Eskiden Telefonlara Yapıştırılan Bir Etiket Vardı. Hani Yanıp Sönen?
-
2002-2005 yılları arası mı diyim ne diyim eskiden bir etiket vardı telefonun arkasına yapıştırıyorduk. Telefonla konuşurken o etiketin içindeki led yanar dururdu.
Çok ucuz birşeydi çok eskilerde kullanırdım. Hatta radyasyonu azda olsa emdiğini düşünürdüm :)
Şimdi bulamıyorum onlardan, herhangi bir ismi cismi felan var mı? Kırmızı Türk bayrağı şeklinde yanan vardı hastasıydım tasarımının.
-
annem halen Türk bayraklı etiketiyle beraber 3310 kullanıyor :D şu an nerden bulunur bilemiyorum.
-
Cizeyimmm. Hakkatten. Telefon çalmadan o calardi. O zamanlar led notif. yoktu :d
-
Babamla çok sattık onlardan ben daha 11-12 yaşlarındaydım kapış kapış gidiyordu :)
Bizim evde dolaplarda filan vardır diye düşünüyorum :)
Cep telefonunda çift simkart teknolojisi daha duyulmamışken 3310 için çift sim kart kartı satıyorduk

Telefonun evrimine ve aksesuarına benim kadar aşina biri az bulunur :) O açıdan kendimi şanslı hissediyorum.
Şimdi ki telefonları pek takip etmiyorum ama T10 dan 5110 'a 8310 dan 5210 görünümlü 3310 kapaklarına kadar hepsi gözümün önünde :)
Aranılan şey :

İsmi: flashing stickers
zeybekustasi tarafından 09/Haz/15 20:17 tarihinde düzenlenmiştir -
bunun mekanizması neydi bilen varmı...
nerden elektriği alıyorda led lamba yanıp sönüyordu
-
mrkps bunu yazdı
bunun mekanizması neydi bilen varmı...
nerden elektriği alıyorda led lamba yanıp sönüyordu
tıpkı lumia telefonların kablosuz şarj olması gibi düşün hocam.
ledli yapışkanın arkasında daire şeklinde sarılı bobin teli gibi birşey var. telefon çalarken bir akım dalgası oluşur ve bu sarılı bobine etki eder. böylece çok çok az enerjiye ihtiyaç duyan led ler yanmaya başlar.
tabi içinde ledi flaşör gibi yakıp söndüren birde mini devre gibi birşey var.
yukarıda anlattıığım boyutu biraz yüksek olanlarından.
birde içinde çok küçük saat pili gibi brişey olanından var. o da aynı şekilde elektrik akımını algıladığında hemen devreyi tamamlayıp ledleri yakıyordu.
-
zeybekustasi bunu yazdı

İsmi: flashing stickers
Türkiye'de eskiden peynir ekmek gibi bulunan birşeydi bu. Telefoncuya gider istediğimi seçer alırdım. Şimdi köküne kibrit suyu sıkmışlar sanki hiçbir yerde yok.
Devir değiştikçe trendlerde değişiyor.
Çinden getirtecekler illa bana.
Saol @zeybekustası
-
bunun yapışkan olmayanı ipe baglı olanı da vardı. ama şeyi düşündüm acaba yeni akıllı telefonlarda çalışmıyor mu ki satılmıyor? çünkü düşünüyorum o eski telefonlar çalınca tvlerde yayın da giderdi, ama yeni telefonlarda gitmiyor acaba onla mı alakalı birşey
-
Necatibeyde esnaf olarak bu konuyu aklıma soktunuz yarın bi arayım belki kıyıda köşede kalmıştır birilerinde bulursam gönderirim hepinize
-
Şimdi hatırladım da akraba takmıştı ne garip şey diyordum elektriksiz yanıp sönüyor falan.
Çift sim kart olayını da babam 3310'a yapmıştı açıp kapıyorsun diğerine geçiyor bir daha açıp kapayınca diğerine geçiyordu.
-
falcon bunu yazdı
Necatibeyde esnaf olarak bu konuyu aklıma soktunuz yarın bi arayım belki kıyıda köşede kalmıştır birilerinde bulursam gönderirim hepinize
Hocam ciddi anlamda çok iyi olur. Araştırmanızın sonucunu mutlaka yazın buraya. Beklemedeyim.