folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Eskişehir Başkanı Büyükerşen İle Söyleşi



Eskişehir Başkanı Büyükerşen İle Söyleşi

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek
    Arkadaşlar bu söyleşi yakın zamanda Yılmaz hocayla yapılmıştır. Akp ve zihniyetinin işi nerelere getirdiğini trajikomik bi şekilde anlatmış hocamız. 2009’daki yerel seçimler öncesi AKP'nin bu ayak oyunlarıyla Eskişehir'e yapılacak hizmetleri engelleme çabalar,ı Yılmaz hocayı ve bizleri asla yıldırmayacaktır..Çok güzel bir söyleşi olmuş, Midas gazetesindeki arkadaşları tarafsız yayıncılıklarından ötürü kutluyorum.. 


    "Sırıtarak reddettiler"


    Yılmaz Büyükerşen'le yaptığımız söyleşi öncesinde randevu talebimiz tam 10 gün beklediği için, doğrusunu söylemek gerekirse Büyükerşen'in şu sıralar basın karşısında açıklama yapmaya pek hevesli olmadığını düşünüyorduk. Ancak Büyükerşen biraz dolu olmuş olacak ki, tahminlerimizi yanılttı ve daha kayıt cihazımızı bile açmamıza fırsat vermeden konuşmaya başladı.
    "Büyükşehir Belediyesi, tam dokuz buçuk yıldan beri, belediyelerin bankası olan İller Bankası’ndan herhangi bir kredi almamıştır. Çünkü buna gerek görmemiştir. 2007 yılının büyük projelerinin de ihalesi yapılmıştı. Ancak hükümetin Eskişehir'e gönderdiği ödeneklerin azalması sonucu, ek bütçe talebine gittik." 

    Anlayamadım Sayın Başkan, ödeneklerde bir azalma mı oldu? Yani beklediğiniz ödeneklerde. 

    Evet öyle oldu. Seçim arifesinde yetersiz ödenek göndermeye başladı hükümet. Biz de inşaat halindeki projelerin bir an önce bitmesi için ek bütçe ve İller Bankasından kredi talep ettik. Fakat bunu reddederek Eskişehirlilerin hizmet almasını engellediler. Biz Haziran ayında Meclis'e ek bütçe için başvurduk. Bu talebimiz bütçe plan komisyonuna havale edildi. Bütçe plan komisyonu tam bir ay öneriyi oyaladıktan sonra Temmuz'da bazı ek bilgiler istedi. Böylece süreci yavaşlatmak istediklerini anladım. İstedikleri bilgiler saçma sapan şeylerdi. Gerçekte kendilerinin de çok iyi bildiği bilgilerdi. Ama kanunen bu bilgileri talep etmeye hakları vardı ve bunu kullandılar. Sudan bazı talepler ileri sürerek bizi reddettiler.

    Peki böyle bir şeyi Büyükşehir Belediyesi'nin büyük bir borcun altına girmemesi için yapmış olamazlar mı? 

    Olamazlar. Zaten kendilerine ait Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyeleri devamlı surette İller Bankası’ndan kredi alıyor. O zaman seslerini neden çıkartmıyorlardı? Şimdi efendim; bilindiği gibi İller Bankası sıradan bir banka değildir. Yani vatandaşın yastık altında biriktirdiği paralarını gidip yatıracağı, ya da bir işadamının kredi talebinde bulunacağı bir banka değildir. İller Bankası Türkiye'deki bütün belediyelerin ortağı olduğu ve kendi parasını çektiği bir bankadır. Bunu bütün belediyeler kullanır ve çok doğal bir şeydir. Şimdi bizim, İller Bankası'ndan kredi istememiz eleştirileceğine, şimdiye kadar bu bankadan kredi kullanmamış olmamız övülmelidir. 

    Bu uygulamayı, bir vatandaşın çalıştığı şirketten alacağı maaşa mahsuben borç almasına benzetebilir miyiz? 

    (Biraz düşünüyor) Pek sayılmaz. Sonuçta bir kredi bu. Ama evet. Bazı benzerlikler de var. Sonuçta hükümetin zaten bize göndereceği alacaklarımız teminat oluyor bu krediye. Yani bir anlamda zaten kendi paramızı kullanıyoruz. İller Bankasının bir diğer görevi de, merkezi hükümet bütçelerinin yetersizliği halinde projelerin aksamaması, vatandaşın mağdur edilmemesi için ek kaynak yaratmasıdır belediyelere. Ancak bunu AKP'li meclis üyeleri engellediler. Yani Ankara'daki patronlarının kıstığı para musluklarını, buradaki AKP'liler bahane ederek, Büyükşehir Belediyesi'nin kaynaklarını kısma ve Eskişehirlilere hizmet gitmesini önleme yoluna gittiler.

