Esnemek Psikolojik Mi
-
namazda müzik dinlenmez diye bir ayet yada hadis bulamazsın. Zaten söylenmeyen herşey yapılabilinir gibi bir durum yok. Namazda yemek yenmez diye birşeyde yok o zaman yemek yiyerek kılalım vs. örnek çoğaltılır. Bu tarz sıkıntılar dinin bireysel birşey olduğu algısından ortaya çıkıyor.
Bugünkü namazın temel öğeleri (rukü, secde vs. ) senin çizim atamayacağın belgeli hadislere ve peygamberimizden sonra yaşayan sahabelerin biz böyle gördük böyle kılıyoruz örnekliğiyle günümüze kadar gelmiştir.
Zaten namazın kendisi Allah'la buluşmaktır bu açıdan bakınca neyin huzurunda olduğun ve nasıl davranman gerektiğini vicdanın bulur.
-
noname bunu yazdı
Hocam delillerini gösteriver işte sana zahmet, olmadığını bildiğim bir şeyi araştırmayacağım
Sen niye namaz kiliyon ki? Kuranda nasil kilinacagi yazilmamis belki yurumek de namazdir abi :)
-
istisnalar disinda temel mezhep imamlari kendi kafalarindan bir sey uydurmamislardir ortaya koyduklari uygulamalar aklinizin almayacagi suzgeclerden gectikten sonra ortaya koyulmustur zaten o uygulamalar da allah resulunun ortaya koydugu eylemlerdir.
allah kuraninda namaz kilin diye emretmistir ama 2. rekatta son oturusa oturun dememistir. biz onu nerden ogreniyoruz niye oyle yapiyoruz cunku allah resulu oyle yapmisti.
resulallahi bu konularda izlemek zorundayiz o namaz kilarke nasil kildiysa oyle kilmakkonusunda mecburuz.
yok ben muzikle kilacagim diyorsan bosa egilip kalkmis olursun.
-
Islami içerikli bir soru sormuş.
Tbt Islama Saldırıcı Timi yavaştan yavaştan toplanıyor. Saldırıcı Tim de bir gecikme sezdim. Olmuyor gençler. Çok pasifsiniz. Daha hızlı olun. Sizi seçtim pikachular. Hadi bakim.
http://alkislarlayasiyorum.com/m/content/91806/efsane-pokemon-kapismasi-pikachu-vs-raichu
-
salihgs bunu yazdı
istisnalar disinda temel mezhep imamlari kendi kafalarindan bir sey uydurmamislardir ortaya koyduklari uygulamalar aklinizin almayacagi suzgeclerden gectikten sonra ortaya koyulmustur zaten o uygulamalar da allah resulunun ortaya koydugu eylemlerdir.
allah kuraninda namaz kilin diye emretmistir ama 2. rekatta son oturusa oturun dememistir. biz onu nerden ogreniyoruz niye oyle yapiyoruz cunku allah resulu oyle yapmisti.
resulallahi bu konularda izlemek zorundayiz o namaz kilarke nasil kildiysa oyle kilmakkonusunda mecburuz.
boşa eğilip kalktığıma sen nasıl karar veriyorsun ? hakemler komitesinde misin ?
-
ben karar vermiyorum allah resulu ve onun ashabi boyle bir sekilde namaz kilmadigi icin sen de kilamazsin.
kilarsan da git kil bana ne oluyorsa allah islah etsin.
-
Keyr00t bunu yazdı
namazda müzik dinlenmez diye bir ayet yada hadis bulamazsın. Zaten söylenmeyen herşey yapılabilinir gibi bir durum yok. Namazda yemek yenmez diye birşeyde yok o zaman yemek yiyerek kılalım vs. örnek çoğaltılır. Bu tarz sıkıntılar dinin bireysel birşey olduğu algısından ortaya çıkıyor.
Bugünkü namazın temel öğeleri (rukü, secde vs. ) senin çizim atamayacağın belgeli hadislere ve peygamberimizden sonra yaşayan sahabelerin biz böyle gördük böyle kılıyoruz örnekliğiyle günümüze kadar gelmiştir.
