folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Eskiden Telefonlara Yapıştırılan Bir Etiket Vardı. Hani Yanıp Sönen?

Eskiden Telefonlara Yapıştırılan Bir Etiket Vardı. Hani Yanıp Sönen?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

2002-2005 yılları arası mı diyim ne diyim eskiden bir etiket vardı telefonun arkasına yapıştırıyorduk. Telefonla konuşurken o etiketin içindeki led yanar dururdu.

Çok ucuz birşeydi çok eskilerde kullanırdım. Hatta radyasyonu azda olsa emdiğini düşünürdüm :)

Şimdi bulamıyorum onlardan, herhangi bir ismi cismi felan var mı? Kırmızı Türk bayrağı şeklinde yanan vardı hastasıydım tasarımının.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MadJack
    MadJack's avatar
    Erkek

annem halen Türk bayraklı etiketiyle beraber 3310 kullanıyor :D şu an nerden bulunur bilemiyorum.

Everyone sees just what they want to see.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek

Cizeyimmm. Hakkatten. Telefon çalmadan o calardi. O zamanlar led notif. yoktu :d

http://www.leyladansonra.com/
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

Babamla çok sattık onlardan ben daha 11-12 yaşlarındaydım kapış kapış gidiyordu :)

Bizim evde dolaplarda filan vardır diye düşünüyorum :)

Cep telefonunda çift simkart teknolojisi daha duyulmamışken 3310 için çift sim kart kartı satıyorduk 

Telefonun evrimine ve aksesuarına benim kadar aşina biri az bulunur :) O açıdan kendimi şanslı hissediyorum.

Şimdi ki telefonları pek takip etmiyorum ama T10  dan 5110 'a 8310 dan 5210 görünümlü 3310 kapaklarına kadar hepsi gözümün önünde :)

Aranılan şey :

İsmi: flashing stickers

zeybekustasi tarafından 09/Haz/15 20:17 tarihinde düzenlenmiştir

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mrkps
    mrkps's avatar
    Erkek

bunun mekanizması neydi bilen varmı...

nerden elektriği alıyorda led lamba yanıp sönüyordu

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek
    mrkps bunu yazdı

bunun mekanizması neydi bilen varmı...

nerden elektriği alıyorda led lamba yanıp sönüyordu

tıpkı lumia telefonların kablosuz şarj olması gibi düşün hocam.

ledli yapışkanın arkasında daire şeklinde sarılı bobin teli gibi birşey var. telefon çalarken bir akım dalgası oluşur ve bu sarılı bobine etki eder. böylece çok çok az enerjiye ihtiyaç duyan led ler yanmaya başlar.

tabi içinde ledi flaşör gibi yakıp söndüren birde mini devre gibi birşey var.

yukarıda anlattıığım boyutu biraz yüksek olanlarından.

birde içinde çok küçük saat pili gibi brişey olanından  var. o da aynı şekilde elektrik akımını algıladığında hemen devreyi tamamlayıp ledleri yakıyordu.

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek
    zeybekustasi bunu yazdı

İsmi: flashing stickers

Türkiye'de eskiden peynir ekmek gibi bulunan birşeydi bu. Telefoncuya gider istediğimi seçer alırdım. Şimdi köküne kibrit suyu sıkmışlar sanki hiçbir yerde yok.

Devir değiştikçe trendlerde değişiyor.

Çinden getirtecekler illa bana.

Saol @zeybekustası

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RotKerim
    RotKerim's avatar
    Erkek

bunun yapışkan  olmayanı ipe baglı olanı da vardı. ama şeyi düşündüm acaba yeni akıllı telefonlarda çalışmıyor mu ki satılmıyor? çünkü düşünüyorum o eski telefonlar çalınca tvlerde yayın da giderdi, ama yeni telefonlarda gitmiyor acaba onla mı alakalı birşey

Fuck Mobb Deep Fuck Biggie Fuck Bad Boy as a staff record label and as a mother fuckin crew. En büyük hayalimi sordu geçenlerde birisi Midtown metrosundan inip Broadwayde bir kaç tur attıktan sonra Union Square Park karşındaki Starbucksda bir kahve içmek.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    falcon
    falcon's avatar
    Erkek

Necatibeyde esnaf olarak bu konuyu aklıma soktunuz yarın bi arayım belki kıyıda köşede kalmıştır birilerinde bulursam gönderirim hepinize

Vurur yüze ifadesi Hyper-V sistemcilerin bitanesi
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pSkpt
    pSkpt's avatar
    Erkek

Şimdi hatırladım da akraba takmıştı ne garip şey diyordum elektriksiz yanıp sönüyor falan.

Çift sim kart olayını da babam 3310'a yapmıştı açıp kapıyorsun diğerine geçiyor bir daha açıp kapayınca diğerine geçiyordu. 

İmza...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek
    falcon bunu yazdı

Necatibeyde esnaf olarak bu konuyu aklıma soktunuz yarın bi arayım belki kıyıda köşede kalmıştır birilerinde bulursam gönderirim hepinize

Hocam ciddi anlamda çok iyi olur. Araştırmanızın sonucunu mutlaka yazın buraya. Beklemedeyim.

Toplam Hit: 3827 Toplam Mesaj: 16
cep telefonu etiketi ışıklı etiket