unuttum yaws. aklıma geldimi sölerim..
aslında konusulur tartısılır ve uygulanırsa olur.. :) KEsinlikle.. :)
edit : arastırılması gereken bence bu telsizlerin iç yapısı ve nasıl bir mantıkla calıstırıldıgı.. :)
-
Gidip bi telsiz alıp (ya da devrelerden yapıp) kullanmayı ben de biliyorum. Piyasada bi sürü üstüne para versen almazlar cinsinden eski telefon var(piyasa dediğim hepimizde yani) Bunları çöpe atmak yerine bundan faydalanmak lazım bence.
Bu konuda pek ayrıntılı bilgiye ulaşamadığım için ben de cep telefonlarının iletişimi hakkında az da olsa bilgisi olan insanlara danışayım dedim.
-
ben bu konunun üzerinde duracam :) hem bos durmaktan kurtulmus olurum :)
telefoncu arkadaslarım war..
en ufak bi bilgi ilerlememi saglıyacaktır..
netten bi arastırma :) ( basladım bilem :p )
-
s.a
kardeş bu konuda ilerleyebilirsen bizide haberdar et bende bu tür çalışmalarla ilgilenirim hayırlı çalışmalar
saygılarımla...
-
hacı bi ara tv de izledim adamım biri çıkmış diyodu böyle bişiler yok radio yayını bile yaparım kocaelinin sınırlarını zorlarım felan