Eticaret Öneri

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Homo
    Sharp bunu yazdı
    yolbulucu bunu yazdı
    Sharp bunu yazdı

    hazır yerli paketlerden uzak durmanı tavsiye ederim. kendim ikas kullanıyorum ve memnun değilim. neden memnun olmadığıma dair yüzlerce teknik sebep sayabilirim. arkadaşım ideasoft kullanıyor 3 senedir, kafasında saç kalmadı. bana sorarsan bu tarz ürünleri fahiş fiyatlara kiralamak yerine @Antikky hocamında söylediği gibi kendi alt yapını tasarlat en azından ürün senin olsun. 

     

    ikasta yaşadığın sorun nedir abi merak ettim ? özellik mi eksik yoksa varolan özellikler mi çalışmıyor

    özellik talep edemedik hiç o aşamaya gelemedik. zaten bizim anladığımız bir iş modeli olmadığı için sadece düzgün çalışmasını bekliyoruz.

    - ayda kesin 2-3 gün 1-2 saatlik kesinti yaşanıyor. 

    - aws de barındırmadan bahsediliyor ama sitenin bir kısmı aws de barınıyor. örn: ön sayfa çalışıyor ancak ürüne tıkladığında başka bi sunucudaki başka bi servisten hata mesajı geliyor.

    - teknik bilgilerini genelde fuarlarda ve yatırımcılarda sergilemek için kullanıyorlar. 

    - 10 kalem ürün ekledin sepetine 8.200 tl tuttu diyelim. 200 tl indirim yapıyorsun 8001 tl hesaplıyor ve bu ücret için ödeme linki çıkartıyor. (müşteriler o 1 tl'ye uyuz oluyor). 2 işlem (toplama-çıkartma) için arkadaşlara feedback veriyoruz. geri aldığımız dönüş şu "kuruşları hesaplarken hangi üründen ne kadar düşeceğini hesaplayamıyoruz". bu kuruşlar her siparişte birikiyor ve ay sonunda kasada fazla para çıkıyor.

    - dns ile bir numara yapıp sitene hayalet kullanıcı çekiyorlar. bizim sitenin dns kayıtlarını geç yüklendiği şikayetiyle incelediğimizde bizim site load olmadan önce 100 farklı web sitesine yönlendirildiğini fark ettik. açıkcası google bunları bi gün yakalayıp sitecek. biz bunu sorunca bi anda bizim sitedeki dns yönlendirmeleri kayboldu. 

    - 17:30 - 19:00 arası sistem güncellemesi yapıp siteni offline konuma getiriyorlar ve bunu önceden haber vermiyorlar.

    - kullanıcılardan absürt dönüşler alıyoruz mesela 1 kere kullanıcı sepetine A ürününü ekliyorum ama B geliyor dediğinde inanmadık video çekip attı. 

    - destekleri 24 saat aktif ancak eğer bir how to sorusu değilde bir sorunla gidip çözüm bekliyorsan dönüşleri haftalar sürüyor ve sonunda böyle bişey yok cevabı veriyorlar. 

    - müşteri kesimin kamu kurumlarının networkünü kullanıyoras %90 erişim sorunu yaşıyorlar. bu konuda 1 kullanıcı üzerinden ikas, ideasoft, ticimax, trendyol, hepsiburada gibi siteler ile cross check yaptığımızda saçma sapan bir policy yüzünden sadece ikas alt yapısı kullanan sitelere erişim olmadı.

    - sitenin seo skoru yerlerde. herşey kıp kırmızı. sebebini sorup çözüm istediğimizde, "seo kontrolünü ingiltere üzerinden yapın, sunucular almanyada" gibi bir cevap alabiliyorsunuz. 

    - sitemap oluştururken eski linkleri google a gönderiyorlar. google amca giriyor bakıyor 404. 300 link var kırık linke gelince gidiyor ve senin sitene 1 hafta uğramıyor. desteğe yazıyorsun konuyu "öyle bişey yok diyorlar" ekran görüntüsü alıp atıyorsun 3 gün sonra manuel bir işlem yapıyorlar "öyle bişey yok diyorlar" siteye girip 1 url ekleyip 1 url siliyorsun ellerine tekrar sitemapi veriyorsun sonra geri dönüş hiç yok. 1 hafta sonra bi bakıyorsun sorun düzelmiş sanki sen mahallenin delisisin. 

    daha yazardım ama yine sinirlerim zıpladı duruyorum. 

    Resim

    baya komikmiş ya, sikim analarını afedersin.

    hiç biri asla olmaması gereken hatalar.


    29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sRcN
    sRcN's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Ağustos/2009
    Erkek

    ihtiyaç duyarsan yazabilirsin zaten tavsiye edenlerde olmuş. Doğru yapılandırma ile ne kaynak tüketimi ne de ekstra özellik vb sıkıntısı yaşamazsın sadece doğru yapılandırma ve eticaretin doğrularını bilip uygulamak gerek. Hayatında hiç etciaret operasyonu yürütmemiş sadece yazılım tarafını bilen insanların teoride olsa da pratikte yürütemediği işler çok o nedenle teori ve pratiğin her ikisini de yönetmiş ya da dahil olmuş kişiler ya da yazılımlar ile çalışmanı öneririm.


    Wordpress - SEO & Digital Marketing
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    k2ankaya
    k2ankaya's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Nisan/2008
    Erkek

    Sağolun üstatlar, ortaya bir sürü keyword çıkmış araştırma yapılacak. Referanslarda geldi.
    Üstündeyim konunun. Update geçicem gelişmeler ile ilgili.


    Everybody has a plan.Till they get punched in the mouth. MT
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Herbokolog
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 30/Ağustos/2005
    Erkek

    Bu hazır paletler cidden kötü bknz doeda bile o kadar hit alıyor  bunlar kadar  sorun çıkartmıyordur.

Toplam Hit: 991 Toplam Mesaj: 15
eticaret