folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Esnafına Sahip Çık Türkiye! [Reklam]

Esnafına Sahip Çık Türkiye! [Reklam]

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Projeyi ayrı tutarak söylüyorum ama esnafın amk. Beter olsunlar. Elini sallasan hırsıza, dolandırıcıya çarpıyor. Ülke şu haldeyse zaten onların çoğunluğunun siyasi tercihinden kaynaklanıyor. Şu ülkede yaşanan en olumlu hadiselerden birisi büyük marketlerin açılıp bunları batırmasıdır. Etrafa eski zamanlarda bayat, sahte, kalitesiz malları fahiş fiyatlarla nasıl sattıkları hala dün gibi aklımda. Biraz dükkanı iş yapanın saygısız tavırlar sergilemesi, "işine gelirse" tavırları yapması da ayrı konu. Bugün de aynı durum devam ediyor. Bunların akıllanacağı yoksa ortadan kalkması daha hayırlı demektir.

anonim6918524 tarafından 31/Oca/21 06:36 tarihinde düzenlenmiştir

λ
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karabudun
    karabudun's avatar
    Erkek

Bu memleket de bütün kötülüklerin anası, esnaf ve köylüdür. Bunlar tamamen batmadan hiçbir şey düzelmez. Ha bu arada yaşlar da yanar tabi.

karabudun tarafından 31/Oca/21 14:24 tarihinde düzenlenmiştir

"Bugünden geru divanda, dergahta, bergahta, mecliste ve meydanda Türkçeden başka dil kullanılmayacaktır." KaramanoğluMehmet Bey - 1277 -
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    C_e_Z_a
    C_e_Z_a's avatar
    Erkek

sana bi p.m attım, böyle projelere hastayım =) 

Makaleyaz.Net - Türkiye'nin Makale Alım-Satım Platformu
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dodger
    dodger's avatar
    Erkek
    FireX bunu yazdı

Projeyi ayrı tutarak söylüyorum ama esnafın amk. Beter olsunlar. Elini sallasan hırsıza, dolandırıcıya çarpıyor. Ülke şu haldeyse zaten onların çoğunluğunun siyasi tercihinden kaynaklanıyor. Şu ülkede yaşanan en olumlu hadiselerden birisi büyük marketlerin açılıp bunları batırmasıdır. Etrafa eski zamanlarda bayat, sahte, kalitesiz malları fahiş fiyatlarla nasıl sattıkları hala dün gibi aklımda. Biraz dükkanı iş yapanın saygısız tavırlar sergilemesi, "işine gelirse" tavırları yapması da ayrı konu. Bugün de aynı durum devam ediyor. Bunların akıllanacağı yoksa ortadan kalkması daha hayırlı demektir.

Haklısın hocam, dışarda ben de ticaret ahlakına zıt hareket eden kişilerle muhattap oluyorum fakat bu her alanda mevcut. En beyaz yakalısından tut en esnafına kadar bu insanlar var malesef. Ve teknolojiyi sadece facebook tan ibaret zannedenler bize bulaşmıyor zaten. Saha görevlisi arkadaş nelerle karşılaşıyor. Biz burada düzgün iş yapana ortam sağlamak istiyoruz, fikirlerinize sonuna kadar saygı duyuyorum. Teşekkür ederim görüşünüz için :).

Se...a...se...deneme..deneme..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dodger
    dodger's avatar
    Erkek
    karabudun bunu yazdı

Bu memleket de bütün kötülüklerin anası, esnaf ve köylüdür. Bunlar tamamen batmadan hiçbir şey düzelmez. Ha bu arada yaşlar da yanar tabi.

Bu konuda bayağı kişinin dili yanmış herhalde :)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hannibal_King
    Hannibal_King's avatar
    Erkek
    FireX bunu yazdı

Ohh rahatladık hocam :))) Firex hocam haklı yorumlarında.

Ürün hakkında konuşacak olursak, kendim de bir girişimciyim. Değer ürettiğiniz müşteri segmentlerinden birisi esnaflar. Bu adamların satışlarını artıracaksınız. Ancak ben bu kitlenin pek vizyoner olduğunu düşünmüyorum. Yani ne derece ürününüzü benimserler kullanırlar orası bilinmez bence.

Sipariş verecek kişiler ise neden "getir, banabi veya istegelsin" varken, sizin uygulamanızı kullansınlar? Bu tarz sorular harbiden çok irite edici oluyor ancak insan bir girişim görünce soruyor illaki. :))) 

Hannibal_King tarafından 31/Oca/21 20:12 tarihinde düzenlenmiştir

lrny.app
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dodger
    dodger's avatar
    Erkek
    Hannibal_King bunu yazdı
    FireX bunu yazdı

Ohh rahatladık hocam :))) Firex hocam haklı yorumlarında.

Ürün hakkında konuşacak olursak, kendim de bir girişimciyim. Değer ürettiğiniz müşteri segmentlerinden birisi esnaflar. Bu adamların satışlarını artıracaksınız. Ancak ben bu kitlenin pek vizyoner olduğunu düşünmüyorum. Yani ne derece ürününüzü benimserler kullanırlar orası bilinmez bence.