    İyi ama, ortada henüz kesinleşmiş bir şey yok anladığım kadarıyla. Belki de plan ve bütçe komisyonu ek bütçe talebinizi kabul edecektir. 

    AKP'li belediye meclis üyeleri, Eskişehirlilere hizmet projelerini sırıtarak, güle oynaya engellediler. Takkeleri düştü kelleri göründü. Hatta beyinlerinin içi, niyetleri görüldü. Şimdi prosedür şöyle işleyecek; bizden vakit çalacaklar. Ama aslında Eskişehir'e gidecek hizmetleri çalacaklar. Benim bu öneriyi tekrar meclis gündemine getireceğimi çok iyi biliyorlar. Burada da önerimi önce plan ve bütçe komisyonuna götürelim diyecekler. Böylece bir ay daha kazanacaklar, bir başka deyişle Eskişehir'in bir ayını daha bloke edecekler. Plan ve bütçe komisyonu birtakım oyalamalarla bir ay daha işi sürüncemede bırakacak. Sonra abuk sabuk bahanelerle, birtakım ek bilgi taleplerinde bulunacaklar. Bir ay daha kazanıp, yani Eskişehir'e kaybettirip teklifi reddedecekler. Böylece bana mahkeme yolu açılacak. Ancak mahkeme de bir süreç işi. Sonuçta mahkeme elbette ki bizim haklı taleplerimizi yerinde bulacak. Ancak birtakım ayak oyunlarıyla da seçimlere kadar Eskişehir'in hizmet almasını engelleyecekler. Akılları sıra benim seçim öncesinde puan kaybetmemi sağlayacaklar. Fakat bütün bunları Eskişehir halkı görecek. Unuttukları budur. Halkın saf olduğunu düşünerek politika yapıyorlar.

    Merak ettiğim bir şey var. Ek bütçe talebinin reddedilmesi Eskişehir'e gelecek hizmetleri bu kadar olumsuz mu etkileyecek? 

    AKP'li il başkanı ve ekibi, Büyükşehir'in İller Bankası kredi izni talebini reddederek, asfalt tamirini bile engellediler. Bu Eskişehir halkına ihanettir. 

    Fakat bu reddetmenin birtakım gerekçeleri olmalı. 

    Efendim o kadar saçma sapan şeyler ki. Mesela yeni adliye binasının karşısında bir kongre merkezi kuruyoruz. Bu çok önemsediğimiz bir proje. Biz raporumuzda adliye binasının karşısındaki kongre merkezi demişiz. Onlar buna 'efendim buna adliye sarayının karşısındaki değil de, Cumhuriyet caddesinde, adliye sarayının karşısındaki demeliydiniz' dediler.

    Ciddi misiniz?

    Evet, öyle komik şeyler ki! Merak ediyorum; acaba AKP'li il başkanı gece rahat ve huzur içinde uyuyabiliyor mu? Bir keresinde yine böyle politik oyunlar yapıyorlardı. Ben buna Allah'ın Tel'ini üzerine olsun dedim. Bu fırladı, Allah lanet okumaz dedi. Ben ona Kur'an'dan örnekler verdim. Allah İsrailoğullarını Tel'in etmiştir dedim. Şişti kaldı. Daha Kur'an'ı bilmiyor, bir de ortaya çıkmış 'Allah, Kitap' diyerek oy toplamaya çalışıyor. Kirli siyaset bunların yaptığı.

    Peki bu engellemeye karşı siz ne yapmayı düşünüyorsunuz? 

    Şimdi onların belediyeleri de kredi ve ek bütçe talebinde bulunacak. Bizim arkadaşlarımız aynı ayak oyunlarını Odunpazarı Belediyesi'ne karşı da kullanabilirlerdi. Ama kullanmadılar.

    Bu bir sitem mi hocam? 

