Esnemek Psikolojik Mi
-
akmarky bunu yazdıDaniel-Koo bunu yazdı
Gerçek "Bilgi" burada: http://www.evrimagaci.org/fotograf/73/5757
Bi de kim demiş esnemek mekruh diye? vay amk ya.
benim bildiğime göre esnerken ağız kapatmamak ve namazda esnerken ağzı açık tutmak mekruh... diye biliyorum
bir de sol elin içi ile esnenen ağız kapatılmaz oda mekruh +
namazda esneme gelince sağ elin içi ile ağzın kapatılması gerekir diye biliyorum gene
edit ; sağ elin dışı ile kapatılması gerekiyormuş
kaynak: Ömer Nasuhi Bilmen Büyük İslam İlmihali
Ömer Nasuhi Bilmen denen adam gaipten haber mi almış? vahiy mi gelmiş ki Kuran dışı detaylara hakim?
Ben Kuran'da "mekruh" gibi abuk sabuk kelimeler göremiyorum. Kuran'da herşey detaylandırılmıştır.. Biri sana "Buzağı kes" derse, buzağının rengini sorar mısın? Allah'a mı güvenmiyorsunuz ki daha detay arıyorsununuz?
Onun sözü üstüne söz söylemek ömer nasuhinin de, imamı şafinin de, buharinin de, tirmizinin de haddine değil. Dini ATA kabul ettiklerinin sözlerine göre değil, doğruca Allah'ın sana vahyettiğine göre yaşıyorsan Müslümansındır.
Bu kadar lafın üstüne tartışma yaratmaya gerek yok. İlla da yaratacam diyen için din günü geldiğinde Allah tartışmakta olduğumuz arasında hüküm verecektir.
-
Kur'andaki Deve kıssasını bilirsiniz. Deveyi kesmeden önce o kadar çok soru sormuşlarki rengiydi derisiydi cinsiydi vs. az daha deveyi kesemeyeceklermiş
Bence düstur budur. Abdestinizi alın namazınızı kılın. Esnemekti, elim yere şöyle değdi, kolumu böyle bağladım vs. vs. bunlara girmeyin
-
İsviçreli bilim adamlarıda kansere tedavş bulmuşlar..... Daha çok yol katetmemiz gerek çooook!
-
Nvidia bunu yazdı
İsviçreli bilim adamlarıda kansere tedavş bulmuşlar..... Daha çok yol katetmemiz gerek çooook!
Kaynak linki verirmisin hocam.
-
1-618-GR bunu yazdınoname bunu yazdıMedia bunu yazdı
“Esnemek şeytandandır. Binaenaleyh sizden herhangi biriniz esneyeceği zaman gücü yettiği kadar onu tutsun.”[Müslim, Zühd, 56, (2994); Tirmizi, Salât, 273/370; A. Hanbel, Müsned, II/ 397, 517]
“Biriniz namazda iken esneyeceği zaman, gücü yettiği kadar esnemeyi hapsedip tutsun, çünkü şeytan girer.”[Müslim, Zühd, 57, (2995), 58, 59]
sağ elinle kapatabilirsin.
Buhari, Müslim, Tirmizi gibi insancıkların hadis diye zırvaladığı şeyler çok gülüp geçilesi be hacı

- Allah zamandır. (Buhari, Müslim, Ebu Davud, Muvatta)
- Allah ahirette Peygamberlere kimliğini kanıtlamak için, bacağını açıp, baldırını gösterir.(Buhari, Müslim)
- Allah, Muhammed Peygamber ile görüşmüş ve el sıkışmış. (Hanbel)
- Allah Müslümanlara günde elli vakit namaz kılmayı farz kılmış ancak Miraç Gecesi’nde -Musa Peygamber’in tavsiyeleri üzere- Muhammed Peygamber, Allah ile pazarlık yaparak bunun günde beş vakte indirilmesini sağlamış. (Buhari, Müslim, Tirmizi)
- Kalp, Allah’ın evidir. (Suyuti)
- Kişinin saçının veya sakalının beyazlaması, Allah tarafından bir lekelenmedir. (Müslim)
- Melekler, içerisinde köpek veya suret bulunan eve girmezler. (Buhari)
- Kur’an’ın yedi farklı okunuşu mevcuttur. (Buhari)
- Kur’an’ın çoğu suresi ve ayeti, Mushaflara yazılamadan kaybolmuş. (Suyuti)
- Tevbe Suresi uzunluğundaki bir Kur’an suresi Mushaflara yazılmamış. (Zerkeşi)
Şurada 178 tane akıl mantık vicdan ve insanlık dışı hadis var --> http://19.org/tr/sahih-hadislere-ornekler/
Çok bildiğini sanıyorsun.
Edip yüksel, kılavuzunsa burun .. mezhabasındadır.