Sipariş verecek kişiler ise neden "getir, banabi veya istegelsin" varken, sizin uygulamanızı kullansınlar? Bu tarz sorular harbiden çok itire edici oluyor ancak insan bir girişim görünce soruyor illaki. :))) 

Girişimci görmek güzel oluyor, siz ne işle meşgulsünüz acaba :)

Sormakta haklısın hocam. Müşteri gözünden bakınca diğer markalar artık oturmuş bir düzene ve teslimat konusunda kendini kanıtlamış bir sistematiğe sahip buna kimsenin itirazı olmaz sanıyorum. Fakat sipariş teslim süreleri yoğunluğa bağlı olarak 1 saati bulabiliyor, ki depo sizden uzakta ise bu süre diğer zamanlarda çok da aşağı inemiyor. Bizdeki çözüm ise herhangi bir depo kurma maliyeti ve süreci olmadan halihazırda var olan esnaflardan ihtiyaçları karşılamak ölçütünde. Ek olarak sadece gıda üzerine değil eczane, nalbur, çiçekçi, petshop, kırtasiye gibi diğer ürünlerde(getir, banabi, istegelsin vs.) kısıtlı tutulan kategorileri de kapsıyoruz.Bu sayede ihtiyaç duyulabilecek her türlü ürün tek bir uygulama ile asıl tedarikçisinden insanlara ulaştırılabiliecek. İlk mesajda dediğim gibi teslimat konusunda insanlara istihdam sağlama noktasında bir potansiyel de var. Ve uzun vadede yapmak istediğimiz çok detaylı işler ve çözmek istediğimiz çeşitli problemler var :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    buzukatak
    buzukatak's avatar
    Erkek

Bakış açısını biraz değiştirmek gerek.

Örnek olarak Bitaksi'yi "Haydi millet! taksici kardeşlerimizin yevmiyeyi doğrultmasına yardımcı olalım" diye parlatsalardı son derece antipatik gelirdi.

Halbuki onlar tüketiciye olan faydasını ön plana çıkarıp cazibesini anlatmışlar, kullanıcı tavlamışlardı. Gerisi kulaktan kulağa. Yoksa biz taksicilerden yine çoğunlukla haz etmedik, ama uygulamayı sevdik.

Siz yine de esnaflara çok yanlamayın (sitede böyle bir şey göremedim gerçi, bu senin "reklam" yaklaşımın sanıyorum).

Varsa tüketiciye olan faydasını öne çıkarın, yoksa zaten yakın gelecekte siz de yoksunuz.

buzukatak tarafından 31/Oca/21 20:55 tarihinde düzenlenmiştir

anlıyorum.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek
    FireX bunu yazdı

aynen öyle en az %90ı o.ç. Denetimli olduktan sonra büyük firmalar daha iyi. İade alma,kalite, fiyat rekabeti gibi avantajları var.

instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

İşini bilen esnaf her türlü marketlerin karşısında dayanıyor. Üstelik marketten bir tık pahalı satmasına rağmen. Benim buradaki bakkalın etrafında Şok, A101 ve Bim var adam ona rağmen hala gayet güzel ciro yapıyor. Sabah 7'den gece 1'e kadar açık. Adam kadın çorabından tutun, bakliyata kadar her şeyi satıyor. 2 tane eleman tutmuş evlere ücretsiz servis yaptırıyor ki bence müşteriyi çeken en büyük özelliği bu.

Esnaf dediğin adam işini bilmek zorunda. Yoksa esnafın marketler karşısında dayanması imkansız. Market toptancıdan mal çekmez araya adam sokmadan direk fabrikadan mal çeker ve atıyorum tek seferde 500 tane mal çeker. Fabrikada arada toptancı olmadığı için adet başı fiyatı düşük tutar. Bakkal ise toptancıdan alır toptancı karının üstüne market gibi fazla mal çekemediği için adet başı yüksek fiyattan almak zorunda kalır. Buda fiyatlara yansıyor tabi ister istemez.

Marketler şuan esnaf cephesinde bir tek kırtasiyeleri bitirdi gördüğüm kadarıyla. Eskiden emekli olan öğretmenler okulların etrafında kırtasiye dükkanı açardı. Artık çoğu kapandı gitti. Hala duranlarda baskı merkezine dönüştü. Çünkü marketler okulların açıldığı dönem ucuza kalem, defter vs getiriyor. Çocuğun velisi kırtasiyeye gidiyor Faber Castell marka uçlu kalem atıyorum kırtasiyede 10 lira gidiyor marketin kendi dandik markalı kalemini 1 liradan alıyor. 

İnsanlar artık hayat şartlarından dolayı kaliteyi ve markayı önemsemez oldu. Daha ucuza aynı işi gören mal varsa direk onu alıyor.

2001'de Ecevit'in önüne yazarkasa atanda esnaftı. Esnaf öldü, bitti deniyordu. Şimdi ne oldu ?

https://www.youtube.com/watch?v=OYOZeXU6XDY

Taa Osmanlı döneminde bile elle kitap yazan hattatlar matbaa için "istemezük" demişler. O zamanlarda bile geri kafacılar. Geri kafalı olmayan çağa ayak uyduran esnaf her türlü malı götürüyor merak etmeyin.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
Toplam Hit: 4114 Toplam Mesaj: 23
esnafa destek esnaf referans mobil uygulama