    Asla. Biz onlar gibi olamayız. Bizim onlardan farkımız budur. Eskişehir halkına ihanet edemeyiz. 
    İsterseniz biraz da yerel seçimlerden bahsedelim. Şimdi pek çok aday adayı ortaya çıktı ve Büyükşehir Belediye Başkanı olmak istediklerini söyledi. Bunlar sizi rahatsız ediyor mu? 
    Etmiyor. Ben halkımın karşısına alnım açık, başım dik çıkacağım. Eskişehir'i hiçbir zaman yalnız bırakmadım. Eskişehirliler de beni hiç yalnız bırakmadılar.

    Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı da açıkladı adaylığını. 

    Olabilir. Demokratik hakkıdır. Bende rahatsızlık uyandırmaz.
    Bir de çalışacağınız ekip meselesi var. Mesela Eski Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, yeniden aynı bölgede aday olacağını söyledi. Bu sizi mutlu etti mi?
    Benimle uyum içinde çalışacak birisi olması yeter. Bu Ataç olur mu? Olabilir tabii, zaten tecrübesi de bulunuyor. Neden olmasın? Ancak bir önceki seçimlerde Bülent Ecevit bana tam yetki vermiş, çalışma arkadaşlarımı kendimin seçmemi istemişti. Bu seçimlerden önce bana aynı serbestinin yeni DSP yönetimi tarafından verileceğini zannetmiyorum.

    Biraz daha açık konuşur musunuz? 

    (Gülüşmeler oluyor) Ben söyleyeceğimi söyledim. Çok teşekkür ederim.
    Hocam son bir soru. Önümüzde bir seçim var. Bu seçimde kazanmak da var, kaybetmek de. Hiç düşündünüz mü kaybedersen ne yaparım diye.
    Yani şimdi biliyorsunuz ben emekli bir profesörüm. Hayatıma devam ederim. Kitaplarıma dönerim. Basının da aracılığıyla Eskişehir halkını bilinçlendirmeye çalışırım. Rahat durmam herhalde; muhalefet de yaparım ve o zaman onlar (AK Partilileri kast ediyor) nasıl sorumlu muhalefet ve etkili muhalefet yapılırmış, benden öğrenirler. Bu arada bir torun büyütüyoruz. Tabii çocuk sevgisi çok güzel bir şey. Ama torun sevgisi bir başka. Küçücük çocuk bir de dile geldi. Şimdi geçenlerde, 'Dede sen anneannemi hiç öptün mü?' demesin mi? Şimdi ne cevap vereceksin çocuğa?.. Allah sevdiği kuluna hayırlısı neyse onu verir. Seçimi kaybetmekten korkmuyorum. Asıl siyaseti bir rant aracı olarak görenler korksun seçim kaybetmekten.

    Bize değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz Sayın Başkan. 

    -------------------

    Bu adam kral adamdır.Eskişehiri öyle bir hale getirdiki bize gelen akrabalarımız (biyana,hollanda,bulgaristan, austuralya) Eskişehire resmen hayran kalmışlardı (tabi 10 gün kadar kaldıktan sonra).Sanatta, sporda ve bir çok yönde ilerlemiştir.Bir tranvay yapmıştır oturup adamları ile kendileri çizmiştir bunu7 bir çok ülkeden sipariş şeklinde güzelliğini desteklemişlerdir.

    Yani kral bir adamdır kendisi.Akpnin kör seçmenine ramen eskişehirin ilk 2 kez başbakanlık yapan adamıdır.Kör seçmen diyorum akpnin çıkarttığı adam 5 para etmez.Yerel yönetimde siyasi partiye bakılmaz.Şu an büyükerşen akpden aday olsun oyum akpyedir.Fakat akp adayı salağın teki olmasına ramen akpciler akpye atmıştır.işte bu kör seçmendir.

    Neyse böyle bir yazı işte :) 

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Empyrium
    Empyrium's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Haziran/2008
    Erkek
    Bende eskişehirliyim bundan sonra.. orda herkes çok övüyor bu adamı.. anlat anlat bitiremediler :D

    Konuşsam tesiri yok , Sussam gönül razı değil..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek

    abi adma çok yenilikler yaptı.Eksişehire önceden hiç bir dğeişiklik yapmayan adamlar geldi.Fakat 10 sen öncesi ile şimdi bir değil.Bir şehir normalde gelişir fakat bu kadar dğeil.

