folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Ev Almak İçin Uygun Zaman Mı?

Ev Almak İçin Uygun Zaman Mı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    efsane_212
    efsane_212's avatar
    Erkek

Barınma ihtiyacını karşılamak için ev almanın en uygun zamanı diye bir durum olmaz. 
    İhtiyacı karşılamak için imkanın olduğu her zaman en uygun zamandır.

Önemli olan; hayatta "en çok şeye sahip olmak" değil, "en az şeye ihtiyaç duymaktır.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

abi bak . arsa , ev diğer ticari mala benzemez  .

evi aldım 1 ay sonra % 30 üstüne satarım kafası yanlış . satan var . ama % 0,25 belki okadar kar ediyor . 

sana ev lazım .  kiralar yüksek  . paran var 

ev AL 

ne olursa olsun 5 yıl sonra karda olacaksın . 

evin olması demek daha stres siz hayat demek . valla bak  . paran olsada kirada olmaktan farklı birşey. 

birde düzgün komşu denk gelirse . offf deme keyfine  

sakın kiraya da verme . bu ülkede kiracıyı çıkaramazzsın . SAKIN İÇİNDE KİRACI OLAN EV ALMA . çıkaramazzsın 

ona bakarsan sanayi üretimi düşüyor . işsizlik kapıda .. ama unutma Türkiyede  EV ve ARABA KUTSAL  olmaktan 1 durak öncede  . bu ülkede ev ve arabasına tapan büyük bir kitle var. 

ülke olarak 1 - 1,2 milyon  yıllık daire lazım .   üretim 750k 

bu bile 5 yıl sonra ne olacağının açık ve net ....

neyse ya  . çok kafa karıştırmamak lazım . kaderin neyse onu yaşa :D 

samaccc tarafından 09/Ağu/24 11:17 tarihinde düzenlenmiştir

Minimalist Değilim Tembelim
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Schwarz
    Schwarz's avatar
    Erkek

Faizler tahmini ne zaman düşer 

birde istanbula yakın yerlerde arsa almak iyi midir?

özellikle çanakkale tarafı

Ignorance is bliss.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cuneyd
    cuneyd's avatar
    Erkek

Hocam paran varsa ve kendin için alıyorsan hiç affetme al. Ne zaman alsan o zaman karlısın. En azından evinde çok daha huzurlu oturuyorsun. 

Siz cebit"e gidin Tayyip sizi yakalicak :B adama o kadar laf sölediniz,küfrettiniz :P sizi tahribat.com t-shirtleri ile yakalicak,böle kıcınıza kıcınıza sopaylan vuracak :B Tayyip sizi ağaca vurduracak :B sonra da cemil cicek"e vericek :B / yeah Cemil cicekkk :B
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sürpriz komutan
    qoqo
    qoqo's avatar
    Erkek
    Schwarz bunu yazdı

Ekim sonu - Kasım ortası gibi düşer. 2 ay daha vakit var.

Bence marmara bölgesinden her zaman arsa alınır. Küçük alan büyük nüfus var sonuçta ve sürekli genişliyor.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

2 milyon un 10 yil geri ödemesi 7,5 milyon TL :|

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    frekaze
    frekaze's avatar
    Erkek

arkadaşlar en uygun ev kredisi hangi banka veriyor. Niyetlendim alamadım bir daha niyetlendim alamadım hep fiyat arttı şimdi 850.000 buldum ortalama 300 kredi çekerim en fazla bunu nasıl yapabiliriz? Fikri olan vamrı ihtiyaç kredilerinde vadeye kısıtlama getirmişler.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Erkek
    qoqo bunu yazdı
    Schwarz bunu yazdı

Ekim sonu - Kasım ortası gibi düşer. 2 ay daha vakit var.

Bence marmara bölgesinden her zaman arsa alınır. Küçük alan büyük nüfus var sonuçta ve sürekli genişliyor.

Faizlerdeki ilk düşüş 2-3 ay sonra olur diye bekleniyor atiyorum yüzde 50 den, 45e ve 40 a düşer tahmini. Ama bahsettigimiz faizlerin kademeli düşüp istikrarli bir sekilde yuzde 10-20 araliginda kaldığı, konut kredi imkanlarinin da cazip oldugu zaman ne zaman dersen bunu hicbirimiz on göremiyoruz. Kesin dusecek diye de bir sey yok. Kumar dedigim kisim burasi neyin tam olarak ne zaman gerceklesecegini tam bilemiyoruz. Ulkenin sartlarina, dunyanin sartlarina, ekonomik gostergelere, siyasi hukuksal gelismelere vs cok seye bağlı.

Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo
    underzero bunu yazdı

2 milyon un 10 yil geri ödemesi 7,5 milyon TL :|

abi %45 faiz devam etse 4 yılda 8.8 milyon oluyor 2 milyon faizde. 10 yıl ödemeli 7,5 milyon iyi. üstelik faizler düşerse 7,5 de düşecek. 

2 milyonun 7,5ten aylık ödemesi 65bin faize yatırırsan 75bin aylık. 2 milyonum varsa 2 milyon da kredi çeker aylık 10bin havadan para alırım cebime. çektiğim 2 milyonu da kullanmam lazım tabi. yani bu oran varsa kredi çekersen üstüne para veriyorlar gibi birşey oldu. 

kredilerden korkuyorsunuz ama düzenli geliriniz varsa, veya nakitiniz varsa faizler reel enflasyondan düşük olduğu için krediler uygun şu an. 

gözleri ışıldayan döneminde alıştık tabi o oranlara o zaman bambaşka fırsattı ama bugün de durum bu. 

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek

cevaplar için çok teşekkür, Yeni bir konu açmadan sormak istiyorum. Bir arkadaşşım "zaten bir kaç yıl kalıp yurtdışına gideceksin, kadıköy maltepe taraflarında kat mülkiyeti olan az katlı eski bir ev al" diye tavsiyede bulundu, baktım 30 yaş civarı 2+1 3+1 evler 3 milyon civarı  hatta bahçe katları 1,5 2 hem de 100m2. Mesela 4 katlı bir apartmandan 100m2 bir daire alıp mı yatırım yapmak mantıklı sultanbeylinden 0 yaşında 50-60m2 sitelerden mi ev almak mantıklı.

Kadıköyden pendik sahile kadar her yer kentsel dönüşümde ve yıkılan binaların yerine 10 kat ve üzeri çıkıyor  hem marmaray hem metro hem E5 var hem de nezih yerler, eski bir ev olur ama imarda sıkıntı yoksa 4-5 seneye ev yıkılıp güzel bir bina dikilir dedi kafamı karştırdı. Mesela üsküdar da da böyle bina çok ama hiç biri yıkılıp tekrar yapılabilecek pozisyonda değil, ancak bahsettiğim lokasyonlardakiler uzun uzun binaların arasında kalmış tek tük eski binalar.

Mantıklı mı sizce, mesela kozyatağında ve maltepede epey var biraz pahalılar ama fikrir doğru mu. Bir de 30 yaşında bir ev alırken nelere dikkat edilmeli neleri ontrol etmeliyim, kat mülkiyeti tapu, imar planı felan yazıyor internette ama anlayan var mı?

Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
Toplam Hit: 2403 Toplam Mesaj: 36
ev almak