Sizin gibi insanlar, bakara'yı, öküz suresi diye çevirip arkasına yaslanıyor. Siz bu ilimle bilimle devam edin.
Kur'andan çok kaynak vermişsin ya al;
http://www.kuranmeali.org/107/maun_suresi/4.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx
Sen namaz kılarken, enstrümental açıp öyle kılıyormuşsun ya :))) Bu şu anlama gelir senin namaz da namaz dışındaki bir şeyle huzur bulmandır o da namazın huşusunu yok eder :)))
üsteki ayette buna gelir.
Sen namazda müzikle rahatlıyorsan zaten :D:D:D::D Neyse, süper ya :D
aptal aptal ''Neyse süper yaaa '' yazıcağına o yukarıdaki hadisleri biraz sorgula bakalım ne çıkarıcaksın.
-
Kutikula bunu yazdı
aptal aptal ''Neyse süper yaaa '' yazıcağına o yukarıdaki hadisleri biraz sorgula bakalım ne çıkarıcaksın.
Önce terbiyeni takın mürid, "edeple gelen lütufla gider" ben senin ahpabın değilim, üslubuna özen göster.
"Yukarıdaki hadislere" bak demişsin.
Yazdığım yorumda hadislerle ilgili bir cümle bile kurmadım, doğru veyahut yanlış demediğim halde, ne demek yukardaki hadislere bak? Benim mevzu ettiğim olay.
Kişinin, namaz kılarken ki, halidir. Yani namaza başlamadan önce enstrümental müzik açıp namazda da onla rahatlaması hususuna yorum yaptım, mevzu etmediğim bir şey için bana "aptal aptal konuşma hadislere" bak demen çok yanlış bir kere.
Kimse kusura bakmasın, dini paçavraya çevirdiler, o yok bu yok şu yok, zorluk yok vesaire, namaza enstrümental müzik açıp durulmaz.
He duruyorsa hala " süper yaa " deme hakkım zaten var.
-
Maldonado bunu yazdıNvidia bunu yazdı
Kaynak linki verirmisin hocam.
sabah haberlerind eizledim hocam sanırım evrimağacıda paylaşmıştı Girip tedavisi gibi bi hal alacakmış kötü hücreler inaktif hale getirilecekmiş bu yöntemle üzerine çalışıyorlarmış
-
Plaka nickli mürid arkadaş, gönderdiğin maun suresi 4. Ayeti neye dayanarak bana ithaf ediyorsun? Tanrı adına hüküm mü veriyorsun? Aman dikkat hacım. Bilmediğin konulara dikkatli girmelisin.
Şimdi bana tek bir kaynak göster ki müzik dinleyerek namaz kılmamı yasaklıyor olsun? gösterebilirsen özürümü diler konudan çekilirim. Haa, tabi sizin islam 'alimleri'(!) Allah adına konuşup yasakladıysa bilemem, onları kaale alamıyorum malesef.
Ama merakla bekliyorum namazda enstrümental olsun olmasın müzik dinlememi yasaklayan kuralı ve kaynağını :-)
-
noname bunu yazdı
Plaka nickli mürid arkadaş, gönderdiğin maun suresi 4. Ayeti neye dayanarak bana ithaf ediyorsun? Tanrı adına hüküm mü veriyorsun? Aman dikkat hacım. Bilmediğin konulara dikkatli girmelisin.
Şimdi bana tek bir kaynak göster ki müzik dinleyerek namaz kılmamı yasaklıyor olsun? gösterebilirsen özürümü diler konudan çekilirim. Haa, tabi sizin islam 'alimleri'(!) Allah adına konuşup yasakladıysa bilemem, onları kaale alamıyorum malesef.
Ama merakla bekliyorum namazda enstrümental olsun olmasın müzik dinlememi yasaklayan kuralı ve kaynağını :-)
Ayet mi? Hadis mi? Güldürüyorsun insanı, sen namaza durmadan önce ne yapıyorsun?
İftitah tekbiri almıyor musun?
O zaten ne demek? : ) Dünya kelâmı konuşamazsın, içinden o an dünyevi şeylerle bağ kuramazsın, yani ben şu an dan itibaren dünya'dan ve dünyevi şeylerden beriyim demektir o tekbirin manası.
Yoksa namaz içinde de namaz dışındakinin farkı ne olacak ki zaten?
Ama sen iftitah tekbirini aldıktan sonra, dünyevi bir şeyler huzuru bulmaya çalışıyorsun :) Bunu ben bile söylemeden senin anlaman lazım.
He ayetten de delil istiyorsan, huşu'ya riyâet hakkındaki ayetlere bak yeter zaten.
Halâ ben illa enstrümentalle rahatlıyorum namazda diyorsan, devam edebilirisin. -
Hocam delillerini gösteriver işte sana zahmet, olmadığını bildiğim bir şeyi araştırmayacağım