    Odunpazarı evleri yenilendi, sanat merkezleri açıldı(opera şu bu vs..) , spor emrkezleri açıldı üsteelik insanlar bunlara rahatlıkla gidebiliyor.Eskişehirde par bahçeler mükemmel oldu, tranvay geldi hemde yılmazbüyükerşen yapımı, birçok ülke sipariş verdi :).Porsuk çayı süper oldu, yollar, kaldırımlar inanılmaz gelişti.

    Eskişehir sosyal bir kent.Bu kadar küçük ama ehrşeyi olan, bu kadar büyük ama ucuz olan başka bir kent yok :).Kafeler şunalr bunlar ohooo.Hel gece alemi :) istanbulla sidik yarıştırır.

    Biraz resimlerle eskişehir

    http://img255.imageshack.us/img255/2162/99151326kj8.jpg

    http://img224.imageshack.us/img224/2342/5bc9c028712d4fe99d46d29wu3.jpg

    http://www.cihancantas.com/Pic/Esk/eskisehir_28.jpg

    http://www.eskisehirfoto.com/albums/esk/normal_atesomer_tar-35.jpg

    http://www.eskisehirfoto.com/albums/userpics/10001/normal_504_DSC03734.jpg

     http://www.eskisehirfoto.com/albums/esk/normal_14inek.jpg

    Bu ineklerin üstünde ben yere çöp atarım, kurallara uymam çünkü ben bir ineğim :) yazıyor anlayana!!

    http://www.eskisehirfoto.com/albums/esk/normal_cat08_res071.jpg

     

     

     http://img187.imageshack.us/img187/3110/eskisehir2yr1.jpg

    http://www.yenimakale.com/gresimler/eskisehir.jpg

    http://www.eskisehir.cydd.org.tr/Web%20Sitelerim/yonetim/eskisehir.jpg














    yılmaz büyükerşenin diktiği heykenlerden bir kaçı :)

    http://www.eksiportal.com/uploads/post-76-1141507906.jpg

    http://www.negatif.com/fotolar/883/9883/c74fd144890521aedfbd470291c36831.jpg

    http://img73.imageshack.us/img73/6938/203dt8yg.jpg
    http://img160.imageshack.us/img160/7060/heykel1kh0.jpg

    değiştirilen eski halden şimdiki haller gençlik merkezi

    http://img467.imageshack.us/img467/5341/haller5af13nw.jpg

    http://www.midasgazete.com/yonetim/images/haller.jpg

     http://www.journyl.com/files/post_gallery/1204469221/46.jpg

    http://img46.imageshack.us/img46/6844/40457220074341201df6.jpg

     http://wowturkey.com/tr165/k_Ismail_K_20070614_Eskisehir_003.jpg

    Şimdilik bu kadar :)

    Daha gece alemi varda formun mna koymiyim.222, buda, hayal kahvesi başlıca gece mekanı.Türkiyenin en büyük mekanı diyorlarda 222 için.Lunaparkta var lan :D

    Eskişehir buluşması yapılabilirdi aslında fakat..Neyse.

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SilenC3
    SilenC3's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Mart/2007
    Erkek
    zumsuk dediğim gibi artık ankaradan soudum sonuna kadar eskişehirliyim lan :D

    Ben giderken sen dönüyodun, sen benden daha fazla şey bilirsin vs.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Empyrium
    Empyrium's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Haziran/2008
    Erkek
    ah bide porsuk temizlense :D başlarına sağlam filtreler yerleştirilse? o porsuk olur sana cennet pınarı :D 

    Konuşsam tesiri yok , Sussam gönül razı değil..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek

    Empyrium bunu yazdı:
    -----------------------------
    ah bide porsuk temizlense :D başlarına sağlam filtreler yerleştirilse? o porsuk olur sana cennet pınarı :D 
    -----------------------------

    şimdi porsuk tutuluyor barajlarda su biriktiriliyor porsukta çalışma var.Seneye bizim evin önünden gemiye binicem çarşuya gidicem.Bildiğin venedik :)

    Büyükerşen tmeizlemek için uğraşıyor baya elemanı yamulttu pislik boşaltan bakalım hayırlısı

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DestinatioN
    DestinatioN's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Mart/2007
    Erkek
    oha lan ne güzel olmuş öle yeminle taşınasım geldi aq

    destination@tahribat.com
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bandit
    Bandit's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Nisan/2007
    Erkek
    eskişeerin kızları güzeldir:D evlenilcek kız buldummu bırakmıcam amk:|

    * Bugün Türk-Kürt yarın ÖzTürk-Arap Türkü- sonra İşçi-Memur en son Ali-Veli-Mehmet... Ahmet Kaya
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Aralık/2002
    Homo

    ben birkaç saatliğine geldim aşırı beğendim yaşanıcak yer bu ya, İstanbul mu? kaç kere gittim kaç gün kaldım ama salla, Eskişehir gibi değil bence.

