Eski (Çok Eski) Bilgisayarım İçin Linux
-
Arkadaşlar biliyorum internette onyüzbin tane aynı konudan var ama her kafadan bir ses çıkıyor,
Ben sizin tecrübelerinizi (görüşlerinizi değil dikkat) almak istiyorum, yani daha önce çok eski bilgisayarı olup da xxx dağıtımını kurup bilgisayarı uçurmuş arkadaşlar varsa yazabilir mi?
Tekrar vurgulamak istiyorum, görüşleri merak etmiyorum, internette tonla var, adam 32 mb ram var demiş, atlamış herkes pardus kur ubuntu kur diye. Ben deneyip test ettiklerinizi öğrenmek istiyorum, birsürü dağıtım indirip tonla CD ve zaman harcamak istemiyorum :)
gelelim pc lere.
PC 1
IBM pentium II , 64 MB ram , 3 GB harddisk :)
PC 2
Toshiba laptop pentium III, 256 MB ram, 20 GB harddisk.
-
Tecrübe değil ama bakmada fayda var.
http://www.tahribat.com/Forum-Tinyme-Eski-Bilgisayarlariniz-Icin-Linux-Isletim-Sistemi-109401/1/linux/
-
diamonique bunu yazdı:
-----------------------------
http://www.tahribat.com/Forum-Tinyme-Eski-Bilgisayarlariniz-Icin-Linux-Isletim-Sistemi-109401/1/linux/
-----------------------------saol hocam bakıyorum, aramadan "eski linux" "eski bilgisayar linux" vs. aradım ama sonuç çıkmadı (kıyamet alameti)
-
ibm iyiymiş.thinkcentre serisi masaüstü bilgisayar mı siyah kasa ?
-
o6u2 bunu yazdı:
-----------------------------
ibm iyiymiş.thinkcentre serisi masaüstü bilgisayar mı siyah kasa ?
-----------------------------yok hocam beyaz yan kasa :)
-
birinci bilgisayara damsmall linux veya daha iyi bir secim olarak xpud kur. xpud u cok sevmistim. kendine ozgu bir masaustu tasarimi var. normal masaustlerinden cok farkliydi. internet msn vs basit islerini yaparsin 50mb
-
ikinci bilgisayar icin ise once usb slax kur 200mb yer kaplar. programlar felan cok kolay kurulur olmasi gerektigi gibi bir isletim sistemidir. senin pc bunu kaldirmazsa puppy linux kur. puppy nin masaustu daha hafiftir senin pc cok rahat calisir.
-
xpud u bulamazsan ben sana gonderirim, 50 mb
-
slax kur derim ben.. yada kurmaya bile gerek yok usb bellek üzerinden bile kullanabilirsin 250mb yer tutuyor
-
benim eski masaüstü pc pentium4 256 mb ram 40 gb harddiskdi ubuntu gayet iyi çalışıyordu(o zamanki sürümü) tabi uçurmuyordu arada kasabiliyor ama iyi çalışıyordu yada pardus 2008 aynı şekilde oda
-
Sağolun arkadaşlar, @balik, damn small çok kötü ama diğerlerini de indirip deniyecem saol.