folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder Eski (Çok Eski) Bilgisayarım İçin Linux

Eski (Çok Eski) Bilgisayarım İçin Linux

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek
    evet dammsmall linuxu bende begenmedim dedigim gibi cok eski icin xpud, eski icin slax veya puppy. simdi flas diske xpud kurup calistiracam bakalim. uzun zamandir kurmamistim. xpud incelememi yazarim burdan

Ben yüzmeyi ördeklerden öğrendim.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fifsonic
    fifsonic's avatar
    Erkek

balik_ bunu yazdı:
    -----------------------------
    xpud u bulamazsan ben sana gonderirim, 50 mb

bulamadım :)

sinir bozucuyum... inatçıyım... anti ciddiyim... kopuğum... kıskancım.. sevimliyim... duygusalım... üff...deli doluyum... çabuk sinirlenirim a$ığım... sahipleniciym... acımasızım... gizemliyim... Ben Bir FENERBAHÇELİYİM (:
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mad Scientist
    AMpul
    AMpul's avatar
    Erkek

fifsonic bunu yazdı:

balik_ bunu yazdı:

bulamadım :)

bende bulamadım, sitesine baksana http://www.xpud.org/

adamların kendi sunucusu bile yokmuş  :) , balik hocam, sen upload edebilir misin bir zahmet

What I cannot create, I do not understand. — Richard Feynman
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek
    bilgisayarimda var ama simdi cepten baglaniyorum. once ben calistirayimda yarin upload ederim beyler

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek
    xpud denemem basarili oldu, ozellikler sunlar, cok eski bilgisayarlarda hic kasmadan calisabilir, kablosuz aglara baglanabilir, kablolu aglara baglanabilir, internete girebilirsiniz, media player var, resim goruntuleyici var, yazi editoru var, bittorrent istemcisi var, dosya-klasor tarayici var, yedek alma ve alinan yedegi geri yukleme var, goruntu ayarlari, ses ayarlari, dil ayarlari, tarih saat ayarlari vs var, driver kurma secenegi var, ek olarak istediginiz programlari kolayca kurabileceginizi dusunuyorum, menunun birinde flash player, skype ve media codecleri kurmak isterseniz tiklayiniz diyor. bende internet baglantisi olmadigi icin program kurmayi deneyemedim ama basit ve hizli sekilde program kurabileceginizi dusunuyorum. eski pcler icin xpud linux bir nimettir. yakinda tahribatta paylasacam, arayuzu felan cok basit ve cok guzel degisik birsey : )

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DE5TROY3R
    DE5TROY3R's avatar
    Erkek

http://xpud.kionez.org/xpud-0.9.2.iso (64mb)

http://www.pendrivelinux.com/downloads/Universal-USB-Installer/Universal-USB-Installer-v1.5.8.exe (Universal USB Installer)

Bu galiba

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek
    evet o olsa gerek bende penrive linuxtan indirip kurmustum. simdi yine flash bellege kurdum 3 dakikada kuruldu, icinde basit isler icin gerekli temel programlarin hemen hemen hepsi bulunuyor, cok hizli bir sistem ve kapanis suresi sadece 3 saniye :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mad Scientist
    AMpul
    AMpul's avatar
    Erkek

Hemen indiriyorum hocam xpudu çok sağol..

What I cannot create, I do not understand. — Richard Feynman
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviEkran
    MaviEkran's avatar
    Erkek

Hocam, ben linux'e eski, dandik bir bilgisayarım olması sayesinde başladım.

Amd 1000 mhz, 128 MB ramli bir bilgisayarım vardı. win 98 hızlı çalışıyordu ama ikide bir mavi ekran veriyordu garibim. XP de pek bir yavaş kaçıyordu.

Bir yerlerden en iyi seçimin linux olacağını duydum. Bir kaç linux dağıtımı denedim ve beğendim. Gerçekten randıman alıyordum ve mavi ekran gitmişti ayrıca şeker gibi bir masaüstüm olmuşu.

Gel zaman git zaman hazır linux dağıtımları da beni kesmemeye başladı. Daha fazla hız ister olmuştum çünkü biliyordum, Linux'le mümkündü.

Gentoo kurmaya karar verdim. Gentoo'da sistemi kullanıcı sıfırdan inşaa eder ve kullandığı programları kendi sistemine göre optimize ederek derler. Yaklaşık bir ay süren ve gecelerime mal olan çalışmalarım sonucunda, AÇILDIĞINDA YAKLAŞIK 25 MB KULLANAN BİR İŞLETİM SİSTEMİM olmuştu. Evet hızlıydı güzeldi ve 128 MB ramli makinem canavar olmuştu. Programlara tıklıyordum ve anında açılıyordu, mavi ekran da yoktu.

Gentoo linux aylarıma mal oldu, uykusuz gecelerimin sebebi oldu belki 2-3 sınavdan da kötü not almama sebep oldu. Ama sayesinde biraz da olsa linux biliyorum diyebilecek kıvama gelmiştim. Ve okul bittikten sonra bu linux deneyimim iş bulmamda anahtar oldu.

Sırf zevk olsun diye inşaa ettiğim sistem aslında bana mesleğimle iligli çok önemli şeyler öğretmişti: Bilişim okur yazarlığı :) Bu iş sadece win'de word excel bilmekle IE ile iki sayfaya girmekle olmuyor. Biraz teknolojik bir işte çalışacaksanız gerçekten okur yazar olmanız lazım. Linux'le geçirdiğim uykusuz geceler bana bunu sağlamıştı.

Şimdi cillop gibi bilgisayarlarım var ve ev kullanımı için Linux'u nadiren açıyorum. Ve şükrediyorum... İyi ki başladığımda dandik bilgisayarım varmış da ben sistemi adam edebilmek için uğraşmışım. Yoksa mazallah o oyun senin bu oyun senin overcloklarla falan vakit öldürürdüm.

Bence sen de elindeki sistemin kıymetini bil ve ondan en iyi şekilde faydalanmaya bak ;)

Blue Screen of Death
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Erkek

balik_ bunu yazdı:

Hocam mesaj editleme var orda niye onu kullanmıyosunda ardarda mesaj kasıyosun?

diğer konularda da aynısını yapmışsın da merak ettim..

mesela: http://tahribat.com/Forum-Linux-Ve-Virus-111792/2/

Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. Kemal Atatürk
Toplam Hit: 3951 Toplam Mesaj: 22