     


    ________ inspired by love and guided by knowledge _______
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek

    abi :D eskişehirin kendisi güzel, kızları güzel..

    Bi tek sevmediğim şey sürücüleri acayip mq..Büyükşehir ile ufak şehir arasına sıkışmışlar.Bizim dükkan tam böyle kırmızı yanarken sağa doğru yeşil ok yanan bi yerde.Mna koyim nasıl korna basıyor herifler..Çıkıp bağırıyoruz abi.

    Bi bursa gibi değil.Bursayı seviyorum geçri minibüsle girdim ondanmıdır bilmemde sinyal veirp şerit değiştirirken adamlar yol veriyordu.Ne bileyim daha tam uyum sağlayamadılar eskişehire..

     abi lan bu dümbük iice şişiriyor demeyin fakat

    izmir, ankra, istanbul, bursa, antalya vs... gezdim baya bi şehir gezdim.Fakat eskişehir gibisi yok.

    Çünkü ben büyük şehir sevmiyorum izmir şu bu gibi.Eskişehir hem çok küçük hemde çok büyük :) yani bölgesel olarak küçük fakat içerik olarak çok zengin ve çok ucuz bir şehir.Düzcenin mna koyim göt kadar yer çok pahallı.Fakat eskişehir öyle dğeil.

    Eskişehirin bi büyüsü var.Yani mini etekli-beli açık bir kız ile türbanlı bir kız geziyr bakıyorsun lan noluyor diyorsunuz.Yani burda kürtsün, türbanlısın, mini eteklisin vs.. yok.Biraz krolar doldu dik dik bakıyorlar ürkütüyorlar bizim ünili kızları fakat oldukça birbiriyle iyi yaşamyı bilen bir şehir.

    Tek sorun oldukça sakindir :) yani kapkaç şu bu bakımından.Çünkü her türlü mafyanın dinlenme yuvası olmuştur.Sedat peker (çok sevdiğim bi kişi :D) eskişehirden ev aldıktan sonra ufak mafyaları siktir etmiştir.

    Yani alt yapısal olarak çok karışıktır.Eskişehir karışırsa Türkiye zor dizginler.Örneğin büyükerşen dediğimiz başbakanın makamında 80 darbesinin kararı alınmıştır.Türkiyede büyükerşen kadar derin bağlantıları olan sayılı adam var.Kaç mahkeme açıldı ve kapandı :) herkesin açıklarını iyi bilir.

    Diğer bir örnek şehirde 32 kilise varmış.Ben yalnızca bir tanesini bilyiorum oda ayrı bir mevzu.Yani herşeye ramen bu şehirde yaşanılır....Öyle istanbul gibi güzel boğazımız, manzaralarımız şu bu yok.Fakat bir kaç arkadaşın olsun eğlenmek iste her türlü eğlenirsin dikkat edin paranız olsun demiyorum.Eskişehirde yaşamak çokta pahallı dğeil!

  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Khellix
    Khellix's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Haziran/2006
    Erkek

    Tam bir avrupa kenti gibi,insanın taşınası geliyor.

     Geçen yaz başında gittiğimde

    --Gece 1'de caddeleri  kızlar,erkler,yaşılısı genci doldurmus ,dönüp birbirine bakan yok.istanbulda olsa götürürler.Yanliz başına 3 kız saat 1!de geziyorlardı

    ohaa dedim.

    ---Cok cesitli bar,cafe,restoran vs  var.İstanbulla,ankarayla yarışır.İstiyenler icin gece hayatı saglam

     ---2 tane üniversitenin olması şehire ayrı biri hava katmis,halkı öprenciyi seviyor.Metalcisi,emosu,rapçi.. her tür adam geziyor sokaklarda

    ---Yerler tertemizdi,belediye süper çalışıyor.

    --- Ev fiyatları cok ucuzlamıs şu aralar duyduguma göre toki konutları yüzünden.


    Nullum crimen sine lege
Toplam Hit: 5870 Toplam Mesaj: 27