Zaten namazın kendisi Allah'la buluşmaktır bu açıdan bakınca neyin huzurunda olduğun ve nasıl davranman gerektiğini vicdanın bulur.
Hocam yemek yiyemez veya koşu bandında koşamazsın muhtemelen evet, çünkü namazı kılamazsın bu tarz "hareket kısıtlayıcı" eylemler yaparken. Oysa ki fonda camdan giren trafik gürültüsü ve korna sesleri yerine çalan ve hoşuna giden bir melodi emin ol konsantrasyonunu artırabilir. Bunu tartışmak, ders çalışırken müzik dinlenilir mi dinlenilemez mi konusunu tartışmaya döndü sanki?
by_Tet bunu yazdınoname bunu yazdıHocam delillerini gösteriver işte sana zahmet, olmadığını bildiğim bir şeyi araştırmayacağım
Sen niye namaz kiliyon ki? Kuranda nasil kilinacagi yazilmamis belki yurumek de namazdir abi :)
Nasıl kıldığımı söylemedim ki :)
salihgs bunu yazdıistisnalar disinda temel mezhep imamlari kendi kafalarindan bir sey uydurmamislardir ortaya koyduklari uygulamalar aklinizin almayacagi suzgeclerden gectikten sonra ortaya koyulmustur zaten o uygulamalar da allah resulunun ortaya koydugu eylemlerdir.
Bilemezsin hocam, kim boşuna eğilip kalkıyor bilemezsin, hüküm de veremezsin...
salihgs bunu yazdıben karar vermiyorum allah resulu ve onun ashabi boyle bir sekilde namaz kilmadigi icin sen de kilamazsin.
kilarsan da git kil bana ne oluyorsa allah islah etsin.
Yek yea? Muhammed aleyhisselam ve arkadaşları zamanında MP3 çalar icat edilmemişse, bu benim suçum mu?
Onlar da namazlarını hep sarıkla kılmışlar, kıyafetleri de uzun çarşaf gibi şeylermiş. Sen öyle giyiniyor musun namaz kılarken?
Konuyu da saptırdık iyice. Ajan1111, kendi adıma özür diliyorum abi, kusura bakma. Lakin göründüğü üzere kimse esnemeye karşı kesin bir şeyler öneremiyor gibi..
noname tarafından 08/Ara/14 22:38 tarihinde düzenlenmiştir -
mp3 yoksa tef vardı başka başka çalgı aletleri vardı onlardan biri eşliğinde namaz kılabilirlerdi ondan sonrakiler de kılmadığına göre sen de kılamazsın hocam
-
salihgs bunu yazdı
mp3 yoksa tef vardı başka başka çalgı aletleri vardı onlardan biri eşliğinde namaz kılabilirlerdi ondan sonrakiler de kılmadığına göre sen de kılamazsın hocam
MP3'ten çalar iken kimsenin namazına engel olunmuyor, ancak tef kendi kendine ses çıkaramıyor, illa bir çalgıcı olması gerekiyor başında. Yani müzik ile namaz kılmak, o dönemde şu anlama gelirdi; birilerinin namazına mani olarak müzik dinlemek suretiyle namaz kılmak. Eh, bu da bencillik olurdu, kılmamışlar, amma ve lakin, belki de kılınmıştır da sizin hadis kitaplarına girmemiştir :)
Sonuçta "Ateşte ısınmış bir şeyi yiyip içmenin abdesti bozduğu" dahi hadis kitaplarında tarif edilmiş, bu kadar detaya girilebilmiş ise, namazda müzik dinlemeyi atlamış olamazlardı, di mi ? :)
(Ateşte ısınmış bir şeyi yemek abdesti bozar.) [Müslim, Ebu Davud, İ.Mace, Tirmizi, Nesai]
-
kafalara bak, bayağı eğlenceli oluyo bu muhabbetleriniz devam edin :)